آشپزی

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی مثل قنادهای حرفه‌ای در منزل

مجله آشپزی اول فارس-طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی را بخوانید تا بتوانید به سادگی و همانند قنادهای حرفه‌ای در منزل آن را درست کنید.

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

به گزارش اول فارس ، شیرینی برنجی یا نان برنجی از اصیل‌ترین شیرینی‌های ایرانی به حساب می‌‌آید که کمتر کسی به عطر و طعم آن نه می‌گوید. ریشه این شیرینی خوشمزه را  باید در کرمانشاه جست. این شیرینی خشک به دلیل نرمی، لطافت و مدت زمان طولانی نگه‌داری یکی از بهترین شیرینی‌های خانگی برای عید نوروز به حساب می‌آید. پس طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی را بخوانید تا بتوانید به سادگی و همانند قنادهای حرفه‌ای در منزل آن را درست کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

  • روغن جامد صاف قنادی۲۵۰ گرم
  • پودر قند۱۷۵ گرم
  • تخم مرغ بزرگیک عدد
  • آرد برنج۵۰۰ گرم
  • پودر هلیک قاشق مرباخوری
  • مخلوط آب و گلابیک‌دوم پیمانه
  • تخم خرفهبه مقدار لازم
  • سیاه دانهبه مقدار لازم
  • زعفران دم کردهبه مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

۱. روغن را آماده کنید

How to make Kermanshahi rice sweets 3

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی باید روغن قنادی را صاف کنید. پس آن را داخل تابه بریزید تا ذوب شود. سپس روغن ذوب شده را داخل یک شیشه بریزید. شیشیه را داخل یخچال بگذارید تا کامل خنک و سفت شود. در صورت عدم دسترسی به ترازو برای اندازه‌گیری میزان روغن، جای نگرانی نیست چراکه معادل آن برابر با یک لیوان فرانسوی دسته‌دار است.

۲.سفیده تخم مرغ را جدا کنید

How to make Kermanshahi rice sweets 4

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی باید یک عدد تخم مرغ بزرگ را زرده و سفیده آن را جدا کنید. فقط مراقب باشید که زرده‌ای داخل ظرف سفیده نریزد. حال با کمک هم‌زن برقی سفیده را با سرعت تند آن‌قدر بزنید که کف کند. با مشاهده کف سفیده، به به هم زدن ادامه دهید تا همانند خامه‌ فرم‌ گرفته شود. در نهایت ظرف سفیده را برای مابقی مراحل تهیه شیرینی برنجی داخل یخچال بگذارید تا خنک شود.

نکته: حالت سفیده باید به گونه‌ای باشد که با برگرداندن ظرف، بیرون نریزد.

۳. زرده را آماده کنید

 شیرینی برنجی کرمانشاهی

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی باید پودر قند را خوب الک کنید تا گرد و غباری در آن باقی نماند. سپس روغن و پودر قند را داخل کاسه بریزید و با دور تند هم بزنید. مخلوط که سبک و کرمی رنگ شد، زرده و پودر هل را هم داخل کاسه بریزید. مخلوط را برای ۲ دقیقه دیگر هم بزنید تا سبک شود.

۴. مایه خمیر شیرینی را درست کنید

How to make Kermanshahi rice sweets 9

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نان برنجی باید ظرف سفیده را از یخچال بیرون بیاورید. حال به آرامی آن را به مخلوط زرده اضافه کنید. با لیسک هم بزنید فقط مراقب باشید پف سفیده نخوابد. در ادامه آرد برنج را دو تا سه بار الک کنید. حال آرد را داخل ظرف بریزید و به آرامی هم بزنید. در نهایت مخلوط آب و گلاب را بریزید. مواد را مجدد به آرامی هم بزنید. در نتیجه خمیری نرم و لطیف دارید که باید با نوک انگشتان یا لیسک آن را هم بزنید. به یاد داشته باشید که در این مرحله، خمیر کمی شل است پس جای نگرانی نیست.

نکته: خمیر شیرینی باید صاف و بدون ترک باشد پس یک تکه از خمیر برداشته و آن را گلوله کنید تا مطمئن شوید.

۵. به خمیر استراحت دهید

How to make Kermanshahi rice sweets 7

در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نان برنجی کرمانشاهی می‌توانید طبق ذائقه‌تان خمیر را به ۲ قسمت تقسیم کنید. یکی از خمیرها را کمی زعفران دم‌کرده غلیظ اضافه کنید در حالی که خمیر دیگر را ساده نگه دارید. از سویی دیگر می‌توانید آن را کامل ساده یا زعفرانی بکنید. برای انسجام بیشتر خمیر، ظرف‌های خمیر را با یک حوله یا پارچه تمیز بپوشانید. سپس آن را ۲۴ ساعت در جایی خنک خارج از یخچال بگذارید.

۶. نان برنجی را بپزید

How to make Kermanshahi rice sweets 8

در ششمین مرحله از طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی باید فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد روشن و گرم کنید. گلوله‌هایی یکسان از خمیر بردارید. سپس آن را در دستان خود خوب گرد کنید. بعد با کمک مهره نان برنجی یا ماسوره روی خمیر طرح بیندازید. نان برنجی‌ها را داخل سینی فر بگذارید. روی آن‌ها با توجه به سلیقه‌تان، سیاه‌دانه یا خرفه بریزید. سینی فر را به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا پخته شوند.

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی مثل قنادهای حرفه‌ای

نکات تکمیلی تهیه شیرینی نان برنجی

شیرینی نان برنجی همانند شیرینی قطاب یزدی، از اصیل‌ترین شیرینی‌های ایرانی به حساب می‌آید که طرفداران بسیاری دارد. نکات تکمیلی زیر، به شما در پیش بردن مراحل پخت کمک خواهد کرد.

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی بدون فر

شیرینی نان برنجی کرمانشاهی به دلیل پخت بدون فر بسیار مورد توجه افراد است. در دستور تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی بدون فر باید از تابه دوطرفه استفاده کنید. پس دو لایه کاغذ روغنی کف تابه‌تان پهن کنید. شیرینی‌ها را با فاصله از یکدیگر داخل تابه پایپ کنید. حال شیرینی برنجی‌ها را مهر زده و کمی خرفه یا سیاه دانه روی آن‌ها بپاشید. سپس در تابه را ببندید. شیرینی‌ها در نهایت بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آماده سرو هستند. استفاده از شعله پخش‌کن و حرارت کم در پخت شیرینی برنجی بدون فر را فراموش نکنید.

دلایل ترک روی شیرینی برنجی کرمانشاهی

شیرینی برنجی کرمانشاهی را به نرمی و لطافت آن می‌شناسند که در دهان آب می‌شود پس نباید تَرَکی روی شیرینی مشاهده کرد. در صورت مشاهده ترک روی شیرینی‌ها هنگام پخت باید علت را در استفاده کم از آب، ورز نامناسب خمیر، اضافه کردن آب سرد به جای آب جوش و الک نکردن آرد برنجی دانست.

استفاده از روغن کرمانشاهی در دستور تهیه شیرینی برنجی

How to make Kermanshahi rice sweets 1

در دستور سنتی تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی از روغن کرمانشاهی اصل استفاده می‌‌شود. در نتیجه استفاده از این روغن عطر، طعم و نرمی فوق‌العاده‌ای به شیرینی می‌دهد که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. اگر روغن کرمانشاهی در دسترس‌تان نبود همانند دستور می‌توانید از روغن صاف قنادی یا کره حیوانی استفاده کنید. شما باید این نکته را بدانید که در صورت استفاده از کره، شیرینی‌تان ماندگاری کمتری خواهید داشت پس بهتر است آن را صاف کنید.

دلایل خشکی شیرینی برنجی کرمانشاهی

مهم‌ترین دلیل خشکی در طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی، استفاده کم از روغن صاف قنادی یا کرمانشاهی است. از دیگر نکاتی که می‌توان به آن اشاره داشت، هم زدن زیاد خمیر شیرینی است که منجر به روغن انداختن آن خواهد شد. این کار خشکی و سفتی شیرینی بعد از پخت و بیرون آمدن از فر را به همراه دارد. در آخر این که، استفاده مداوم از آرد، خشک شدن خمیر و شیرینی را به همراه دارد.

تزئین و سرو شیرینی برنجی کرمانشاهی

نان برنجی معمولا قبل از پخت مهر روی آن می‌خورد. شما با توجه به سلیقه‌تان از هر نوع مهر و شکلی که بخواهید می‌توانید استفاده کنید. روی آن‌ را باید سیاه دانه، خرفه، دانه‌ خشخاش، پودر پسته، گردو خردشده و پودر گل محمدی بریزید. اگر شیرینی سه رنگی می‌خواهید می‌توانید خمیر را سه نصف کرده، به نیمی از آن زعفران و به نیمی دیگر پودر شکلات اضافه کنید. این شیرینی سنتی را معمولا با تهیه شربت زعفران یا یک لیوان چای داغ سرو می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا