آشپزی

طرز تهیه خورشت ماست اصفهانی + نکات تکمیلی

خورشت ماست اصفهان یکی از خوراکی‌های مخصوص اصفهان و مورد علاقه افراد مختلف است.

در تهیه خورشت ماست از ماست چکیده، گوشت گوسفند و زرده تخم مرغ استفاده می‌شود. برای عطر و طعم بهتر این پیش‌غذا از گلاب و برای خوش‌رنگ‌تر شدن آن از زعفران استفاده می‌کنند. خورشت ماست، مانند ماست یا کاسترد، سرد سرو می‌شود. پخت این خورشت حداکثر به ۹۰ دقیقه زمان نیاز دارد.در این مقاله طرز تهیه خورشت ماست را برای شما شرح داده‌ایم. با ما همراه باشید.

مواد لازم 

گوشت گردن گوسفندی : ۴۰۰ گرم
پیاز : ۱ عدد بزرگ
ماست چکیده :۱ کیلوگرم
زرده تخم مرغ : ۲ عدد
شکر : ۱ پیمانه
زعفران : ۱ قاشق چای‌خوری
نمک : به میزان لازم
گلاب : ۲ قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام : به میزان دلخواه
زردچوبه و فلفل سیاه : به میزان لازم

طرز تهیه خورشت ماست

مرحله اول

ابتدا گوشت گردن را خوب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن جمع شود. سپس گوشت را همراه با پیاز خرد شده یا رنده شده و فلفل سیاه در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

مرحله دوم

پس از پخته شدن گوشت را ریش‌ریش کرده و استخوان‌ها را از آن جدا کنید.

مرحله سوم

ماست چکیده را در ظرفی بریزید و با همزن برقی یا همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود. زرده‌های تخم مرغ را به ماست اضافه کنید و مجدد مواد را هم بزنید.

مرحله چهارم

گوشت را به مواد اضافه کرده و خوب با یکدیگر مخلوط کنید. شکر و زعفران دم‌کشیده را به مواد اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت گذاشته و مدام مواد داخل آن را هم بزنید تا ماست بجوشد.

مرحله آخر

دقت کنید حرارت نباید زیاد باشد. پس از به جوش آمدن خورشت، گلاب را به آن اضافه کنید. سپس خورشت را از روی حرارت بردارید. خورشت ماست شما آماده است. نوش جان.

نکات تکمیلی طرز تهیه خورشت ماست

  • خورشت ماست را می‌توانید با خلال پسته یا بادام تزیین کنید.
  • برای خوش‌رنگ‌تر شدن و خوش‌طعم‌تر شدن خورشت ماست می‌توانید از زعفران بیشتری استفاده کنید.
  • بهتر است از ماست چکیده شیرین استفاده کنید.
  • ۲۴ ساعت قبل از سرو خورشت ماست را آماده کرده و در یخچال قرار دهید تا شکل بهتری داشته باشد.