یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی بادمجان شکم پر است که به شهرهای شمالی کشور تعلق دارد.این غذای خوشمزه در جاهای مختلف به صورت متنوع تهیه می شود.در این مطلب می خواهیم به شما مرحله به مرحله تهیه بادمجان شکم پر را بیاموزیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
بادمجان : ۴ عدد متوسط
گوجه فرنگی : ۳ عدد متوسط
گوشت چرخ کرده : ۲۰۰ گرم
پیاز : ۲ عدد متوسط
سبزی معطر : ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی : ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه : به اندازه کافی
روغن و زردچوبه : به اندازه کافی
دستور پخت بادمجان شکم پر
مرحله اول
برای تهیه بادمجان شکم پر مجلسی ابتدا باید تلخی و آب اضافی بادمجان ها را بگیریم ، برای این منظور بادمجان ها را پوست گرفته و پس از شستشو در یک ظرف بزرگ قرار می دهیم و روی بادمجان ها مقداری نمک می پاشیم. حدود ۳۰ دقیقه صبر می کنیم تا آب اضافی بادمجان ها خارج شود.
مرحله دوم
در مدت زمانی که برای آماده شدن بادمجان ها باید صبر کنیم می توانیم مایه داخل شکم بادمجان ها را آماده کنیم. برای این منظور پیاز ها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد می کنیم ، سپس به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیازها سبک شوند.
مرحله سوم
پس از اینکه پیاز سبک و شفاف شد مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی خوب سرخ شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دادیم نیمی از مخلوط پیاز سرخ شده و رب گوجه فرنگی را برای تهیه سس مخصوص بادمجان شکم پر کنار می گذاریم و گوشت چرخ کرده را به نیمه باقیمانده مخلوط رب گوجه فرنگی و پیاز اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم.
مرحله پنجم
گوشت را باید خوب تفت دهیم تا رنگ آن تغییر کند سپس مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه نیمی از سبزی معطر ( برای عطر و طعم گوشت می توانید از سبزیجاتی مانند جعفری یا گشنیز خشک شده استفاده کنید ) را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا مواد یکدست شوند. در پایان مایه گوشت را کنار می گذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله باید سس بادمجان شکم پر را آماده کنیم ، برای این منظور گوجه فرنگی را پس از شستشو با رنده ریز رنده می کنیم و به همراه مخلوط یک لیوان آب در یک تابه مناسب و جادار می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه مخلوط رب گوجه فرنگی و پیاز را که در مرحله چهار برداشتیم را نیز به تابه اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
زمانی که آب داخل تابه به جوش آمد مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه باقیمانده سبزی معطر را به تابه اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه بعد تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. در ادامه بادمجان ها را آبکشی می کنیم و با یک کارد تیز وسط هر بادمجان به صورت طولی یک شکاف ایجاد می کنیم.
مرحله هشتم
در ادامه بادمجان را به همراه مقداری روغن در یک تابه می ریزیم و تمام قسمت های بادمجان ها را با دقت سرخ می کنیم. پس از اینکه بادمجان ها را سرخ کردیم اجازه می دهیم کم خنک شوند سپس با مایه گوشت داخل بادمجان ها را پر می کنیم.
مرحله نهم
پس از اینکه داخل شکم بادمجان ها را پر کردیم بادمجان ها را داخل تابه حاوی سس گوجه فرنگی به ترتیب می چینیم سپس تابه را روی حرارت بسیار ملایم قرار داده و درب انرا می بندریم تا بادمجان های شکم پر آماده سرو شوند.
طرز تهیه بادمجان شکم پر با پنیر پیتزا
در صورتی که می خواهید بادمجان شکم پر را با پنیر پیتزا تهیه کنید نیازی نیست که سس گوجه فرنگی را تهیه کنید و باید انرا از دستور بالا حذف کنید. پس از اینکه شکم بادمجان ها را از مایه گوشت چرخ کرده پر کردیم روی بادمجان ها را با پنیر پیتزا پر می کنیم و داخل سینی فر می چینیم.
در پایان بادمجان های شکم پر را به مدت ۱۵ دقیقه در فری که با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد از قبل روشن کرده ایم قرار می هیم تا پنیر پیتزا به طور کامل آب شود. بهتر است در پاین چند دقیقه گریل را روشن کنیم تا روی پنیر طلایی شود.
نکات مربوط به گوشت
معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز میشود، بیشتر از مضرات آن گفته میشود؛ اما همانطور که میدانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ و منبع غنی آهن است که برای پیشگیری از کمخونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک میکند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت میبخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B است. این گروه از ویتامینها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همانطور که ملاحظه میکنید، گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف شود و مصرف ۱ الی ۲ بار آن در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخکرده از گوشت گوسفند استفاده میکنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب میشود. توصیه میکنیم برای تهیه بادمجان شکم پر از گوشت چرخکرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح دهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمیگیرند.
نظرات