اکبر جوجه غذایی لذیذ ، کاملا سنتی و ایرانی که قطعا با طعم خود، شما را شگفتزده خواهد کرد.
با ما همراه باشید و طرز تهیه اکبر جوجه، یکی از غذاهای مشهور و پرطرفدار ایرانی را بیاموزید، غذایی لذیذ که قطعا با طعم خود، شما را شگفتزده خواهد کرد.
روش پخت این غذا به این شکل است که ابتدا گوشت مرغ را با مواد طعم دهنده طعم دار می کنند، سپس آنرا در مخلوطی از کره و روغن به صورت شناور سرخ می کنند که باعث می شود این غذا کالری بالایی داشته باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی شمالی باما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
مرغ کوچک | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | یک چهارم فنجان |
کره | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۴ حبه |
آبلیمو | نصف لیوان |
رب انار | نصف لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن مایع | ۱ لیوان |
دستور پخت اکبر جوجه
مرحله اول
برای تهیه اکبر جوجه خوشمزه ابتدا مرغ را می شویم، سپس از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و در یک کاسه بزرگ و جادار قرار می دهیم. توجه داشته باشید که برای تهیه اکبر جوجه به هیچ عنوان نباید پوست روی مرغ را جدا کنیم.
مرحله دوم
نکته مهم در مورد اکبر جوجه این است که در رستوران های اکبر جوجه از جوجه مرغ استفاده می شود و اگر می خواهید اکبر جوجه شما مانند رستوران شود حتما از جوجه مرغ استفاده کنید، یا حداقل از مرغ ها کوچک استفاده کنید.
مرحله سوم
پیاز را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و به کاسه حاوی مرغ اضافه می کنیم. در ادامه سیرها را خرد کرده و به کاسه اضافه می کنیم. در ادامه آبلیمو را به همراه زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده و خوب مواد را مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
مواد طعم دهنده را با دست روی تمام قسمت های گوشت مرغ ماساژ می دهیم تا گوشت مرغ به خوبی طعم دار شود. پس از اینکار روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا گوشت مرغ طعم دار شود.
مرحله پنجم
توصیه ما این است که هر زمان می خواهید اکبر جوجه درست کنید حتما از شب قبل گوشت مرغ را طعم دار کنید. طعم دار کردن گوشت مرغ یکی از مهم ترین دلایلی است که باعث می شود اکبر جوجه شما خوشمزه تر و لذیذتر شود.
مرحله ششم
پس از اینکه گوشت مرغ طعم دار شد آنرا از یخچال خارج می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و روغن مایع را به آن اضافه می کنیم. حرارت زیر قابلمه باید متوسط باشد تا علاوه بر اینکه روغن نسوزد ، گوشت مرغ مغز پخت شود.
مرحله هفتم
قطعات گوشت مرغ را در روغن داغ قرار می دهیم و پس از اینکه دو طرف قطعات مرغ طلایی شد و مرغ مغز پخت شد آنرا از قابلمه خارج می کنیم. در مرحله بعدی باید حدود ۵ دقیقه گوشت مرغ را در کره تفت دهیم تا لذیذتر شود.
مرحله هشتم
البته می توانیم برای اینکه وقت کمتری صرف شود، کره را به قابلمه حاوی روغن اضافه کنیم تا جوجه ها در مخلوط کره و روغن سرخ شوند. پس از اینکه کره به خورد گوشت مرغ رفت مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله پس از اینکه جوجه ها به طور کامل سرخ و طلایی شدند، آنها را در توری فلزی قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود. در پایان اکبرجوجه ها را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه کته زعفرانی و رب انار ترش سرو می کنیم.
نکات پخت اکبر جوجه
استفاده از روغن مناسب
مناسب ترین روغن برای سرخ کردن اکبر جوجه روغن مخصوص سرخ کردنی می باشد. به دلیل اینکه اکبر جوجه باید در روغن شناور سرخ شود اگر از روغن خوراکی استفاده شود روغن زیادی جذب مرغ می شود اما روغن های سرخ کردنی جذب کمتری دارند.
به همین دلیل روغن های مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن اکبر جوجه مناسب تر هستند. نکته دیگر اینکه روغن مخصوص سرخ کردنی به راحتی نمی سوزد و برای سرخ کردن مناسب تر است و به همین دلیل باعث سیاه شدن مرغ نمی شود.
نکات سرخ کردن اکبر جوجه
یکی از نکات مهمی که هنگام سرخ کردن قطعات مرغ را باید در نظر داشته باشید این است که حتما خرده های پیاز را از گوشت مرغ جدا کنید، زیرا پیاز خیلی سریع می سوزد و علاوه بر اینکه بر طعم غذا تاثیر می گذارد باعث می شود زیبایی ظاهری اکبر جوجه هم کمتر شود.
اکبر جوجه در سرخ کن
روش درست کردن اکبر جوجه در سرخ کن بسیار ساده است و نکته خاصی ندارد. برای درست کردن اکبر جوجه در سرخ کن ابتدا مخلوط روغن مایع و کره را داخل سرخ کن می ریزیم، سپس جوجه ها را درون سرخ کن قرار می دهیم و اجازه می دهیم به طور کامل طلایی شوند.
برنج مناسب اکبر جوجه
اکبر جوجه معمولا با دو نوع برنج آبکش شده ساده و کته سرو می شود. البته برای اینکه اکبر جوجه را به سبک مازندارنی سرو کنیم حتما باید آنرا با کته سرو کنیم.
اگر روش بهتری برای درست کردن اکبر جوجه سراغ دارید برای ما بنویسید
این دو مطلب جالب را هم بخوانید
ناشناس
تاریخ : ۲۱ - شهریور - ۱۴۰۲
چقدر خوش رنگ و خوب آفرین به یک همچین آشپز ماهری
بهترین راه پرورش گل واقعا قشنگ و همیشه سبز « دراسنا » در آپارتمان
ناشناس
تاریخ : ۲۱ - شهریور - ۱۴۰۲
اولا خیلی بی شعوری که اولازهمه خانواده خودتو کوچیک کردی خودتو خرخانواده زنت دوم اینکه اگرخانواده شوهر نباشه سگم به روی بعضیا دخترهای این دوره هم نگاه نمیکنه.دراینصورت دخترها برن دعاکنن یه خانواده شوهر بره در بزن وتمام دیگه ازاین غلطا نکن
آینده سازان
تاریخ : ۱۸ - شهریور - ۱۴۰۲
خیلی اومدی اظهار فضل کنی ولی واقعا حیف خونواده شوهرت که همچین تحفه ای دارن انگار خیلی خودباوری لااقل توتربیت زیرصفری عروس عهدقاجار
ناشناس
تاریخ : ۱۸ - شهریور - ۱۴۰۲
کی رفت وآمد می کنه که روی کسی کم بشه گرانی جایی برای رفت وآمد نزاشته
ناشناس
تاریخ : ۱۷ - شهریور - ۱۴۰۲
خیلی بی فرهنگ وبیشعورهستی که میگی روی خانواده شوهرراباغذاکم کنی
واقعاکه خیلی تحقیرشده ای
ناشناس
تاریخ : ۱۶ - شهریور - ۱۴۰۲
تیتر قحطی بود