چاپ       کد خبر: 143477
27 اردیبهشت 1403

طرز تهیه‌ی ۵ نوع سس سالاد سالم و خوشمزه

وقتی نوبت به درست کردن سس سالاد می‌رسد، می‌توانید از ترکیبات نامحدودی برای تهیه‌ی آن استفاده کرده و سس‌های متنوع را امتحان کنید تا ببینید چه چیزی مورد علاقه‌ی شما است. برای مثال، می‌توانید با ماست یونانی، سیر خرد شده، شوید تازه، پودر پیاز، آب لیموترش و نمک «سس رنچ» (ranch) و با استفاده از روغن زیتون فرابکر، سرکه‌ی بالزامیک، آب لیموترش، سیر خرد شده، نمک و پودر فلفل «سس بالزامیک» درست کنید. فقط سعی کنید نسبت‌های ذکر شده در این مقاله را بین مواد اولیه رعایت کنید.

انواع سس سالاد

در این بخش، شما را با طرز تهیه‌ی چند نوع سس سالاد سالم آشنا خواهیم کرد. این سس‌ها را امتحان کنید و در صورت لزوم مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن‌ها را متناسب با ذائقه و ترجیحات خود تغییر دهید.

۱-سس سالاد لیموترش و سیر همراه با گیاهان معطر

این سس که از یک سس کلاسیک یونانی الهام گرفته شده است، غنی از آنتی اکسیدان است و به‌دلیل وجود پری‌بیوتیک در سرکه‌ی سیب به حفظ سلامت روده کمک می‌کند.

مواد لازم

  • دو حبه سیر خرد شده
  • یک چهارم عدد پیازچه‌ی خرد شده
  • نصف قاشق غذاخوری پوست رنده شده‌ی لیموترش
  • نصف قاشق غذاخوری آب لیموترش
  • دو قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب
  • یک قاشق غذاخوری سرکه‌ی بالزامیک
  • یک قاشق چای‌خوری خردل دیژون
  • یک چهارم قاشق چای‌خوری پونه‌ی کوهی خشک
  • یک چهارم قاشق چای‌خوری ریحان خشک
  • نصف لیوان روغن زیتون فرابکر
  • نمک و فلفل

در صورت تمایل، مقدار سیر را افزایش دهید یا از سبزیجات دیگری مثل آویشن، جعفری، شوید یا گشنیز استفاده کنید. همچنین می‌توانید نصف روغن زیتون را با روغن گردو جایگزین کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشید.

طرز تهیه

به جزء روغن زیتون، سایر مواد را داخل یک کاسه یا ظرف دربسته بریزید. مواد درون کاسه را هم بزنید یا درب ظرف را بگذارید و آن را تکان دهید.روغن زیتون را اضافه کرده و آن را با سایر مواد مخلوط کنید. سپس برای طعم‌دار کردن سس به آن نمک و فلفل بیفزایید.توجه داشته باشید که روغن در یخچال به‌شکل جامد درمی‌آید. قبل از سرو، سس را در دمای اتاق قرار دهید و آن را خوب هم بزنید.

انواع سس سالاد

۲-سس آووکادو-خیار

این یک سس سالاد کم کالری عالی است و اگر طعم گرمسیری را ترجیح می‌دهید، آووکادو نه تنها به سالاد شما طعم می‌بخشد، بلکه بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را نیز تامین می‌کند. آووکادو یک ماده عالی برای هر نوع سالادی است.بنابراین، چرا آن را به یک سس سالاد کم کالری اضافه نکنید؟ حتی بهتر از آن، کمی خیار، پونه کوهی و لیموترش برای طعم تندتر استفاده کنید.

مواد لازم:

  • ۱/۲ خیار پوست کنده
  • ۱/۲ آووکادو له شده
  • ۲ قاشق روغن زیتون
  • ۳ قاشق ماست ساده
  • ۱ قاشق غذاخوری پونه
  • مقداری دلخواه پوست لیمو
  • به مقداری دلخواه نمک و فلفل

دستور تهیه

ابتدا خیار و آووکادو را با هم میکس کنید. سپس روغن زیتون، ماست ساده و پونه کوهی را اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. وقتی سس غلیظ و یکدستی به دست آوردید، پوست لیمو رنده شده، فلفل و نمک را اضافه کنید. در نهایت آن را روی سالادتان بریزید.

با تهیه این سس‌ها طعم متفاوتی را به غذا‌های سالادی خود اضافه می‌کنید. همانطور که می‌بینید، تهیه آن‌ها بسیار آسان است و مواد تشکیل دهنده آن‌ها ارزان است و به راحتی پیدا می‌شود. علاوه بر این، آن‌ها سبک و ۱۰۰درصد بدون مواد نگهدارنده و افزودنی‌های شیمیایی هستند.

انواع سس سالاد

۳-سس سالاد لیموترش

این سس برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ گزینه‌ی مناسبی است، چون غنی از مواد مغذی است و به‌دلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین تأثیر کمی روی قند خون دارد.

مواد لازم

  • آب نصف عدد لیموترش
  • سه قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر
  • حداقل یک حبه سیر له یا خرد شده
  • نصف قاشق چای‌خوری نمک
  • کمی فلفل
  • دو تا سه قاشق غذاخوری آب (در صورت تمایل)

برای تهیه‌ی این سس می‌توانید میزان لیموترش را افزایش دهید یا به آن گیاهان خشک یا تازه‌ مثل رزماری، شوید و آویشن اضافه کنید.

طرز تهیه

در یک کاسه‌ی کوچک، آب لیموترش، روغن زیتون، سیر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.سس سالاد را بچشید و با توجه به ذائقه‌ی خود مقداری آب یا آب لیموترش به آن اضافه کنید تا طعم دلخواه‌تان را به دست آورید.

انواع سس سالاد

۴-وینگرت خردل

خردل به هر غذایی که اضافه شود، حس بسیار خاصی می‌بخشد. با این وینیگرت به خوبی هماهنگ می‌شود. زیرا با سایر مواد سنتی مانند سرکه، روغن زیتون و لیمو ترکیب می‌شود. این سس را با هر گونه مخلوط سبزیجات حاوی کاهو، گوجه فرنگی و پیاز را امتحان کنید.

مواد لازم:

  • ۲ قاشق روغن زیتون
  • ۱ قاشق آبلیمو
  • ۱ قاشق سرکه
  • به مقداری دلخواه نمک
  • یک پیمانه خردل

دستور تهیه

ابتدا تمام مواد را در یک کاسه عمیق بریزید. سپس، همه چیز را خوب مخلوط کنید. در نهایت آن را به سالاد خود اضافه کنید.

انواع سس سالاد

۵-سس بالزامیک وینگرت

از این سس می‌توانید برای طعم‌دار کردن سبزیجات و حتی سالاد پاستا استفاده کنید. قبل از اینکه سس بالزامیک وینگرت را روی سالاد بریزید، آن را از یخچال خارج کنید و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای اتاق قرار دهید. سپس ظرف سس را قبل از سرو کاملا تکان دهید.

مواد لازم

  • یک چهارم لیوان سرکه‌ی بالزامیک
  • سه چهارم لیوان روغن زیتون فرابکر
  • نصف عدد لیموترش (آب لیموترش و پوست رنده شده‌ی آن)
  • دو قاشق چای‌خوری عسل
  • یک حبه سیر له یا خرد شده
  • نصف قاشق چای‌خوری نمک
  • یک چهارم قاشق چای‌خوری فلفل سیاه
  • نصف قاشق چای‌خوری سبزی خشک (مانند ترخون، آویشن یا پونه‌ی کوهی)

در صورت تمایل، می‌توانید به جای لیموترش از پرتقال و به جای سبزیجات خشک از جعفری یا ترخون تازه استفاده کنید.

طرز تهیه

در یک شیشه یا ظرف دربسته، سرکه‌ی بالزامیک، روغن زیتون، آب لیموترش، پوست لیموترش، عسل، سیر، نمک، فلفل و گیاهان خشک را با هم مخلوط کنید.درب ظرف را بگذارید و آن را خوب تکان دهید تا مواد با هم ترکیب شوند.این سس را می‌توانید بلافاصله سرو کنید یا آن را تا یک هفته داخل یخچال بگذارید.

انواع سس سالاد

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار