سیر ترشی یکی از ترشیهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به زمان زیادی برای رسیدن و پخته شدن نیاز دارد. در این مطلب به آموزش تهیه سیر ترشی فوری میپردازیم.
ترشیها ازجمله مخلفات خوشمزهای هستند که در کنار وعدههای غذایی سرو میشوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا فصل پاییز است؛ ولی برخی از ترشیها هستند که میتوان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. سیر ترشی یکی از انواع ترشیهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که روی میز چاشنی و میان ترشی رستورانهای سنتی جایگاه ویژهای دارد و معمولا در کنار دیزی یا آبگوشت سرو میشود و معمولا یکی از قفسههای انباری خانه ایرانیها به ظرفهای سیر ترشی اختصاص دارند که تاریخ تهیه آن روی شیشهها درج شده است. یکی از مشکلات تهیه سیر ترشی همین زمان زیادی است که برای پختن و رسیدن سیرها به آن نیاز است. ما در این مطلب میخواهیم یک روش آسان و فوری را برای تهیه سیر ترشی به شما آموزش بدهیم، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سیر ترشی فوری
سیر تازه: ۱ کیلو
نمک: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: یک چهارم لیوان
شیره انگور: یک چهارم لیوان
سرکه قرمز: ۲ لیوان
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: یک چهارم لیوان
شیره انگور: یک چهارم لیوان
سرکه قرمز: ۲ لیوان
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به سرکه
سرکهها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایمتری نسبت به سرکه سفید دارد.
نکات مربوط به رب انار
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه سیر ترشی فوری سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر یا از افرادی که به صورت خانگی و تمیز آن را درست میکنند، تهیه کنید.
طرز تهیه سیر ترشی فوری
۱ ـ برای شروع ابتدا پوست روی سیر را بگیرید. توجه داشته باشید که فقط پوسته رویی را بگیرید و پوسته اصلی نباید گرفته شود؛ همچنین سعی کنید سیر به صورت بوته درسته باقی بماند و هنگام پوست کندن دانه دانه نشود. سیرها را خوب بشویید و کنار بگذارید تا کاملا خشک شوند.
۲ ـ یک قابلمه مناسب را روی گاز بگذارید و سرکه را داخل آن بریزید؛ سپس نمک، رب انار و شیره انگور را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حرارت اجاق گاز را کم کنید تا مخلوط سرکه و بقیه مواد به جوش بیاید.
۳ ـ بعد از اینکه سرکه جوش آمد، بوتههای سیر را داخل قابلمه سرکه بریزید و ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا سیر داخل سرکه بجوشد. توجه داشته باشید که اگر سیر بیش از حد بجوشد، له خواهد شد.
۴ ـ بعد از اینکه سیرها ۱۵ دقیقه جوشیدند، اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید سیر کاملا خنک شود؛ سپس سیرها را داخل شیشههای تمیز و خشک بریزید. سرکه داخل قابلمه را صاف کنید و بعد سرکه صاف شده را روی سیرها بریزید تا جایی که کاملا روی سیر را بگیرد. درب شیشه را محکم ببندید و شیشه را در جای خشک و دو از نور آفتاب بگذارید. بعد از یک هفته میتوانید این سیر ترشی را مصرف کنید. نوش جان
نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید:
۱- ترشی را در ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود.
۲- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
۳- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیادهروی نکنید. بعضیها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند.
۲- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
۳- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیادهروی نکنید. بعضیها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند.