آشپزی اول فارس: حلوا یکی از خوراکیهایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روشهای گوناگون پخته میشود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبتهای مذهبی مثل عزاداریهای ماه محرم و شبهای قدر و سفره افطار تهیه میکنند. حلوا علاوهبر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو میشود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب میشود.
حلوای کدو حلوایی یکی از انواع حلواهای خوشمزه فصل پاییز و زمستان است که روش پخت بسیار آسانی دارد.
این حلوا علاوهبر داشتن رنگ و طعم زیبا بسیار نرم و لطیف است و خوردن آن در کنار یک لیوان چای در عصرهای بارانی پاییزی به شدت توصیه میشود. اگر شما هم عاشق کدو حلوایی هستید، در ادامه این مطلب با آموزش حلوا کدو حلوایی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه حلوای کدو حلوایی
آرد گندم: ۱ پیمانه
پوره کدو حلوایی: یک و نیم پیمانه
مخلوط کره و روغن مایع: نصف پیمانه
شکر: دو سوم پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
زعفران: به میزان لازم
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوا کدو حلوایی
۵ دقیقه آرد را تفت بدهید و بعد آرد را الک کنید و دوباره داخل ماهی تابه بریزید. حالا ترکیب کره و روغن مایع را اضافه کنید و دوباره حدود ۵ دقیقه ترکیب آرد و روغن را هم بزنید و تفت بدهید.
در مرحله آخر شهد حلوا را که از قبل آماده کردهاید، کم کم به آرد اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا شهد به خورد آرد برود. بعد از اینکه حلوا از کنارههای ماهی تابه جدا شد، حلوا را گهواره کنید و داخل ظرف سرو بکشید و روی حلوا را با خلال پسته و هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید.
نکات مهم تهیه حلوای کدو حلوایی
ـ برای خوشمزهتر شدن حلوا همیشه روغن جامد یا مایع را با مقداری کره مخلوط کنید و به صورت ترکیبی برای تهیه حلوا از آن استفاده کنید. روغن حلوا باید به اندازهای باشد که روی آرد را بگیرد.
ـ کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغزهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است.
هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:
۱ ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بیمزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوشرنگ است.
۲ ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمرهای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.
۳ ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانهای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.
۴ ـ کدوهایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.
۵ ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکههای کمتری داشته باشد.
۶ ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد.
برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.منبع:فرارو
نظرات