طرز تهیه آلبالو پلو نسبت به بسیاری از غذاهای تشریفاتی و مجلسی دیگر ساده بوده و در عین حال غذایی بسیار چشم نواز و پر طرفدار است و میتواند زینت بخش سفرههای شما برای مهمانیها و مجالس باشد.
طرز تهیه آلبالو پلو نسبت به بسیاری از غذاهای تشریفاتی و مجلسی دیگر ساده بوده و در عین حال غذایی بسیار چشم نواز و پر طرفدار است و میتواند زینت بخش سفرههای شما برای مهمانیها و مجالس باشد.
آلبالو پلو را میتوانید با مرغ یا گوشت قلقلی تهیه کنید که ما هر دو روش را در این پست آموزش میدهیم.
مواد اولیه لازم برای تهیه آلبالو پلو برای ۴ نفر
آلبالو هسته گرفته شده ۱ و ۱/۳ پیمانه + ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری شکر یا ۱ و ۱/۳ پیمانه مربای آلبالو
زعفران دم کرده ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
خلال پسته ۱/۲ پیمانه
خلال بادام ۱/۲ پیمانه
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
مواد اولیه لازم برای کوفته قلقلی آلبالو پلو
پیاز متوسط ۱ عدد
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۲ قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
مواد اولیه لازم برای برای فیله مرغ آلبالو پلو
پیاز متوسط ۲ عدد
زعفران دم کرده ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
کره یا روغن به مقدار لازم
۱- نکات مربوط به آلبالو
همان طور که گفتیم برای تهیه آلبالو پلو بسته به ذائقتون که غذای شیرین دوست دارید یا نه میتوانید از مربای آلبالو یا آلبالو با شکر کمتر استفاده کنید به این صورت که به ازای هر یک پیمانه آلبالو یک پیمانه شکر استفاده کنید در یک ظرفی که دو برابر موادتون گنجایش دارد شکر را لا به لای آلبالوها اضافه کنید در ظرف در را بگذارید و ۱ روز در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد.
۲- نکات مربوط به برنج
برای آلبالو پلو بهتر است برنج را آبکش کنید برای این کار بعد از اینکه برنج را شستید به آن آب گرم و نمک اضافه کنید و بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد.
سپس برای آبکش کردن برنج قابلمهای را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید نمک به آن اضافه کنید وقتی آب به جوش آمد باید برنج را اضافه نمایید، آبی که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود را خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید. حرارت برنج در حال جوشیدن نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج مجدد به جوش بیاید.
وقتی آب برنج به جوش آمد چند بار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود و البته دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد البته زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع و مدل آن دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود، ولی هنوز مغز آنها سفت باشد.
وقتی که دانههای برنج را امتحان کردید و برنج به مرحله آبکشی رسید آن را داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آب برنج کاملاً گرفته شود سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همین طور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون برود تا برنج شور نشود.
۳- نکات مربوط به کوفته قلقلی
کوفتهها را میتوانید با گوشت گوسفند یا گوساله تهیه کنید، اما به این نکته توجه داشته باشید که اگر کوفتهها را با گوشت گوسفند درست میکنید گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب میشود پس سایز آن کوچک میشود پس کوفته قلقلیها را کمی بزرگتر بگیرید، اما گوشت گوساله آب نمیشود.
۴- نکات مربوط به خلال بادام و پسته
خلال بادام را از قبل خیس کنید در روغن مایع یا کره تفت دهید اگر در کره تفت دهید خوشمزهتر میشود، اما اگر در روغن مایع تفت دهید براقتر میشود.
خلال پسته را خیس نکنید، چون رنگ پس میدهد بلکه فقط در روغن مایع تفت دهید.
دستور پخت و طرز تهیه آلبالو پلو
۱- اگر خواستید آلبالو پلو را با گوشت قلقلی درست کنید طبق روش زیر کوفتهها را آماده کنید
۲- اگر خواستید آلبالو پلو را با فیله مرغ تهیه کنید طبق روش زیر عمل کنید
سپس فیلهها را رول کنید و با کمک خلال دندان فیکس کنید داخل تابه چند قاشق روغن بریزید فیلهها را در آن قرار دهید و اجازه دهید با آب خودش بپزد برای اینکه آب بیندازد در ظرف را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید هر از گاهی فیلهها را زیر و رو کنید تا تمام قسمتهای آن به صورت یکنواخت سرخ شود. اگر طعم کره را دوست دارید میتوانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
برنج را که آبکش کردید و آب آن کاملاً خارج شد در یک قابلمه متناسب کمی روغن بریزید روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید روغن داغ شود بعد ته دیگ دلخواهتان را قرار دهید سپس سه کفگیر برنج بریزید بعد ۲ قاشق از آلبالو را وسط برنج بریزید حواستان باشد اگر از مربای آلبالو استفاده میکنید فقط دانههای آلبالو را بریزید و شهد آن را نریزید.
بعضیها وقتی آلبالوها را لا به لای برنج ریختن در لایه آخر کمی از شربت آلبالو را اضافه میکنند البته من به این صورت درست نمیکنم، اما اگر خواستید شربت را اضافه کنید موقع آبکش کردن برنج را کمی زودتر اصطلاحاً زندهتر بردارید، چون در غیر این صورت برنج شما شفته میشود.
نهایتاً اینکه حواستان به شعله گاز باشد حرارت حتماً ملایم باشد و از شعله بخش کن استفاده کنید، چون آلبالو پلو به خاطر شکری که دارد خیلی زود میسوزد.
اگر وقت کافی برای آبکش کردن برنج ندارید میتوانید آلبالو پلو را به صورت دمی تهیه کنید به این صورت که برنج را از قبل خیس کنید و به آن نمک اضافه کنید حواستان باشد هر وقت پلوهای مخلوط را به صورت دمی آماده میکنید کمی آب آن را کمتر بریزید سپس روی حرارت قرار دهید وقتی برنج جوش آمد آلبالوها را اضافه کنید وقتی آب برنج خشک شد دم کنی بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد بعد هم در ظرف مورد نظر با گوشت قلقلی یا مرغ و آلبالو تزیین کنید.
امیررضاامیرسالاری
تاریخ : ۱۰ - شهریور - ۱۳۹۹
بروزرسانی برنامه شاد