دلمه از آن دست غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب برای ما ایرانیهاست. فارغ از طعم و مزهی این غذا، شاید یکی از دلایل جذابیت آن در این باشد که با درست کردن محتویات داخلی که معمولا دستور پخت یکسان و سادهای دارد، میتوانید چندین مدل دلمه درست کنید، از دلمهی برگ مو گرفته تا دلمهی بادمجان، گوجهفرنگی، کلم و…
دلمه پیاز یکی از انواع دلمه ها می باشد که بسیار خوشمزه و خوش طعم می باشد و همان طور که از نامش مشخص است مواد دلمه داخل پیاز پیچیده می شود و پخته می شود می توانید این دلمه خوشمزه را در کنار دیگر غذاهای خود تهیه کنید. دلمه پیاز رقیب خیلی خوبی برای برای دلمه برگ مو و فلفل دلمه می باشد و علاوه بر آن خواص خوبی به واسطه داشتن پیاز دارد. شما می توانید مواد دلمه را به دلخواه خود کم و زیاد کنید و انواع سس یا چاشنی را برای تهیه دلمه پیاز استفاده کنید.
در این ویدیو از آموزشهای آشپزی تصویری قصد داریم طرز تهیه دلمه پیاز را آموزش دهیم که اگر نگوییم خوشمزهترین دلمه، قطعا یکی از بهترینهاست. با ما همراه باشید.
مواد لازم
- پیاز: ۴ عدد
- گوشت چرخ شده: ۲۵۰ گرم
- لپه: نصف پیمانه
- برنج: نصف پیمانه
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
- ادویهی کاری، زردچوبه، سماق، نمک، پاپریکا و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- نعنا خشک: ۴ قاشق غذاخوری
- زرشک: یک چهارم پیمانه
مناسب برای: ۴ نفر
زمان پخت: ۲ ساعت
طرز تهیه دلمه پیاز
- ابتدا ۳ عدد پیاز از ۴ پیاز مورد نیاز را برای شکمپر کنار گذاشته و ۱ عدد پیاز را برای مواد داخل دلمه استفاده کنید.
- پیازها را مانند تصویر تا وسط برش دهید و سپس آنها را در آب در حال جوش بیندازید. بعد از گذشت ۴ الی ۵ دقیقه، که پیازها کمی جوشید و لایههای آن کمی نرم شد از درون آب جوش خارج کنید و خیلی آرام لایههای آن را جدا کنید.
- برای تهیهی مایهی دلمه، ۱ عدد پیاز را نگینی خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا طلایی شود و سپس ۲۵۰ گرم گوشت چرخ شده را به آن اضافه کنید و حسابی تفت دهید. سپس یک قاشق چایخوری ادویهی کاری، یک قاشق چایخوری زردچوبه، یک قاشق چایخوری پاپریکا، یک قاشق غذاخوری سماق و نمک اضافه کنید و تفت دهید. یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی و یک قاشق غذاخوری رب انار نیز به گوشت اضافه کنید و تفت دهید.
- نصف پیمانه لپه را که از ۲ ساعت قبل خیس کردید را بپزید و بعد از پخت، به مواد گوشتی اضافه کنید.
- نصف پیمانه برنج را که از قبل خیس کردید نیز به مواد گوشتی اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید. سپس به اندازهی نصف پیمانه، آب اضافه کنید تا برنج کمی نیمپز شود. زمانی که آب مواد گوشتی کشیده شد، یک چهارم پیمانه زرشک به همرا ۴ قاشق غذاخوری نعنا خشک نیز به آن اضافه کنید (میتوانید برای ترش شدن مواد از کمی رب نارنج استفاده کنید).
- کف قابلمه را با برشهای پهن سیبزمینی بپوشانید. ورقههای پیاز را نیز از وسط برش بزنید و داخل آن را با مواد دلمه پر کنید و سپس آن را ببندید و به صورت فشرده در قابلمه بچینید.
- برای تهیهی سس، ۱ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی به همرا ۱ قاشق غذاخوری رب انار را داخل روغن بریزید و تفت دهید. کمی زردچوبه و مقداری نمک به آن اضافه کنید و سپس ۲ پیمانه آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا سس به جوش بیاید. میتوانید مقداری زعفران دم کرده را نیز به سس اضافه کنید.
- زمانی که سس به جوش آمد، آن را روی دلمهها بریزید و یک بشقاب روی دلمهها قرار دهید و ۲ ساعت درب قابلمه را ببندید تا دلمهها کاملا پخته شود. دلمه پیاز آماده سرو است.
نظرات