آموزش آشپزی|اول فارس : خورش قیمه نثار یکی از غذاهای سنتی و مجلسی قزوین است که با گوشت گوسفند یا بره تهیه میشود. البته برخی هم این خورش را با گوشت مرغ میپزند.
این خورش با وجود تشابه اسمی، تفاوتهایی با خورش قیمه دارد؛ مثلا به جای لپه در آن زرشک، خلال بادام، خلال پسته و خلال پوست پرتقال میریزند. طعم قیمه نثار به دلیل وجود زعفران زیاد و ادویه مخصوص که شامل پودر هل و دارچین میشود، بسیار لذیذ و مطلوب است. طرز پخت قیمه نثار قزوینی ظرافتهای خاصی دارد اما با نکتههایی که در این مقاله به شما یاد میدهیم، شما هم میتوانید فوت کوزهگری را یاد بگیرید و این خورش خوشمزه را مثل یک سرآشپز اصیل ایرانی بپزید.
مواد لازم برای پخت قیمه نثار
گوشت ترجیحا گوسفندی: ۴۰۰ گرم
خلال پوست پرتقال شیرین شده: نصف پیمانه
خلال پسته: نصف پیمانه
زرشک: ۱ پیمانه
خلال بادام: نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۳ عدد
شکر: ۳ قاشق غذاخوری
گلاب: نصف پیمانه
کره: ۳۰ گرم
زعفران: به میزان لازم
زردچوبه، پودر زیره، پودر هل، دارچین، فلفل و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه قیمه نثار قزوین
۱.برای شروع پیازها را پوست بکنید و روی تخته آنها را به شکل نگینی خرد کنید.
۲.سپس پیازها را با کمی روغن در تابه تفت دهید تا کمی سبک شوند و به رنگ طلائی دربیایند.
۳.گوشت را به صورت قیمهای خرد و به پیاز اضافه کنید. گوشت و پیاز را با هم تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.
۴-در این مرحله ادویهها شامل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر زیره و پودر هل را به همراه رب گوجه فرنگی به گوشت و پیاز اضافه کنید. همهی مواد را با هم تفت دهید تا به خوبی رنگ رب گوجه فرنگی و زردچوبه را بگیرند و با ادویهها مزهدار شوند.
۵.بعد از این که مواد را کمی تفت دادید آب جوش را اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت کاملا پخته شود.
۶.پس از این که گوشت پخت نیمی از خلال بادام و زعفران دمکردهی غلیظ را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقهی دیگر بپزد تا خورش حسابی عطر و طعم زعفران را به خود بگیرد و بادامها نرم شوند.
۷.خلال بادام و خلال پسته را جداگانه در گلاب خیس کنید. در یک قابلمهی دیگر مابقی زعفران، خلال پرتقال شیرین شده، شکر، زرشک و خلال بادام و پسته را همراه کره مخلوط کنید و کمی تفت دهید. پس از این که خلال پسته و بادام را از گلاب خارج کردید، گلاب را دور نریزید و به همین قابلمه اضافه کنید.
۸.برای سرو قیمه نثار، مخلوط آجیل، خورش قیمه نثار و پودر هل را به صورت لایه لایه در ظرف بریزید.
نکاتی مهم در تهیه قیمه نثار :
- برای اینکه این غذا خوب جا بیفتد بهتر است با حرارت کم و مدت زمان طولانی پخته شود و مقدار آب آن کافی باشد.
- اگر قیمه نثار را برای مهمانی خود و به عنوان یک غذای مجلسی تهیه میکنید بهتر است گوشت آن را درشت تر خرد کنید.
- اگر ازخلال پرتقال برای تزیین استفاده کردید بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید چون باعث تلخ شدن و بد مزه شدن قیمه نثار میشود.
- برای نرم تر شدن خلال بادام می توانید آن را در مقداری آب یا گلاب خیس دهید و سپس به کمی روغن آغشته کنید . ولی خلال پسته را به هیچ وجه در آب خیس نکنید.چون رنگ سبز آن برمیگردد.
نظرات