خورش قیمه یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که دستورها و مواد متنوعی تهیه می شود. این خورش خوشمزه علاوه بر اینکه در مهمانی ها و مجالس مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان یک غذای مناسبتی برای ایام مذهبی و مناسبت های خاص نیز شناخته می شود که به صورت نذری میان مردم پخش می شود. خورش قیمه به صورت سنتی با گوشت قرمز تهیه می شود، اما کسانی که منع مصرف گوشت قرمز دارند می توانند این خورش خوشمزه را با گوشت های سفید مثل گوشت مرغ یا اصلا کاملا بدون گوشت درست کنند و از میل کردن آن در کنار خانواده لذت ببرند، برای مشاهده آموزش آشپزی سنتی و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قیمه در ادامه با آموزش آشپزی اول فارس همراه باشید.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی: ۳۵۰ گرم
- لپه: یک و نیم پیمانه
- پیاز: ۲ عدد بزرگ
- لیمو عمانی: ۷ عدد
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- چوب دارچین: ۱ عدد
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر هل: نوک قاشق چایخوری
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- ادویه کاری: نصف قاشق چایخوری
نمک و زعفران: به میزان لازم
در این ویدیو با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و همهچیز تمام را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه خورش قیمه
- لپه را که از ۳ ساعت قبل خیس کردهاید، به مدت ۵ دقیقه تفت دهید و سپس اجازه دهید با آب بپزد.
- پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. نیمی از آن را تفت دهید و گوشت را به آن اضافه کنید تا با هم خوب تفت بخورند.
- پودر دارچین، زردچوبه، ادویه کاری و چوب دارچین را بعد از تغییر رنگ به گوشت اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن، به اندازهای که روی گوشت را آب بگیرد، آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید با درب بسته بپزد.
- لپههای پخته شده را آبکش کنید و کنار بگذارید.
- زعفران ساییده شده را دم و ۴ عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و در آب جوش بخیسانید. ۴ عدد لیمو عمانی را هم خرد کرده و پرک آنها را جدا کنید. (میتوانید از پرک لیمو عمانی آماده هم استفاده کنید.)
- لیموهای خیسانده و کمی زعفران دم شده را داخل خورش بریزید.
- باقی ماندهی پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود و سپس رب را به آن اضافه کنید و باهم تفت دهید.
- بعد از اینکه گوشت کاملا پخت مخلوط رب و پیاز را به همراه لپه به آن اضافه کنید. چوب دارچین را از خورش خارج کنید و کمی آب به آن اضافه کنید.
- بعد از جوشیدن رسیدن به غلظت دلخواه، پرک لیمو عمانی و زعفران را به خورش اضافه کنید و نیم ساعت دیگر اجازهی پخت دهید.
- در این فاصله سیبزمینیها را خرد کرده، شسته و داخل روغن سرخ کنید. کمی زردچوبه و نمک به سیبزمینی اضافه کنید.
- وقتی خورش آماده شد، گلاب و پودر هل را به آن اضافه کنید و حرارت شعله را خاموش کنید.نوش جان.”دیجی کالا مگ”
نظرات