جوجونی کاشانی غذایی خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که به راحتی میتوانید در منزل تهیه کنید. این غذا منبع خوبی از پروتئین، آهن و ویتامینها است و میتواند یک وعده غذایی کامل و مغذی برای شما باشد. این غذا شباهتهایی به خورشت بادمجان دارد، اما با روش پخت متفاوت و استفاده از رب انار به عنوان چاشنی، طعم و عطری منحصر به فرد پیدا میکند.
مواد لازم جهت تهیه جوجونی تاس کباب :
۸۰۰ گرم گوشت گوسفندی (خورشتی)
۸ عدد بادمجان قلمی
۴ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
۴ عدد پیاز بزرگ
۲ قاشق غذاخوری رب انار ترش
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم
دستور تهیه جوجونی تاس کباب:
مرحله اول
پیازها را به صورت حلقهای خرد کنید و کف قابلمه بچینید سپس گوشت خورشتی را به اندازههای مناسب خرد کنید و روی پیازها قرار دهید.
مرحله دوم
بادمجانها را به صورت دلخواه (حلقهای یا طولی) برش بزنید و در قابلمه بچینید و روی بادمجانها گوجهفرنگیهای حلقهحلقه شده را قرار دهید.
مرحله سوم
در مرحله بعد در ظرفی جداگانه، رب گوجهفرنگی، رب انار، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید و سپس مخلوط رب را به طور یکسان روی مواد داخل قابلمه بریزید.به اندازهای آب جوش به قابلمه اضافه کنید که تا نصف ارتفاع مواد برسد.درب قابلمه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش برسد.
مرحله چهارم
پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و به مدت ۴۰ تا ۶۰ دقیقه زمان دهید تا جوجونی بپزد و آب آن تبخیر شود.در اواخر پخت، اگر جوجونی آبدار بود، درب قابلمه را بردارید تا کمی بیشتر آب آن تبخیر و سفت شود.جوجونی کاشانی را میتوانید با نان یا برنج سرو کنید.
نکات مهم تکمیلی:
- میتوانید از سیب زمینی هم در این غذا استفاده کنید. برای این کار، سیب زمینیها را به صورت حلقهای خرد کرده و بعد از بادمجانها به قابلمه اضافه کنید.
- اگر دوست دارید جوجونی طعم ترشتری داشته باشد، میتوانید از مقدار بیشتری رب انار استفاده کنید.
- همچنین میتوانید از زعفران و گلاب برای طعمدار کردن جوجونی استفاده کنید.
نظرات