باسلوق هندوانه ای یکی از گزینه خوشمزه و جذاب شب یلدا می باشد که با پودر ژله تهیه می شود. شب یلدا برای همه ایرانی ها یک شب خاص می باشد شاید ۱ دقیقه نسبت به شب های دیگر طولانی تر باشید ولی ما ایرانی دور هم جمع می شویم تا این شب را با هم جشن بگیریم و انواع و اقسام ژله ها و انار و فال حافظ را کنار هم قرار می دهیم تا یک شب به یاد ماندنی برای همه اعضای خانواده باشد یا شاید خیلی از اقشار جامعه در این شب برای عروس یا داماد خود عیدی شب یلدا می برند که این باسلوق نیز می تواند یکی از گزینه های تزئین آنها باشد. باسلوق با پودر ژله کمی راحت تر بوده و زمان زیادی را برای گرفتن نمیخواد شما برای این مدل باسلوق هندوانه ای باید یک قالب ناودونی پلاستیکی تهیه کنید که قیمت زیادی هم ندارد و شما به ژله قرمز نیاز دارید و برای رنگ بیشتر ژله می توانید از رنگ های خوراکی استفاده کنید. شما باید یکبار مواد را با ژله قرمز و یک بار مواد را با ژله سبز تهیه کنید پس مقدار گفته شده برای هر رنگ می باشد. امروز در پارسی دی باسلوق هندوانه ای را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه باسلوق هندوانه
- نشاسته گل گندم ۱/۲ پیمانه
- آب سرد ۱ و ۱/۲ پیمانه
- پودر ژله قرمز ۱ بسته و پودر ژله سبز ۱ بسته
- شکر ۱/۲ پیمانه
- روغن مایع ۱/۴ پیمانه
- گلاب ۱ ق چای خوری
- گلوگز ۱ ق غذا خوری
مرحله اول : مخلوط کردن نشاسته و ژله
ابتدا نشاسته گل را با آب سرد مخلوط کنید و بگذارید تا نشاسته کاملا در آب حل شود سپس روی حرارت گذاشته و به آن ژله را به همراه شکر اضافه می کنیم و مدام سریع هم می زنیم حتما باید حرارت ملایم باشد تا بوی خامی نشاسته از بین برود.( برای سرعت عمل در کار شما می توانید باسلوق سبز رنگ همزمان با قرمز تهیه کنید و روی حرارت قرار بدهید).
مرحله دوم : افزودن گلوکز
وقتی باسلوق کمی غلیظ شد به آن گلوکز اضافه کرده و کمی بعد روغن مایع و گلاب را افزوده انقدر باید هم بزنید و روی حرارت قرار دهید تا رد قاشق روی باسلوق بماند و خودش را بگیرد وقتی به این مرحله رسید از روی حرارت بردارید. رنگ سبز را نیز به مرحله برسانید.
مرحله سوم : ریختن باسلوق قرمز
قالب ناودونی را کیسه فریرز انداخته و قسمت قرمز رنگ را داخل آن می ریزید و قالب را چند بار روس سطح برنید تا صاف شود سپس داخل دمای محیط گذاشته تا کمی خودش را بگیرد.
مرحله چهارم : ریختن باسلوق سبز
باسلوق سبز رنگ را که مانند مراحل بالا تهیه کردیم (باسلوق سبز تفاوتش با قرمز در این است که بجای پودر ژله قرمز از سبز استفاده کنید) را به صورت داغ روی باسلوق قرمز بریزید و بمدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا باسلوق خودش را بگیرد و سفت شود.
مرحله آخر
وقتی باسلوق سفت شد آن را از قالب خارج کرده و با چاقو تیز برش بزنید و آن را به دلخواه داخل پودر نارگیل بغلطانید و با شکلات چیپسی یا اشکی آن را تزئین کنید می توانید برای تهیه رنگ سفید مقداری خامه فرم بدید و خط سفید بین دو رنگ را بزنید یا کمی باسلوق بدون رنگ تهیه کنید.نوش جان
دستور تهیه پودینگ ژله ای هندوانه
پودینگ ژله ای هندوانه یکی از دسرها ترکیبی بسیار خوشمزه می باشد که برای دسرهای تک نفره شب یلدا بسیار مناسب است ما در این شب دور هم جمع می شویم تا یک دقیقه بیشتر را در کنار هم جشن بگیریم. در این روزها که همه دنبال غذا و دسر مناسب برای این شب می گردند ما این دسر خوشمزه را از آیتم های آموزشی شب یلدا به شما پیشنهاد می کنیم زیرا طعم و مزه بسیار خوبی دارد و نوعی دسر جدیدی می باشد. شما برای تهیه این دسر به دو رنگ ژله و مواد پودینگ نیاز دارید که ما به شما لایه به لایه توضیح خواهیم داد. می توانید از لیوان شیشه ای یا پلاستیکی برای تهیه این پودینگ ژله ای هندوانه استفاده کنید. پودینگ ها دسرهایی هستند که از مخلوط شیر و شکر و نشاسته تهیه می شوند و شبیه ژله می باشد.
مواد لازم برای تهیه پودینگ ژله ای هندوانه
- ژله طالبی ۱ بسته (لایه اول)
- ژله انار ۱ بسته (لایه سوم)
مواد لازم برای تهیه پودینگ (لایه وسط)
- شیر ۱.۵ لیوان
- نشاسته ذرت ۲ ق غذا خوری
- شکر ۳ ق غذا خوری
- گلاب ۳ ق غذا خوری
- وانیل نوک ق چای خوری
مرحله اول : تهیه ژله سبز (لایه اول)
ژله سبز را با هر طعمی که دوست دارید تهیه کنید و با ۱.۵ لیوان آبجوش مخلوط کنید و هم بزنید تا کمی حل شود سپس ژله را روی حرارت غیر مستقیم بخار آب قرار دهید تا تمام ذارات ژله حل شود یا می توانید بمدت ۱ دقیقه در ماکروفر با قدت ۱۰۰ درصد قرار دهید سپس ژله سبز آماده شده را داخل لیوان ها ریخته و برای ۴۵ دقیقه داخل یخچال می گذاریم تا بسته شود.
مرحله دوم : تهیه پودینگ (لایه وسط)
شیر و نشاسته و شکر را با هم داخل یک شیرجوش ریخته و هم می زنیم و زیر حرارت را روشن می کنیم و مدام هم می زنیم به غلظت فرنی که رسید گلاب و وانیل را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کی غلیظ شود سپس لیوان ها را از یخچال خارج کرده و روی ژله سبز رنگ بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید تا پودینگ بسته شود.
مرحله سوم : تهیه ژله انار (لایه سوم)
ژله قرمز را با هر طعمی که دوست دارید تهیه کنید و با ۱.۵ لیوان آبجوش مخلوط کنید و هم بزنید تا کمی حل شود سپس ژله را روی حرارت غیر مستقیم بخار آب قرار دهید تا تمام ذرات ژله حل شود یا می توانید بمدت ۱ دقیقه در ماکروفر با قدرت ۱۰۰ درصد قرار دهید سپس لیوان ها را از یخچال خارج کنید و ژله انار را روی پودینگ بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید تا سفت شود در انتهای کار شکلات اشکی را روی ژله قرمز قرار دهید تا شبیه دانه انار شود. نوش جان
- نباید اجازه دهید ژله یا پودینگ خیلی سفت شود وگرنه لایه ها بهم نمی چسبند.
- مایه پودینگ نباید شل باشد وگرنه بسته نمی شود.
- می توانید ژله ها را با مقداری شیر حل کنید تا رنگ مات داشته باشند.
نظرات