اجتماعیخبر اول

شوالیه کُرد آواز ایرانی ۷۲ ساله شد +کلیپ

شهرام ناظری

همزمان با سالروز تولد هفتاد و دو سالگی شهرام ناظری شوالیه آواز ایران، یک هنرمند و یک پژوهشگر عرصه موسیقی نماهنگی را در تجلیل از این هنرمند پیشگام موسیقی ایرانی منتشر کردند.
به گزارش اول فارس همزمان با روز جمعه بیست و نهم بهمن ماه که مصادف شده با سالروز تولد هفتاد و دو سالگی شهرام ناظری شوالیه آواز ایران، حمیدرضا عاطفی پژوهشگر و فرید الهامی نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی نماهنگی را در تجلیل از این هنرمند پیشگام عرصه خوانندگی پیش روی مخاطبان قرار دادند.

لینک کمکی جهت تماشا  ودانلود

در این نماهنگ که با تصاویری از کنسرت‌ها و دیگر پروژه‌های موسیقایی شهرام ناظری همراه شده است، هنرمندانی چون لوریس چکناوریان، داود گنجه‌ای، یدالله عاطفی، کامبیز روشن روان، رامبد صدیف، بهروز طاهری، علی اکبر شکارچی و هومان اسعدی به ارائه نقطه نظرات خود درباره این خواننده شناخته شده و پر طرفدار موسیقی ایرانی می‌پردازند.

شهرام ناظریزادهٔ ۲۹ بهمن ۱۳۲۸ موسیقی‌دان و خواننده است. او از خوانندگانِ شناخته شدهٔ موسیقی اصیل ایرانی و ملقب به «شوالیه آواز ایران» است. مجمع انجمن آسیا وی را «هنرمند برتر آسیا»، نیویورک تایمز او را «بلبل فارسی»و کریستین ساینس مانیتور او را «لوچانو پاواروتی ایران» نامیده‌است.

شهرام ناظری در کوچهٔ یخچالی در محله چمن در صحنه، در خانواده‌ای کُرد آشنا با موسیقی و شعر متولد شد. وی صدای دل‌نشینش را از پدر و مادر خویش به یادگار دارد و از دوران خردسالی توسط مادرش با شعر و آواز آشنا شد؛ پدرش نیز صدای لطیفی داشت و ضمن آشنایی با گوشه‌ها و ردیف‌های آواز ایرانی، سه‌تار هم می‌نواخت. وی از سبک قدما و خوانندگان آن دیار به خصوص «شیخ داوودی» خوانندهٔ بزرگ آن زمان بهره گرفته و نیز داشته‌هایش را در اختیار فرزندش گذاشت.
بزرگ این خانواده، استاد پرویز خان پورناظری معروف به حاجی خان خود از شاگردان درویش خان و کلنل وزیری بوده‌است. اکثر موسیقی‌دانان کرمانشاه توسط وی با نت و موسیقی اصیل ایرانی آشنا شده‌اند. این محیط مناسب هنری موجب شد تا شهرام ناظری بتواند در سن ۷ سالگی اولین برنامهٔ هنری خود را در رادیوی کرمانشاه همراه با تار درویشی، از نوازندگان معروف آن زمان کرمانشاه، اجرا نماید. پس از آن در سن ۱۱ سالگی نیز توانست در رادیو تلویزیون ایران چند برنامهٔ آواز ایرانی اجرا کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا