با فرا رسیدن فصل پائیز میوه خوش رنگ انار در همه جای استان زیبای فارس خصوصا شیراز خودنمایی میکند.
یکی از غذاهای قدیمی مردم شیراز واستان فارس برای روزهای پائیز و زمستان، خورش و خوراک انار و بادمجان است، هر چند این غذا را بیشتر به تهران یا خطه شمال ربط میدهند و میگویند جز غذاهای شمالی با بادمجان و انار و رب انارند، ولی مردم فارس هم در این ایام بهطور ویژهای به پختن خورش و خوراک انار و بادمجان میپردازند.
در این مطلب با بیانی ساده، طرز تهیه خورش و خوراک انار و بادمجان؛ دو غذای مورد علاقه شیرازیها در روزهای سرد را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
فیله مرغ: ۴۰۰ گرم
بادمجان: ۳ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد متوسط
آب انار: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی
دانه انار: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
روغن: به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
اگر طعم خورش غوره مسما با بادمجان و مرغ را دوست دارید طعم این خورش را هم میپسندید. مرغ را به قطعات مناسب و دلخواه خود بِبُرید. سپس آن را در یک تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید. درب تابه را بگذارید تا کمی آبپز شود. به مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید.
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. در یک ظرف دیگر پیاز را سرخ کنید تا طلایی و سبک شود. انار را به پیاز اضافه کنید و به مدت دو دقیقه تفت دهید.
مخلوط پیاز و انار را به مرغ اضافه کنید و آب انار را روی آن بریزید. بادمجانها را پوست بکنید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب نمک بریزید تا آب قهوهای آن جدا شود. سپس از آب بکشید و سرخ کنید.
بعد از حدود ۱ ساعت از زمان پخت مرغ، بادمجانهای سرخ شده را اضافه کنید و اجازه دهید همه موادتان به مدت ۲۰ دقیقه با هم بپزند تا طعم یکدستی بگیرند. سپس غذا را در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه خوراک انار و بادمجان یا بادمجان ناردونی
مواد لازم
بادمجان قلمی: ۶ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد
رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
دانه انار: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
آب جوش: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
سرکه: ۱ قاشق غذا خوری
کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
گردو: ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسوی
طرز تهیه
ابتدا بادمجانها را پوست گرفته و به صورت درسته سرخ کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید و پیاز داغ درست کنید. به پیاز داغ، کنجد، رب انار، سرکه و نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا سس غلیظ شود.
انار و گردو را با سس مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید.
میتوانید خوراک را پس از سرو، با لواشک تزیین کنید.
فوت و فنهای طرز تهیه خورش و خوراک انار و بادمجان
*اگر آب انار ندارید میتوانید از ۲ قاشق غذا خوری آب انار که در آب حل کردهاید استفاده کنید.
*اگر آب انار زیادی ترش است، به اندازه یک قاشق چای خوری شکر اضافه کنید.
*قزوینیها و شیرازیها برای غذای شب یلدا انار پلو و آش انار درست میکنند. پیشنهاد میکنیم طرز تهیه انار پلو شیرازی و قزوینی و طرز تهیه آش انار شیرازی و سایر شهرها برای شب یلدا را هم در مجله کوروش بخوانید.
برخی خواص مفید بادمجان برای سلامت بدن
حتما دقت کردهاید که بادمجان در همه فصول سال در دسترس است و هر چند تصور غالب این است که بادمجان هیچ خاصیت مهمی ندارد، ولی این میوه یا سبزی که در دسته صیفیجات قرار دارد، دارای خواص درمانی بسیاری است.
*بادمجان مقادیر زیادی از کلسیم، آهن و مواد معدنی دیگر را در خود دارد که برای اطمینان از رشد بدن بسیار ضروری هستند.
*فیبر موجود در بادمجان میتواند به سیستم گوارشی کمک کند و با جلوگیری از یبوست، شکم را سالم نگه دارد.
*بادمجان همچنین به رشد مو و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
*اگر میخواهید چربی بدنتان را به طور طبیعی و موثر از دست بدهید، بادمجان را به وعده ناهار یا صبحانه اضافه کنید.
*در ضمن بادمجان خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و ویتامین C آن، به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
*در طب سنتی آمده که طبع بادمجان گرم و خشک است و بهخاطر وجود آهن، به کسانی که کمخون هستند، توصیه میشود.
*اگر بادمجان بخار پز شود، هضم آن نیز آسانتر خواهد شد.
*بادمجان در واقع یکی از سبزیجات پرفایده و پرارزش غذایی است، بنابراین بهتر است آن را در رژیم غذایی روزانه مصرف کنید.
چند نکته مهم:
خورش انار و بادمجان جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰دقیقه میباشد .
خورش انار و بادمجان را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد
اگر شما هم تجربه ای یا نظری در باره چگونگی پخت این خوراک خوشمزه را دارید در بخش نظرات پائین همین صفحه با ما در میان بگذارید