طرز تهیه خورش هویج با گوشت و مرغ

  خورشت هویج یکی از انواع خورشت‌های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام‌های خورشت هویج ترکی و خورشت هویج تبریزی هم شناخته می‌شود. مواد لازم برای تهیه خورشت هویج: پیاز بزرگ: ۱ عدد آلو خورشتی: ۱۰۰ گرم هویج یا زردک: ۴۰۰ گرم روغن مایع: به اندازه کافی گوشت خورشتی: […]

1خورشت هویج 

خورشت هویج یکی از انواع خورشت‌های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام‌های خورشت هویج ترکی و خورشت هویج تبریزی هم شناخته می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خورشت هویج:

پیاز بزرگ: ۱ عدد
آلو خورشتی: ۱۰۰ گرم
هویج یا زردک: ۴۰۰ گرم
روغن مایع: به اندازه کافی
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
زعفران دم کرده: به اندازه کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی

خورشت هویج
طرز تهیه و دستور پخت:

۱. برای تهیه خورش هویج مجلسی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست و شستشو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

۲. پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به اندازه خورشتی ( مانند خورشت قیمه ) خرد کنید.

۳. پس از خرد کردن گوشت آن را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.

۴. در مرحله بعدی باید هویج‌ها را آماده کنید. برای این منظور هویج‌ها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید.

۵. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس هویج‌های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هر چقدر بیشتر هویج‌ها را تفت دهید خورش در پایان زیباتر خواهد شد ولی اینکار باعث می‌شود خواص هویج‌ها از بین برود.

۶. در ادامه آلوهای خورشتی را با دقت بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.

۷. ۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در پایان اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید.

۸. برای تزیین خورش هویج می‌توانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. برای این منظور مقداری زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو برای تزیین خورش استفاده کنید.

خورشت هویج 1

  • طرز تهیه خورش هویج با مرغ:
     هویج را به صورت خلالی خرد کنید و یا با رنده درشت رنده کنید به طوری که خلال ها ظریف باشند.
  • سپس هویج را به همراه مقداری آب ، مرغ یا گوشت پخته شده ، آلوچه ها و کمی نمک در قابلمه ریخته و درب قابلمه را ببندید  و روی حرارت متوسط  قرار دهید تا بپزند.
  • بعد از کمی پخته شدن خورش آن را هم بزنید و و شعله را کم کم کنید. 
  • در حین پخت خورش ، ادویه ها  و آبلیمو را به اندازه دلخواه به آن اضافه کنید .
  • بعد از اینکه خورشت به روغن افتاد گوجه فرنگی ها را خرد کنید و به خورشت اضافه کنید.
  • برای طعم بهتر میتوانید زعفران هم به آن اضافه کنید. وقتی خورشت جا افتاد و آبش کشیده شد آن را از روی حرارت بردارید.
  • جای آب میتوانید از عصاره گوشت هم استفاده کنید.
مطالب مرتبط

دستور پخت کتلت بادمجان بدون گوشت به روش ایتالیایی

طرز تهیه چیکن پاپ کورن یک میان وعده جذاب و فوق العاده خوشمزه

دستور تهیه ۴ غذای متفاوت و جذاب با سیب زمینی

نظرات