طرز تهیه سیبزمینی سرخکرده پفکی «فرنچ فرایز» فستفودی رستورانی در خانه
راز سیبزمینیهای سرخکرده رستورانی چیست؟ سیبزمینی سرخکرده، ستاره محبوب منوی فستفودها، با آن بافت پفکی و مغز نرم و ظاهر طلایی و ترد که در خانه به سختی میتوان به آن دست یافت، همواره یک دغدغه آشپزی بوده است. این سایددیش خوشمزه، که مکمل هر برگر یا ساندویچی است، با تکیه بر تکنیکهای ساده اما حرفهای، قابل بازآفرینی در آشپزخانه منزل شماست.

سیبزمینی سرخکرده (فرنچ فرایز) فراتر از یک سایددیش ساده، یک عنصر کلیدی در تجربه فستفود است. جذابیت سیبزمینیهای فستفودی در تضاد دلپذیر بافت آن نهفته است: یک لایه بیرونی فوقالعاده ترد و طلایی که با صدای دلنشینی میشکند، و مغزی نرم و پفکی شبیه به پوره سیبزمینی که گرما را در خود حفظ میکند. دستیابی به این کمال در منزل نیازمند دانستن چند ترفند علمی و آشپزی است؛ از انتخاب نوع مناسب سیبزمینی گرفته تا تکنیکهای حیاتی خیساندن، دو بار سرخ کردن و استفاده از مواد افزودنی که نشاسته را به بهترین حالت خود تبدیل میکنند. در ادامه، ما گام به گام به دنیای سیبزمینیهای فستفودی سفر میکنیم تا این خوراکی محبوب را با کیفیتی بینظیر در خانه تهیه کنیم.
اگر در مورد غذای ساده و مورد علاقهتان سوال بپرسند احتمالا به سیبزمینی سرخکرده هم اشاره میکنید. مخصوصا اگر سیبزمینیها ترد و چیپسی باشند. تهیه این غذا به روش فستفودها آسان است و به کمتر از یک ساعت زمان نیاز دارد. آماده کردن این غذا سادهتر از تهیه کتلت سیبزمینی است و میتوانید تنها با مقداری سیبزمینی و ادویه آن را در منزل تهیه کنید. برای آشنایی با طرز تهیه سیبزمینی سرخکرده فستفودی در این مقاله از اول فارس همراه من باشید.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی سرخکرده
| عنوان | مقدار |
| سیبزمینی | ۱ کیلوگرم |
| سرکه سفید | ۲ قاشق غذاخوری |
| نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
| روغن | ۱ لیتر |
ادویه سیب زمینی سرخ کرده
مواد ادویه سیبزمینی را کامل آسیاب و با یکدیگر ترکیب کنید. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه ادویه سیبزمینی سرخکرده نوشته شده است. مقدار هر یک از این مواد را میتوانید به دلخواه خود تغییر دهید.
| عنوان | مقدار |
| تخم گشنیز | ۴ گرم |
| پودر سیر | ۱۰ گرم |
| جوز بویا | ۱.۲ گرم |
| فلفل عنابی یا فلفل خیلی تند | ۲ گرم |
| آویشن | ۴ گرم |
| اورگانو | ۴ گرم |
| پودر پیاز | ۳۲ گرم |
| پودر پاپریکا | ۲۴ گرم |
| زیره سبز | ۲ گرم |
| فلفل سفید | ۴ گرم |
| ریحان خشک | ۲ گرم |
| جعفری خشک | ۴ گرم |
طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده پفکی
در طرز تهیه سیبزمینی سرخ کرده فست فودی کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- برش دادن: سیبزمینیها را بشویید و پوست بگیرید. با چاقوی ارّهای یا دندانهدار سیبزمینیها را به عرض ۶ میلیمتر برش دهید. خلالهای برشخورده را در کاسهای آب قرار دهید تا هنگام برش دادن بقیه سیبزمینیها تیره نشوند.
- شستوشو: سیبزمینیها را درون آبکش بریزید و برای ۱۵ الی ۲۰ ثانیه بشویید.
- جوشاندن: درون قابلمهای ۲ لیتر آب سرد، سرکه و نمک بریزید. سیبزمینیها را به آن اضافه کنید.پس از جوش آمدن آب شعله گاز را کم کنید. پس از ۱۰ دقیقه با استفاده از کفگیر سوراخدار سیبزمینیها را از آب خارج کنید. بهتر است سیبزمینیها را درون آبکش نریزید تا له نشوند.
- خشک کردن: درون سینی دستمال آشپزخانهای پهن کنید. سپس سیبزمینیها را برای ۵ دقیقه روی دستمال بچینید تا کامل خشک شوند.
- آماده کردن روغن: درون قابلمهای تا ارتفاع ۳ سانتیمتر روغن بریزید. ارتفاع قابلمه باید حداقل ۱۰ سانتیمتر باشد تا موقع سرخکردن سیبزمینیها روغن آن بیرون نپرد.
- تقسیمکردن مواد: خلالهای سیبزمینی را به ۳ دسته تقسیم کنید.
- گرم کردن روغن: روغن را روی حرارت نسبتا زیاد با دمای ۲۰۵ درجه سانتیگراد قرار دهید.
- مکث ۱۰ ثانیهای: یک سوم از خلالها را با کفگیر سوراخدار درون روغن بریزید. ۱۰ ثانیه صبر کنید. سپس دسته دوم خلالها را به مواد درون قابلمه اضافه کنید. پس از ۱۰ ثانیه دوم باقی خلالها را نیز به روغن اضافه کنید.
- سرخ کردن: خلالهای سیبزمینی باید برای ۵۰ ثانیه در روغن سرخ شوند. در این مدت دوبار سیبزمینیها را با کفگیر سوراخدار هم بزنید.
- خنک شدن مواد: ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خلالهای سرخ شده کامل خنک شوند.
- سرخ کردن مجدد: دوباره روغن را روی حرارت قرار دهید. سپس خلالها را برای بار دوم سرخ کنید تا کاملا طلایی و ترد شوند.
- طعمدار کردن: ادویهای که از قبل آماده کردهاید را روی خلالهای سرخ شده بپاشید و سیبزمینیها را همراه با مقداری نمک سرو کنید. نوش جان!
راز خوشمزگی سیب زمینی سرخ کرده فست فودی
- در طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده فقط باید از سرکه سفید استفاده کنید. سرکههای دیگر طعم سیبزمینی شما را تغییر میدهند.
- اگر به سیبزمینیهای تردتر علاقه دارید ابتدا سیبزمینیها را به مقداری تخممرغ آغشته کنید و سپس در آرد بغلتانید. پس از آن سیبزمینیها را سرخ کنید.
- جوشاندن سیبزمینی در طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده ساده اهمیت بسیاری دارد. این کار باعث از بین رفتن قند اضافه موجود در سیبزمینی میشود.
- از آنجایی که هنگام پخت سیبزمینی مقداری نمک به آن اضافه میکنید برای سرو این غذا نباید از نمک زیادی استفاده کنید.منبع:recipetineats.com




