آشپزی

طرز تهیه خورشت کاری(با گوشت و با مرغ)

طرز تهیه خورشت کاری به‌عنوان یک غذای هندی برای ما در ایران هم جذاب است. به‌طور کلی، پلو و خورشت‌ها از غذاهای پرطرفدار شرقی هستند و در این میان خورشت کاری به‌دلیل تفاوت‌هایی که با خورشت‌های معمول ایرانی دارد، می‌تواند به یک غذای خوش‌طعم و محبوب در میان خانواده شما هم تبدیل شود.

طرز پخت خورشت کاری به چند روش متفاوت و خوشمزه متداول است. می‌توانید آن را هم با گوشت گوسفند و هم با گوشت مرغ تهیه کنید. در نهایت برای سرو هم می‌توانید آن را با برنج ساده یا نان تازه میل کنید. در این مطلب از دیجی کالا مگ طرز تهیه خورشت کاری را هم با گوشت و هم با مرغ توضیح می‌دهیم.

طرز تهیه خورشت کاری با مرغ

باوجوداینکه دستور اصلی طرز تهیه خورشت کاری با گوشت است، علاقه‌مندان به گوشت سفید ترجیح می‌دهند آن را با مرغ بپزند. به‌علاوه گوشت مرغ سریع‌تر پخته می‌شود و اگر زمان کمی برای تهیه غذا داشته باشید، گزینه مناسب‌تری است.

طرز تهیه خورشت کاری

مواد لازم

مواد لازم مقدار
سینه مرغ بدون پوست ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
سیر ۱ حبه
ماست نصف فنجان
خامه ۲ قاشق غذاخوری
ادویه کاری ۲ قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی ۲ عدد
رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
فلفل‌سبز یا فلفل‌دلمه‌ای ۳ تا ۵ عدد
گشنیز تازه خرد شده نصف فنجان
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر سیر به میزان لازم
آب‌لیمو به میزان لازم
زعفران دم‌کرده به میزان لازم
روغن به میزان لازم
روش تهیه
  • تکه‌های مرغ با را پیاز، فلفل‌دلمه یا سبز و سیر رنده ‌شده، آب‌لیمو، ادویه‌ها و زعفران مخلوط کنید و چند ساعت در یخچال نگه دارید تا مزه‌دار شود.
  • مرغ‌ها را در یک تابه‌ با روغن سرخ کنید و ادویه کاری، سایر ادویه‌ها و فلفل‌سبز یا دلمه نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید.
  • رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ عوض کند. سپس پوره گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه کرده و صبر کنید تا کمی پخته شود.
  • مقدار کمی آب جوش یا آب مرغ بریزید و درب تابه را ببندید تا خورشت روی حرارت کم پخته شود.
  • ماست و خامه را با هم مخلوط و در دقایق پایانی پخت به تابه اضافه کنید.
  • می‌توانید در چند دقیقه نهایی، مقداری زعفران دم‌کرده برای عطر بیش‌تر و گشنیز خرد شده را برای تزیین به خورشت اضافه کنید.

خورشت کاری با گوشت

طرز تهیه خورشت کاری هندی با گوشت و آن هم با گوشت بز معمول‌تر است. ولی در ایران، ما مطابق با سلیقه و دائقه خود تغییراتی در روش پخت این غذا داده‌ایم. بنابراین اگر به‌دنبال طرز تهیه خورشت کاری ایرانی هستید، از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید.

How to prepare meat and chicken stew 1

مواد لازم

مواد لازم مقدار
گوشت گوسفند یا گوساله نیم کیلو
پیاز بزرگ ۲ عدد
گوجه‌فرنگی ۲ عدد
ادویه کاری ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه‌فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
فلفل‌سبز یا فلفل‌دلمه‌ای ۳ تا ۵ عدد
گشنیز تازه خرد شده نصف فنجان
سیر ۲ حبه
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زنجبیل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه خورشت کاری با گوشت

برخی افراد در طرز تهیه ی خورشت کاری گوشت چرخ‌کرده را ترجیح می‌دهند و آن را به‌صورت کوفته قلقلی‌های کوچک درست می‌کنند. ولی ما در این روش از گوشت تکه‌ای در اندازه کوچک استفاده می‌کنیم. طرز تهیه خورشت به آلو هم به‌صورتی است که هم با گوشت چرخ‌کرده و هم با گوشت تکه‌ای می‌توان آن را درست کرد.

How to prepare meat and chicken stew 3

  • پیازها را در اندازه نگینی ریز خرد کنید. سپس با روغن در یک قابلمه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
  • سیر له شده یا رنده شده را با نمک و ادویه‌ها اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
  • رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کنید و دوباره چند دقیقه تفت دهید تا رنگ عوض کند.
  • گوشت‌های خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  • فلفل‌سبز یا فلفل‌دلمه نگینی خرد شده را هم اضافه کنید و تفت دهید.
  • گوجه‌فرنگی‌های پوره شده را اضافه کرده و تفت دهید تا کمی بپزد.
  • مقداری آب جوش بریزید تا فقط روی گوشت‌ها را بگیرد. حرارت را کم کنید تا گوشت‌ها بپزند و خورشت کم‌کم جا بیفتد و غلیظ شود.
  • در نهایت برای تزیین خورشت، گشنیز خرد شده را روی آن بریزید و سرو کنید.
نکات طرز تهیه خورشت کاری

طرز تهیه خورشت کاری را به دو روش استفاده از گوشت و مرغ توضیح دادیم. ولی لازم است بدانید که رعایت نکات زیر به شما کمک می‌کند تا یک خورشت خوش‌طعم‌تر داشته باشید:

  • گوشت را در قطعات یکسان با اندازه‌ متوسط خرد کنید تا به‌صورت یکنواخت پخته شود.
  • ادویه کاری از ترکیب چند نوع ادویه مختلف شامل زردچوبه، فلفل قرمز، گشنیز، زنجبیل و زیره تشکیل می‌شود. بنابراین می‌توانید خودتان آن را درست یا به‌صورت آماده تهیه کنید.
  • علاوه بر ادویه کاری، می‌توانید برای خوش‌طعم‌تر شدن خورشت از فلفل‌سیاه، دانه هل، پودر میخک، چوب دارچین و پودر سیر استفاده کنید.
  • ادویه‌ها را برای چند دقیقه تفت دهید تا عطر آن‌ها بیشتر آزاد شود. ولی دقت کنید که ادویه‌ها بیش از حد لازم تفت نخورند. چون در صورت سوختن، طعم تلخی به غذا می‌دهند.
  • خورشت کاری باید کم‌آب و غلیظ باشد. بنابراین صبر کنید تا خورشت با حرارت ملایم بپزد و به غلظت مناسب برسد.
  • اگر حس کردید خورشتتان رقیق شده، می‌توانید در اواخر پخت مقداری آرد یا نشاسته ذرت را با آب سرد مخلوط و به خورشت اضافه کنید.
  • در تهیه خورشت کاری با گوشت هم می‌توانید چند قاشق غذاخوری ماست در انتهای پخت اضافه کنید تا هم غلظت خورشت بیشتر شود و هم طعم بهتری بگیرد.
  • اگر به طعم‌های ترش‌تر علاقه دارید، می‌توانید در انتهای پخت کمی آب‌لیمو، لیموعمانی یا آبغوره اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید سبزیجاتی مانند سیب‌زمینی، هویج، نخودفرنگی، بامیه و غیره را هم در خورشت استفاده کنید. زمان اضافه کردن هرکدام به خورشت می‌تواند بسته به زمان لازم برای پختشان متفاوت باشد.

سخن آخر؛ خورشت کاری یک غذای اصیل، خوش‌طعم و معطر است. اگر به درست کردن خورشت‌های متفاوت و بین‌المللی علاقه دارید، بهتر است طرز تهیه خورشت کاری را یاد بگیرید. عطر این غذا فوق‌العاده است و بسته به سلیقه خود می‌توانید آن را با گوشت تکه‌ای، گوشت چرخ‌کرده و مرغ درست کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا