صحنههایی غمبار از قطع درختان بلوط در دوربرگردان درخواستی جاده تنگ ابوالحیات-کوهچنار
عطا پورشیرزاد مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس به اتفاق جمعی از کارشناسان اداره کل از محل قطع حدود ۴۰ اصله درخت بلوط در دوربرگردان درخواستی راه تنگ ابوالحیات کوهچنار بازدید و دستور پیگیری قانونی قطع این درختان را صادر کرد.
پورشیرزاد در حاشیه این بازدید با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست به عنوان یکی از دغدغههای مهم محسوب میشود، اظهار کرد: شاهد قطع غیراصولی درختان بلوط در این منطقه بودیم، بلوط درختی ارزشمند در بافت گیاهی زاگرس به شمار میآید و نباید حتی برای ایجاد دوربرگردان یا توسعه راه آن را به صورتی غیراصولی قطع و نابود کرد.
او ادامه داد: محل دوربرگردان تقاضا شده در جاده ابوالحیات اکنون به صحنههایی غمبار از آسیب به طبیعت تبدیل شده و دل هر دوستدار طبعیت را به درد میآورد. طی گزارشی که توسط همیاران طبیعت با اداره محیط زیست شهرستان کازرون مبنی بر قطع درخت در این منطقه ارجاع شد، مسئولان و کارشناسان محیط زیست این شهرستان هم به محل عزیمت کردند و با این صحنههای دردناک مواجه شدیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس از مسئولان قضایی و دادستان کوهچنار خواست تا با عاملان این اقدام برخورد قاطع صورت گیرد.
محمد امین بیرامی رئیس اداره محیط زیست کازرون و کوهچنار در معیت محیط بانان این شهرستان نیز عازم منطقه تنگ ابوالحیات شده و با بررسی محل اعلامی و ارزیابی مختصات تقاضا شده برای ایجاد دور برگردان در جاده ابوالحیات از قطع غیراصولی بلوطها ابراز تاسف کردند.
او در حاشیه این بازدید با بیان اینکه پیش از این محیط زیست استان فارس مخالفت جدی خود را با قطع درختان اعلام کرده بود، ادامه داد: این رخداد توسط اداره محیط زیست صورتجلسه شد و به دادستان شهرستان کوهچنار جهت پیگیری ارائه شده است.
بیرامی از همیاران و دلسوزان طبیعت که اطلاعی از جزئیات این واقعه دارند خواست تا اطلاعات بیشتر را به اداره محیط زیست شهرستان کازرون انتقال دهند و افزود: بدون تردید با عاملان این اقدام برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کازرون و کوهچنار یادآور شد: دادستان کوهچنار با بررسیهای اولیه دستور ویژه به اداره اطلاعات و آگاهی داده تا ابعاد مختلف این رویداد پیگیری شود.
تنگه ابوالحیات واقع در بخش کوهمره شهرستان کوهچنار در استان فارس است. این تنگه که پوشیده از درختان جنگلی است منظره جالب توجهی داشته و در طول تاریخ تنها مسیر دسترسی به مرکز فارس از سوی جنوب بوده است.