اول فارس| آشپزی ساده : سوپ عدس به انواع مختلفی درست میشود. این یکی، از انواع مورد علاقه من است که با طعمهای خوشمزه ایتالیایی و مقداری سبزیجات همراه میشود. مزه آن کمی شبیه مینسترونه است، اما با این تفاوت که سرشار از پروتئین فوق العاده عدس است. به عبارت دیگر، این یکی ۱۰۰% سیر کننده است.
این تقریبا شبیه به سوپ عدسی است که درماه رمضان به شما آموزش دادم، اما با کمی تغییر و افزودن سبزیحات بیشتر به منظور فراهم کردن فیبر و آنتی اکسیدان بیشتر حاصل از سبزیجات. در این سوپ مقداری کدو سبز و کیل هم اضافه میشود که باعث تنوع رنگ سوپ شده و سبزیجات بیشتری را وارد آن میکند. برخلاف سوپ عدس قبلی در اینجا ما مواد را به صورت کاملا مشخص داریم و نیازی به پوره کردن نیست.
مواد لازم برای ۶ نفر
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- هویج خرد شده: ۱ و ۱/۲ پیمانه (۳ عدد متوسط)
- پیاز زرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه (۱ عدد متوسط)
- سیر: ۴ حبه
- آب سبزیجات: ۱ و ۱/۲ لیتر
- گوجه پخته و خرد شده: ۸۰۰ گرم
- عدس قهوهای خشک: ۱ و ۱/۴ پیمانه
- ریحان خشک: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- مرزنجوش: ۱/۲ قاشق چایخوری خشک شده
- آویشن: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل تازه آسیاب شده: به میزان لازم
- کیل یا اسفناج خرد شده: ۲ پیمانه، فشرده شده در پیمانه
- آب لیموی تازه: ۱ قاشق غذاخوری
- پنیر پارمزان: اختیاری و برای سرو
طرز تهیه:
۱. روغن زیتون را در قابلمهای برگ روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید.
۲. هویج و پیاز را اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه تفت دهید سپس سیر را افزوده و ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.
۳. آب سبزیجات و گوجه را داخل قابلمه بریزید. عدس، ریحان، مرزنجوش و آویشن را افزوده و با نمک و فلفل مزهدار کنید.
۴. محتویات قابلمه را به جوش برسانید سپس گرما را به کمتر از متوسط کاهش دهید، درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۳۵ دقیقه بگذارید قل بخورد. گاهی آن را بهم بزنید.
۵. کدو سبز و کیل را افزوده و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بپزید، اگر از اسفناج استفاده میکنید این زمان ۲ دقیقه است.
۶. آب لیمو را داخل آب بریزید و ۱ پیمانه آب اضافه کنید تا به اندازه نیاز رقیق شود (چون وقتی سوپ بماند، عدسها بیشتر آب سبزیجات را جذب میکنند).
۷. آن را گرم سرو کنید و در صورت دلخواه مقداری پنیر پارمزان روی آن بریزید.
نکات مهم
- برای این سوپ میتوانید سبزیجاتی که در دسترس دارید استفاده کنید. لوبیا سبز، نخود، مارچوبه، سیب زمینی، گل کلم، بروکلی، کلم، کدو حلوایی، فلفل دلمهای و گوجه تازه (پوست و دانه گرفته) هم خوب هستند.
- از عدس قهوهای یا عدس سبز استفاده کنید. زمان پخت عدس قرمز نصف زمان پخت سایر عدسها است.
- اگر گیاهان خشک شده این لیست را ندارید میتوانید در عوض آن ۱ قاشق غذاخوری ادویه ایتالیایی استفاده کنید.
- اگر آب سبزیجات ندارید میتوانید آب مرغ استفاده کنید.
- لیمو را حذف نکنید. حتی مقدار کمی از آن درخشش فوق العادهای به این سوپ میدهد.
نظرات