اول فارس| آموزش آشپزی: سالاد سزار شاید بعد از سالاد شیرازی معروفترین و محبوبترین سالاد در ایران باشد. سالاد پرطرفداری که این روزها در منوی اکثر کافهها و رستورانهای شهر پیدا میشود.
جالب است بدانید سالاد سزار اولین بار توسط رستورانداری به نام سزار کاردینی در مکزیک تهیه شد. کاردینی در اصل یک سرآشپز، رستوراندار و هتلدار ایتالیایی بود که برای اولین بار در سال ۱۹۲۴ این سالاد را با مواد غذایی موجود در آشپزخانهاش تهیه کرد. طرز تهیه سالاد سزار و سس آن بسیار ساده است. شما هم میتوانید طبق دستور سالاد سزار که برای شما آماده کردهایم آن را در خانه تهیه کنید.
مواد لازم برای سالاد سزار مرغ
- مغز کاهو: ۲ عدد
- سینه مرغ بدون استخوان: ۱ عدد
- نان تست: ۲ عدد
- روغن زیتون: ۱.۳ لیوان
- سیر له شده: ۱ حبه
- سیر خرد شده: ۴ حبه
- پنیر پارمزان رنده شده: ۳ قاشق غذاخوری
- سس مایونز: ۳ قاشق غذاخوری
- سس خردل: ۱ قاشق غذاخوری
- سرکه بالزامیک: ۱ قاشق غذاخوری
- لیمو ترش: ۱ عدد
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه سالاد سزار با مرغ
۱.ابتدا با نان تست شروع میکنیم. نانها را روی تخت برش قرار دهید و دور تادورشان را برش بزنید و مانند تصویر به ۹ قسمت مساوی تقسیم کنید.
۲.درون یک کاسه نصف روغن زیتون و ۱ حبه سیر له شده را با نانهای تست مخلوط کنید تا نانها به روغن و سیر آغشته شوند.
۳.سپس نانها در سینی فر بچینید و درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
۴.در مدتی که نانها برشته شوند، سینه مرغ بدون استخوان را با استفاده از نمک، فلفل، آب نصف لیمو ترش و ۲ حبه سیر خرد شده مزهدار کنید. سپس روی آن را بپوشانید و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ خوب مزهدار شود.
۵.به سراغ کاهوها بروید و آنها را خرد کنید. دقت کنید که کاهوها ریز خرد نشوند چون کاهوی سالاد سزار باید درشت و یک اندازه باشد.
۶.با استفاده از مایونز، سس خردل، سرکه بالزامیک، پنیر پارمزان، سیر له شده، آب نصف لیمو ترش، فلفل سیاه و باقی روغن زیتون سس سالاد سزار را تهیه کنید. اگر سس سالاد شما خیلی غلیظ شد میتوانید به آن کمی آب اضافه کنید تا رقیق شود.
۷.مرغ مزهدار شده را از یخچال بیرون بیاورید و با کمی روغن داخل تابه با حرارت بالا سرخ کنید. اگر مرغ را با حرارت پایین سرخ کنید، آب میان بافتی مرغ خارج میشود و باعث میشود مرغ بافت سفتی داشته باشد.
۸.کاهوها را با مقداری از سس مخلوط کنید و درون ظرف سرو بریزید و مرغ برش زده را کنار آن قرار دهید. روی کاهوها را با تکههای نان تست برشته و کمی پودر پنیر پارمزان تزیین کنید. میتوانید باقی سس سزار را درون یک ظرف کوچک در کنار بشقاب سالاد سرو کنید.
طرز تهیه سس سالاد سزار
ابتدا تخم مرغ ها را به مدت دو دقیقه بگذارید تا آب پز شود، توجه داشته باشید تخم مرغ ها نباید ببندد.
کاسه ای مناسب انتخاب کنید و سیر له شده ، روغن زیتون ، پنیر و زرده تخم مرغ ها را داخل آن ریخته و به مدت ۴ دقیقه هم بزنید.
زمانی که مواد تغییر رنگ داد و رنگ آن سفید شد ، سرکه و ادویه ها را اضافه کرده و ۲ الی ۳ دقیقه هم بزنید تا زمانی شکل سس مایونز را به خود بگیرد.
حالا سس را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید.
نکاتی در مورد سالاد سزار :
- برای تهیه سس سالاد سزار از سس هزار جزیره هم میتوانید استفاده کنید زیرا طعم خوبی را به سالاد شما خواهد داد.
- شما میتوانید از سیر تازه به جای پودر سیر و نان تست را به جای نان سوخاری استفاده کنید.
- خیار و هویج ترکیب رنگی سالاد سزار را تغییر میدهد و نباید از آنها استفاده کرد.
- روی نان های تست خردشده سس نزنید زیرا باعث نرم شدن تکه های نان شده و تردی نان ازبین میرود.
- کاهو پیچ یا کاهوی رسمی مناسب ترین کاهو برای سالاد سزار است و باید انها را درشت تر خرد کنید.
- سالاد را با دست و به آرامی مخلوط کنید. و در آخر پنیر پارمسان رنده شده را رویش بریزید.
- با توجه به ذائقه خودتان میتوانید افزودنی های مناسب را به آن اضافه کنید.
نکات تکمیلی در مورد سالاد سزار
سالاد سزار جزو انواع سالاد میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
سالاد سزار را می توانید در وعده میان وعده – شام – پیش غذا – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
نظرات