مواد لازم برای تهیه دو پیازه ماهی بندری (برای ۴ نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
ماهی تازه یا ماهی منجمد (بدون تیغ) | ۴۰۰ گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | ۲ عدد درشت |
برنج | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
شوید تازه و خرد شده | نصف لیوان فرانسوی دستهدار |
پودر لیموعمانی | ۱ قاشق چایخوری |
برگ سیر خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
گشنیز تازه و خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
شنبلیله خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
چوب دارچین و برگ بو | به مقدار کافی |
روغن | به مقدار کافی |
کشمش پلویی | ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری) |
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت دو پیازه ماهی: ۶۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه دو پیازه ماهی جنوبی
دو پیازه ماهی یک غذای مقوی و خوشمزه در لیست ناهار و شام ساده و مقوی است که به راحتی میتوانید برای مهمانیها و دورهمیها هم درست کنید. در ادامه طرز تهیه دو پیازه ماهی مرحله به مرحله را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: ماهی را آماده کنید
در ابتدا برنج را پاک کنید. بشویید و با مقداری آب ولرم و نمک، حدود نیم ساعت خیس کنید. ماهی گوشتی دلخواه مثل ماهی سالمون یا آزاد، حلوا، شیر و … را بشویید و کاملا تمیز کنید. ماهیها را در تکههای کوچک خرد کنید. سپس ماهیها را در یک قابلمه بگذارید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. اگر فیله ماهی منجمد دارید صبر کنید تا یخ ماهی در فضای داخل یخچال آب شود.
در صورت تمایل میتوانید انواع ماهی تازه یا فیله ماهی منجمد را به روشهای حضوری و اینترنتی از فروشگاههای افق کوروش خریداری کنید.
مرحله دوم: ماهیها را آبپز کنید
به ماهیها، زردچوبه، فلفل سیاه، برگ بو و چوب دارچین اضافه کنید. بعد به اندازه ۱ لیوان فرانسوی دستهدار آب روی ماهیها بریزید.
به ماهیها، زردچوبه، فلفل سیاه، برگ بو و چوب دارچین اضافه کنید. بعد به اندازه ۱ لیوان فرانسوی دستهدار آب روی ماهیها بریزید.
اجازه دهید آب داخل قابلمه شروع به جوشیدن کند. شعله را روی حالت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید ماهیها بپزند و نرم شوند. سپس ماهیها را آبکش کنید و در یک کاسه بریزید.
برای خرید انواع ادویه معطر غذا میتوانید از فروشگاههای افق کوروش به روشهای حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله سوم: مواد دو پیازه ماهی را آماده کنید
در این مرحله، وقتی ماهیها سرد شدند، پوست، استخوان و تیغ ماهیها را به خوبی جدا کنید. بهتر است ماهیها را ریز ریز یا ریش ریش کنید. پوست سه پیاز را بگیرید و پیازها را به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. در یک تابه، مقداری روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد، پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شود. سپس ماهیها را در تابه بریزید و با پیازها تفت دهید.
شما میتوانید روغن سرخ کردنی و پیاز داغ آماده را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاههای افق کوروش تهیه کنید.
مرحله چهارم: سبزیهای دو پیاز ماهی را اضافه کنید
بعد از تفت خوردن ماهیها، کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه کنید. سپس سبزیهای معطر تازه خرد شده شامل گشنیز، شنبلیله و برگ سیر تازه (سیر تر) را اضافه کنید. پودر لیمو عمانی را هم به مواد بیفزایید. سپس همه مواد را هم بزنید. شعله را کم کنید و چند دقیقه صبر کنید تا ماهیها طعم سبزیجات و پیاز را بگیرند.
گرد لیموعمانی را به روشهای حضوری و اینترنتی از فروشگاههای افق کوروش میتوانید تهیه کنید.
مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید
در یک قابلمه مناسب، تا نیمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا شروع به جوشیدن کند. سپس آبی که برنج را در آن خیساندهاید، دور بریزید و برنج خیسانده شده را در آب جوش بریزید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید. سپس شوید تازه و خرد شده را اضافه کنید. حدود ۲ تا ۳ دقیقه دیگر صبر کنید و بعد برنج و شوید را آبکش کنید.
شما میتوانید انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت را به روشهای حضوری و اینترنتی از فروشگاههای افق کوروش خریداری کنید.
مرحله ششم: دو پیازه ماهی را بپزید
کف قابلمهای که میخواهید دو پیازه ماهی را در آن بپزید، مقداری روغن بریزید و ته دیگ برنج دلخواهتان را بگذارید. سپس یک لایه از شوید پلو را روی ته دیگ بریزید. سپس یک لایه از مایه دو پیازه آلو را بریزید. دوباره یک لایه شوید پلو و یک لایه دوپیازه ماهی بریزید. لایه آخر باید شوید پلو باشد. مواد را در وسط قابلمه جمع کنید و درب قابلمه را بگذارید. صبر کنید برنج دم بکشد.
مرحله آخر: دو پیازه ماهی را سرو کنید
اجازه دهید دو پیازه ماهی و شوید پلو، به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد و دم بکشد. در این مدت، حرارت را روی ملایمترین حالت، تنظیم کنید یا زیر قابلمه، شعله پخشکن بگذارید.
وقتی غذایتان پخت، کشمشهای پلویی را بشویید و آبکش کنید. سپس کشمشها را با کمی روغن یا کره، برای ۳۰ ثانیه تفت دهید و شعله را خاموش کنید. دو پیازه ماهی را در ظرف سرو بریزید و رو یا کنار آن، کشمش پلویی سرخ کرده بریزید و میل کنید.
برای خرید کشمش پلویی میتوانید از فروشگاههای افق کوروش به روشهای حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه دو پیازه ماهی جنوبی
- زمانی که ماهیها را آبپز میکنید، بعد از جوش آمدن آب، روی سطح آب، کف سفید ایجاد میشود. این کفها را با قاشق یا ملاقه جمع کنید و دور بریزید. این کار به گرفتن بوی زهم ماهی کمک زیادی میکند.
- در زمان تفت دادن ماهی با پیاز، به عنوان چاشنی میتوانید مقداری عصاره تمر هندی استفاده کنید تا طعم دو پیازه ترش شود.
- اگر سبزی معطر تازه در دسترس ندارید، میتوانید از سبزی معطر خشک برای تهیه دو پیازه استفاده کنید.
- شما میتوانید به دو پیازه ماهی، مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کنید تا رنگ غذا خوشرنگتر شود.
- برای خوشعطرتر شدن دو پیازه ماهی، میتوانید ۲ یا ۳ حبه سیر رنده شده هم به پیاز در حال تفت، اضافه کنید یا از پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) استفاده کنید.
- دو پیازه ماهی، به خاطر استفاده از پیاز زیاد، خوشمزه است. پس تا حد ممکن میزان پیاز را کم در نظر نگیرید.
- میتوانید مایه دو پیاز ماهی را درست کنید و آن را به صورتی نونی و بدون دم کردن با برنج سرو کنید که در این صورت خوراک دو پیازه ماهی شیرازی خواهید داشت.
فوت و فنهای خوشمزه شدن دو پیازه ماهی
دو پیازه ماهی را با چه ماهی درست کنیم؟
از انواع ماهیها برای تهیه دو پیازه ماهی میتوانید استفاده کنید ولی اگر از ماهیهای بدون تیغ یا ماهیهایی که تیغ کمی دارند، مثل ماهی شیر، حلوا، سالمون، تیلاپیا، سرخو و … استفاده کنید، برای خودتان راحتتر است. معمولا از ماهی شیر، هوور یا ماهیهای گوشتی در این غذا استفاده میشود.
آیا دو پیازه ماهی را میتوان با تن ماهی درست کرد؟
بله. تن ماهی تیغ و استخوان ندارد و برای تهیه دو پیازه ماهی، گزینه مناسبی است. در طرز تهیه دو پیازه تن ماهی، ماهی را با پیاز، ادویهها و سبزی تفت دهید و لابهلای شوید پلو بریزید. بهتر است روغن تن ماهی را در غذا استفاده نکنید.منبع: مجله کوروش
نظرات