آشپزی ایرانی: خورش بامیه یکی از انواع خورش های خوشمزه و اصیل ایرانی است. اصالت این خورش متعلق به جنوب کشور است ولی به خاطر طعم فوق العاده اش تقریبا در تمام کشور طبخ می شود.
مواد لازم خورشت بامیه
مواد اصلی
پیاز ۲ عدد
گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
بامیه ۳۰۰ گرم
گوشت خورشتی گوسفندی ۵۰۰ گرم
تمر هندی به اندازه کافی
آبلیمو یا آبغوره ۳ قاشق غذا خوری
سیر ۲ حبه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
نمک و زردچوبه نصفقاشق چای خوری
فلفل سیاه و فلفل قرمز نصف قاشق چای خوری
زیره آسیاب شده نصف قاشق چای خوری
۱-ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و سیر را رنده کنید.
۲-گوجهفرنگی های فیلهشده را با میکسر پوره کنید.
۳-داخل قابلمه مناسبی ۲تا ۳ قاشق روغن زیتون ریخته، روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار میدهیم.پیاز را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا طلایی شود.
۴-پس از طلایی شدن پیاز، سیر را اضافه کرده و ۱ دقیقه تفت میدهیم تا بوی آن بلند شود.
۵-گوشت خورشتی را به قابلمه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم، سپس ادویهجات و رب را اضافه میکنیم و تفت میدهیم .
۶-سپس پوره گوجهفرنگی را به مواد اضافه کرده و هم میزنیم، حدود ۵ دقیقه تفت میدهیم و به قابلمه به میزان مناسب آبجوش اضافه میکنیم . وقتی آب خورشت قل قل کرد، شعله را کم کرده و در قابلمه را میبندیم تا گوشت به آرامی بپزد. زمان پخت گوشت بسته به نوع گوشت متفاوت است.
۷-در زمانی که گوشت در حال پخت است، بامیه ها را بشوئید و تنها کمی دم آنها را بگیرید،به اندازهای که داخل خود بامیه دیده نشود و زیاد به خورشت لعاب ندهد.
۸-در یک تاب، کمی روغن ریخته و بامیهها را برای چند دقیقه تفت میدهیم تا فقط رنگ آنها کمی پررنگ شود. لازم نیست تا طلایی شدن آنها را سرخ کنید.
۹-وقتی گوشت پخت آبلیمو و بامیهها را به خورشت اضافه کرده و نمک خورشت را اندازه میکنیم.باز هم در قابلمه را بسته،و اجازه میدهیم بامیهها بپزند و خورشت روی شعله کم جابیفتد. در این مرحله می توانید تمر هندی را اضافه کنید
۱۰-در مرحله آخر چک کنید که بامیهها پخته باشند، ولی له نشوند و آب خورشت نیز غلظت مناسبی داشته باشد.
۱۱-در نهایت در زمان سرو اگر احساس کریدید خورشت نیاز به چاشنی دارد از کمی آب لیمو ترش استفاده کنید. البته اگر گوجههای شما ترش باشند نیازی به اضافه کردن آبلیمو نیست.
سایر نکات خورشت بامیه
برای خوشمزه تر شدن خورش سعی کنید به آن کمی زعفران اضافه کنید
بامیه سرشار اسید فولیک، ویتامین هایA وC است. همچنین منبع خوبی از ویتامین های گروهB ، منیزیوم ، پتاسیم و فیبر غذایی می باشد.
نکاتی برای خوشمزه تر کردن خورش بامیه
زعفران باعث خوشمزه تر شدن خورش بامیه میشود.
بامیه را هنگامی به بقیه مواد اضافه کنید که گوشت یک ساعت قبل تر پخته شده باشد.
در بعضی استان ها به جای رب گوجه فرنگی از شیره تمرهندی یا رب انار استفاده میکنند.همچنین می توان به جای آبغوره از غوره تازه یا غوره منجمد شده استفاده کرد.
به جای آبغوره، میتوانید آلو زرد به خورش اضافه کنید تا طعم خورش تان بجای ترش شدن ملس باشد .
برای خوش رنگ تر شدن خورش می توانید یکی دو گوجه تفت داده شده را همراه با بامیه اضافه کنید.
برای جلوگیری از لیز شدن خورشت در هنگام پخت ،مقداری از دم بامیه را بگذارید.
بعد از اینکه بامیه را به مواد اضافه کردید خورشت را زیاد از حد روی گاز نگذارید تا له شوند، زیرا باعث لزج شدن خورشت در هنگام پخت میشود.
همچنین سرخ کردن بامیه ها باعث جلوگیری از لیز شدن آنها در خورشت میشود.
سعی کنید خورشت بامیه را به صورت تازه مصرف نمایید.چون چند بار گرم کردن خورشت بامیه، باعث لزج شدن آن میشود.
یکی دیگر از راهای گرفتن لیزی بامیه ها، این است که قبل از مصرف آنها را در آبلیمو یا سرکه قرار دهید.
برای اینکه بامیه ها زیاد وا نروند آنها را زیاد هم نزنید.
دقت کنید اب خورشت را از همان اول به اندازه کافی بریزید و مدام آب خورشت را کمو زیاد نکنید تا خورشت از ریخت و قیافه بیفتد.
حرارت زیر خورشت را کم کنید تا بامیه ها وا نروند.
ناشناس
تاریخ : ۲۰ - دی - ۱۳۹۹
چه خوش مزه ???
ناشناس
تاریخ : ۲۰ - دی - ۱۳۹۹
پس تمر هندی و فلفلش کو ؟؟؟؟؟این اصلا جنوبی نبود دستورشسیرشم نباید رنده بشه سیر حلقه حلقه میشه
ناشناس
تاریخ : ۱۹ - دی - ۱۳۹۹
تمر هندی به خورش بامیه میزنند نه آبلیمو
ناشناس
تاریخ : ۱۹ - دی - ۱۳۹۹
باسلام این دستوراصلا جنوبی نبود