مواد لازم
سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
سیر: ۳ حبه
پیاز: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
گشنیز: ۱۲۵ گرم
شنبلیله: ۱۲۵ گرم
سیر: ۵ حبه
تمبر هندی: ۱ بسته
زیره: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
فلفل قرمز: به میزان لازم
زنجبیل: به میزان لازم
آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
استفاده از تمبر هندی به دلیل طعم ترشی که دارد به این غذا طعم خاص و بی نظیری را میدهد و برای افرادی که به غذاهای ترش علاقه دارند میتواند خوشمزه و لذت بخش باشد.
مرحله اول
برای تهیه قلیه مرغ ابتدا سینه مرغ را شسته و به تکههای مربعی تقسیم میکنیم سپس داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و پیاز را درون آن به صورت نگینی خرد میکنیم و کمی تفت میدهیم. بعد از آن سیر را نیز له یا رنده میکنیم و به پیاز داغ اضافه میکنیم حالا کمی فلفل و نمک و زردچوبه به پیاز داغ اضافه کرده و سپس سینه مرغ را به قابلمه اضافه میکنیم و با پیاز داغ تفت میدهیم تا تغییر رنگ داده و عطر پیاز و سیر به خورد آن برود. بعد از اینکه تغییر رنگ داد آرد گندم را به مرغها اضاف میکنیم و با آن ترکیب میکنیم سپس پودر زنجبیل را به آنها اضافه میکنیم و تفت میدهیم البته میتوان به مقدار کم از زنجبیل تازه رنده شده به جای پودر زنجبیل استفاده کرد.
مرحله دوم
بعد زیره را نیز پودر کرده و به موادمان اضافه میکنیم. حالا باید سبزیها را اضافه کنیم، اما بهتر است قبل از اضافه کردن سبزیها آنها را ساطوری کرده و در ماهیتابهای جدا تفت دهیم و به اصطلاح سرخ کنیم تا موقع پختن در قابلمه آب نیندازد و بو و طعم آن با موادمان ترکیب شود. هنگام سرخ کردن سبزیها دو حبه سیر را نیز نگینی کرده و به سبزیها اضافه میکنیم و همراه آنها تفت میدهیم. حالا وقتی سبزیها سرخ شدند آن را داخل قابلمه حاوی مرغ و سایر مواد ریخته و به همراه آنها تفت میدهیم. حالا رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه میکنیم و به همراه مواد تفت میدهیم.
مرحله سوم
حالا در یک کاسه تمبر هندی را ریخته و هستهها را از آن جدا میکنیم سپس کمی آب ولرم داخل تمبر هندی میریزیم و با دست تمبرهندی را از هم باز کرده و داخل آب حل میکنیم. بعد تمبر هندی را به قابلمه اضافه کرده و همه مواد را با هم خوب مخلوط میکنیم سپس زعفران دم کرده را به خورشت اضافه میکنیم و آن را میچشیم تا در صورت نیاز نمک و فلفل آن را تنظیم کنیم.
مرحله چهارم
در آخر نیز پودر فلفل قرمز را مطابق سلیقه خود و به اندازهای که دوست دارید به خورشت اضافه کنید و سپس در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم و آرام آرام بپزد و جا بیفتد. بعد از مدتی خورشت شما آماده میشود و میتوانید بعد از دم کردن برنج، آن را سرو کرده و به همراه خانواده از طعم و مزه یک غذای لذیذ و خوشمزه لذت ببرید.
نظرات