اخبار استان فارس

شهرداری شیراز درباره سرعت گیرهای بزرگ : خسارت دیدی شکایت کن!

مدیرکل ایمنی ترافیک شهرداری شیراز با پذیرش اشتباه در نصب سرعت‌گیر بی‌علامت در بلوار امیرکبیر، از رانندگانی که با سرعت مجاز به خودروهایشان خسارت وارد شده، خواست برای دریافت غرامت از شهرداری شکایت کنند.

به گزارش اول فارس ، مدیرکل ایمنی ترافیک شهرداری شیراز “جواد دولت‌آبادی” در خصوص کلیپ ویرال شده در فضای مجازی درباره احداث یک سرعت‌گیر جدید و بزرگ در بلوار امیرکبیر شیراز به عنوان یکی از شریان‌های اصلی و بلوار ورودی این کلان‌شهر که موجب بروز خسارت به خودروهای بسیاری شد، گفت: تحویل تجهیزات ترافیکی در سطح شهر با معاونت ترافیکی شهرداری است، اما در زمان اجرا، شهرداری‌های مناطق، نیروی ترافیکی دارند و به عنوان ناظر مقیم، باید بر کیفیت اجرا طرح‌های ترافیکی منطقه نظارت کنند و وقتی طرح تمام شد، مانند مهندس ناظر آن طرح را تحویل بگیرند.

وی افزود: در خصوص سرعت‌گیر امیرکبیر که موجب تحریک همگان شد و قریب ۸۰ نفر تاکنون در این رابطه به من در این رابطه تماس گرفته‌اند باید گفت که این سرعت‌گیر توسط منطقه ۴ شهرداری شیراز اجرا شده است، البته این سرعت‌گیر اصلاح خواهد شد.

دولت‌آبادی ادامه داد: شهرداری منطقه سرعت‌گیر را اجرا می‌کند و سازمان ترافیک آن را تحویل می‌گیرد. اگر طرحی دارای عیب باشد و همچنان این عیب ماندگار باشد، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز دخیل است ولی اگر کار اشتباهی انجام شود، این سازمان بررسی کرده و ورود می‌کند. سازمان ترافیک ناظر مقیم در منطقه شهرداری دارد و باید بر روند و جزئیات کار و هر اتفاقی که در حوزه ترافیکی منطقه رخ می‌دهد، نظارت داشته باشد.

وی در پاسخ به اینکه وقتی یک سرعت‌گیر به این بزرگی احداث می‌شود و در روزهای نخست رانندگان نمی‌دانند که از امروز چنین سرعت‌گیری در مسیر وجود دارد و با سرعت همیشگی عبور می‌کنند، آیا نباید علامتی گذاشته شود که اینجا چنین سرعت‌گیری احداث شده است؟ گفت: عدم نصب علائم برای این سرعت‌گیر اشتباه بود؛ البته تابلو نصب شده، ولی باید دست‌انداز را رنگ و علائم می‌زدند که انجام نشد و این اشتباه بود البته تنها یک شب اینگ‌ونه بیشتر نبود و این کار هم توجیه ندارد، کار اشتباهی بوده است و کار اشتباه هم بالاخره اتفاق می افتد و وسط هزار کار درست یک اشتباه هم رخ می‌دهد، ما هم گوشزد می‌کنیم تا اشتباه تکرار نشود. و باید علائم می‌زدند.

مدیرکل مهندسی و ایمنی ترافیک شهرداری شیراز ادامه داد: چون آسفالت بلوار امیرکبیر نو هست و باید حداقل دو سه هفته بگذرد تا بتوان روی آن رنگ زد، چرا که آسفالت نو، حلال است و اگر رنگ می‌زدند رنگ از بین می‌رفت. باید با گل میخ و تابلو و در نهایت بعد از دو سه شب سرعت‌گیر را رنگ می‌زدند اما با توجه به شرایط پیش آمده، این سرعت‌گیر را رنگ خواهیم کرد و علائم ترافیکی برای آن نصب خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: باید علائم ترافیکی را نصب می‌کردند که نصب نکردند و این اشتباه لپی بوده است. مقداری هم استاندارد را در نصب سرعت‌گیر مذکور رعایت نکردند که همگی دست به دست هم داد و موجب بروز مشکل شد.

دولت‌آبادی در پاسخ به اینکه تکلیف این همه خودرویی که به دلیل این اشتباه دچار خسارت شدند، چیست؟ گفت: خودروهای خسارت دیده که با سرعت مجاز ۵۰ کیلومتر از این سرعت‌گیر عبور کرده‌اند و دچار خسارت شدند، از شهرداری شکایت کنند و خسارت خود را دریافت کنند چون شهرداری بیمه است.

سرعت‌گیرها باید در کجا و به چه شکل نصب شوند؟

وی در پاسخ به اینکه نیازسنجی که سرعت گیر باید در کجا شود و به چه شکل اجرا شود، چه کسی انجام می دهد؟ گفت: کمیته‌هایی در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز وجود دارد که کمیته‌های اقماری شورای ترافیک استان فارس هستند مثل کمیته ایمنی، تصویب طرح‌ها، حفاری و… هر آنچه اصلاحاتی بخواهد انجام شود با توجه به نیازش در کمیته مربوطه مطرح شده و در آنجا  تصمیم‌گیری می‌شود مثلا سرعت‌گیرها در کمیته ایمنی، اصلاحات هندسی در کمیته تصویب طرح‌ها، حفاری‌ها در کمیته حفاری تصمیم‌گیری می‌شوند. در این کمیته نمایندگان استانداری، فرمانداری، شهرداری و پلیس حضور دارد و هر ۴ نفر نظر می‌دهند و یک طرح مصوب شده و برای اجرا ابلاغ می‌شود.

مدیرکل مهندسی و ایمنی ترافیک شهرداری شیراز بیان کرد: تصویب اینکه در کجا سرعت‌گیر نصب شود، در کمیته‌ها مطرح شده و با حضور نمایندگان پلیس، استانداری، فرمانداری و شهرداری تصمیم‎گیری می‌شود؛ نحوه اجرا منطقه شهرداری انجام می‌دهد اگر درست اجرا نکرد، سازمان ترافیک در اولین بازدید موارد اصلاحی را اعلام کرده و اصلاح انجام می‌دهند.

چرا در بزرگراه‌های آیت‌الله حائری و کوهسار سرعت‌گیر نصب شد؟

وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا سرعت‌گیرهای نصب شده در بزرگراه‌های کوهسار مهدی و آیت‌الله حائری مصوب این کمیته است؟ گفت: بله. در قطعه نخست بزرگراه کوهسار به دلیل فوتی‌های زیاد ناشی از تصادفات به دلیل سرعت بالای خودروها این سرعت‌گیرها نصب شده است.

دولت‌آبادی با بیان اینکه در بحث بزرگراه خودمان را اروپا و آمریکا مقایسه نکنیم، افزود: ایران آیین‌نامه ترافیکی از خود ندارد و آیین‌نامه آن ترجمه از اروپا و آمریکاست. وقتی که در یک بزرگراه سرعت ۱۵۰ الی ۱۶۰ کیلومتر ثبت می‌شود، مشخص است آن کاربری که با این سرعت از بزرگراه استفاده می‌کند، خیلی عاقل نیست و مجبور هستیم از موارد دیگری به جز تابلو، دوربین، علائم برای کنترل سرعت خودروها استفاده کنیم و حداقل تا یک زمان مشخصی که آن بزرگراه جا بیفتد و مردم به آن عادت کنند، دست‌انداز نصب می‌کنیم.

مدیرکل مهندسی و ایمنی ترافیک شهرداری شیراز بیان کرد: در حقیقت ما آیین‌نامه بزرگراه را شیرازیه و ایرانیزه می‌کنیم، حتی در شورای حمل و نقل هم مطرح شد و مقاله‌ای در این زمینه هم بود که در برخی از بزرگراه‌ها نباید فقط نگاه آیین‌نامه‌ای داشت بلکه نگاه محیطی و محلی هم باید بدان‌ها داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در همان نقطه دست‌انداز در بزرگراه حائری و کوهسار طی ۷ روز، ۵ کشته و ۴ مصدوم بر اثر تصادف سرعت زیاد داشتیم و در حقیقت تبدیل به قتلگاه شده بود، گفت: متأسفانه مردم سرعت ایمن را رعایت نمی‌کنند و وقتی هم رعایت نمی‌کنند ما مجبور می‌شویم که سرعت‌گیر نصب کنیم. ایمنی برایمان مهم است و بعد از آن به سراغ راحتی و زیبایی مسیر می‌رویم. منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا