طبیعی است که رسانه‌های اسرائیلی عملیات وعده صادق را ناموفق نشان بدهند

جماران: محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا گفت: اینکه ما حرف اسرائیلی‌ها، یعنی مقامات و رسانه‌های اسرائیلی، را تلقی به قبول کنیم و چیزی که از طرف مقامات رسمی کشور خودمان منتشر می‌شود را به طور کلی بایکوت کنیم و غیر موفق بدانیم، به نظرم صرف نظر از اینکه در شرایط نظامی این کار درست هست […]

محمد مهاجری e1713245406520

جماران: محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا گفت: اینکه ما حرف اسرائیلی‌ها، یعنی مقامات و رسانه‌های اسرائیلی، را تلقی به قبول کنیم و چیزی که از طرف مقامات رسمی کشور خودمان منتشر می‌شود را به طور کلی بایکوت کنیم و غیر موفق بدانیم، به نظرم صرف نظر از اینکه در شرایط نظامی این کار درست هست یا نیست، یا اینکه در شرایط جنگی این کار منطق دارد یا ندارد، مهمترش این است که حتی با اصول حرفه‌ای رسانه‌های ما هم انطباق ندارد.

یک فعال رسانه‌ای اصولگرا با تأکید بر اینکه هر روزنامه‌نگار حرفه‌ای باید اقتضائات روزنامه‌نگاری در شرایط بحران را بداند، گفت: در این مقطع انتقادی که به نیروهای مسلح وارد هست این است که با رسانه‌های رسمی و چهره‌های رسانه‌ای معتبر کشور هیچ ارتباطی نداشتند و آنها را توجیه نکردند نسبت به اتفاقاتی که می‌خواهند بیفتد. شاید بخشی از آشفتگی که شما در فضای رسانه‌ای می‌بینید، منبعث از همین اتفاق است.

محمد مهاجری  در خصوص اینکه رسانه‌های داخلی در شرایط فعلی باید چطور عمل کنند، اظهار داشت: رسانه‌های ما آنقدر بلوغ سیاسی دارند که در شرایط حساس و شبه جنگی بتوانند هم وظیفه اطلاع‌رسانی خودشان را انجام بدهند، هم احیانا به تخریب فضای افکار عمومی مشغول نشوند و هم اینکه جامعه را در برابر هجمه‌های رسانه‌ای بیگانگان حراست و صیانت کنند.

این فعال رسانه‌ای اصولگرا افزود: در اتفاقاتی که یکی دو روز گذشته افتاد، به هر حال طبیعی است که اسرائیلی‌ها از طریق رسانه‌های وابسته به خودشان اقدام کنند تا بتوانند عملیات وعده صادق را ناموفق نشان بدهند و پدافند هوایی خودشان را کاملا مسلط معرفی کنند. بلوف زدن در جنگ طبیعی است و شاید درست هم باشد؛ یعنی مسئولین نظامی کشور ما هم باید همین کار را انجام بدهند.

وی تأکید کرد: اینکه ما حرف اسرائیلی‌ها، یعنی مقامات و رسانه‌های اسرائیلی، را تلقی به قبول کنیم و چیزی که از طرف مقامات رسمی کشور خودمان منتشر می‌شود را به طور کلی بایکوت کنیم و غیر موفق بدانیم، به نظرم صرف نظر از اینکه در شرایط نظامی این کار درست هست یا نیست، یا اینکه در شرایط جنگی این کار منطق دارد یا ندارد، مهمترش این است که حتی با اصول حرفه‌ای رسانه‌های ما هم انطباق ندارد.

مهاجری گفت: اگر ما در شرایط حساس و شبه جنگی قرار داریم، هر روزنامه‌نگار حرفه‌ای باید اقتضائات روزنامه‌نگاری در شرایط بحران را بداند. یعنی علاوه بر اینکه به جامعه امیدبخشی می‌کند، در مورد خبرهای یأس‌آور حتما دروازه‌بانی کند. انتقادها همه به جای خودش محفوظ است و هرکسی ممکن است انتقادی به نیروهای مسلح داشته باشد. انتقاد از نیروی مسلح قبل از این چند روز می‌شد انجام شود و قبل از این چند روز هم می‌شود.

وی تصریح کرد: در این مقطع انتقادی که به نیروهای مسلح وارد هست این است که با رسانه‌های رسمی و چهره‌های رسانه‌ای معتبر کشور هیچ ارتباطی نداشتند و آنها را توجیه نکردند نسبت به اتفاقاتی که می‌خواهند بیفتد. شاید بخشی از آشفتگی که شما در فضای رسانه‌ای می‌بینید، منبعث از همین اتفاق است.

این فعال رسانه‌ای اصولگرا ادامه داد: یک بخشی هم اطلاع‌رسانی رسمی که در صدا و سیما و رسانه‌های دولتی و حاکمیتی وجود دارد، متأسفانه به دلیل عملکرد غلط و بدی که قبلا داشته‌اند، مرکزیت خودشان را از دست داده‌اند؛ و همین باعث شده مردم اخبار و اطلاعاتی که بیرون از این فضای رسانه‌ای رسمی منتشر می‌شود را بخوانند و حتی شاید هم باور کنند.

وی اظهار داشت: الآن رسانه‌های معتبر داخلی، به خصوص رسانه‌های مستقل و به طور اخص چهره‌های رسانه‌ای معتبری که حرف‌شان خواننده و مخاطب دارد، مراقبت کنند که ضمن رعایت اصول کامل حرفه‌ای، انتقادهای خودشان را هم به جای خودش محفوظ نگه دارند اما حواس‌شان باشد که در شرایط حساس روزنامه‌نگاری هم اقتضائات خاص خودش را دارد.

مهاجری همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص راهکار خنثی‌سازی تحرکات فیک‌نیوزها و رسانه‌های غیررسمی گفت: نهادهای نظامی ما می‌توانند و ظاهرا چاره‌ای هم جز این نیست که از طریق ارتباط خیلی سریع با چهره‌های شاخص رسانه‌ای و رسانه‌های معتبر داخلی، آنها را نسبت به اتفاقات موجود توجیه کنند؛ به پرسش‌ها و ابهامات آنها پاسخ بدهند.

وی افزود: من به عنوان یک روزنامه‌نگار وقتی نسبت به یک چیزی ابهام دارم و یا اطلاعات ندارم، طبیعی است که نمی‌توانم در مقابل شبهه‌افکنی‌ها و ابهام‌آفرینی‌های رسانه‌های خارجی مقابله کنم. بنابراین لازم است که این ارتباط با نیروهای مسلح انجام شود. چون می‌تواند یک مقداری روزنامه‌نگاران را دارای اطلاعات و دانسته‌های جدید کند. انتشار همین دانسته‌ها توسط روزنامه‌نگاران مستقلی که حرف آنها شنیده می‌شود و در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور اعتبار دارد، خود به خود می‌تواند جلوی بسیاری از القائات رژیم صهیونیستی را بگیرد.

نظر بدهید

مطالب مرتبط

فراخوان سراسری «وعده صادق» منتشر شد

نظرات