شیرینی حاجی بادام به عنوان سوغات یزد شناخته می شود ولی حاجی بادام خانگی یکی از شیرینی های خوشمزه عید نوروز است که میتوانید به سادگی این شیرینی را در خانه تهیه کنید.
به گزارش اول فارس، شیرینی حاجی بادام به عنوان سوغات یزد شناخته می شود ولی حاجی بادام خانگی یکی از شیرینی های خوشمزه عید نوروز است که میتوانید به سادگی این شیرینی را در خانه تهیه کنید.
حاجی بادام یکی از شیرینی های سنتی ایرانی مخصوص عید نوروز است که با پودر بادام تهیه می شود. این شیرینی جایگاه بسیار خوبی در بین خانواده های ایرانی دارد. تنوع دستور پخت شیرینی حاج بادامی بسیار زیاد است و در شهرهای مختلف ایران به روش ها و شکل های متفاوتی طبخ می شود.
به نظر می رسد شیرینی حاجی بادام یزد تاریخچه جالبی دارد. یکی از شیرینی پزهای قدیمی و معروف یزدی به نام حاج خلیفه به سفر حج میرود ، در آن زمان سفر حج ۶ ماه طول می کشیده است، حاج خلیفه شیرینی های دستپخت خودش را به این سفر می برد و موقع برگشت تعدادی شیرینی بادامی برایش باقی مانده بوده که بین مردم پخش می کند و از همان جا نام این شیرینی به حاجی بادام معروف می شود.
مواد لازم حاجی بادام یزد
پودر بادام ۱۵۰ گرم
پودر قند ۳۰۰ گرم
آرد نخودچی ۷۵ گرم
آرد ۱ قاشق غذا خوری
هل ۱ ق مربا خوری
پودر جوز هندی ۱ قاشق مربا خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
زرده تخم مرغ ۵ عدد
طرز تهیه حاجی بادام یزد
برای تهیه حاجی بادام خانگی زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید.
زرده ها را با همزن بزنید ، پودر قند ، هل و جوز هندی را اضافه کرده ۳ – ۶ دقیقه با دور تند بزنید تا زرده کرم رنگ و حجیم شود.
آرد نخودچی و پودر بادام را با بکینگ پودر مخلوط کنید و کم کم به زرده ها اضافه کنید و با همزن دستی بزنید تا جایی که خمیر جمع شده و منسجم شود. در آخر باید خمیر را با نوک انگشتان ورز دهید.
فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود ، کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید. از خمیر حاجی بادام برداشته و در دست گرد کنید و داخل سینی با کمی فاصله از هم بچیند.
دمای فر را روی ۱۶۰ درجه بیاورید و شیرینی ها را به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه در فرقرار دهید تا بپزند و زیرشان طلایی شود.
شیرینی ها را از فر بیرون بگذارید و اجازه دهید ۵ دقیقه از داغی بیوفتند سپس از سینی جدا کنید. در صورت تمایل از زعفران و زنجبیل میتوانید در ترکیب این شیرینی استفاده کنید.
مواد لازم حاجی بادام شیراز
مغز بادام ۵۰۰ گرم
پودر قند ۱ کیلو گرم
پودر هل ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۳ عدد
طرز تهیه حاجی بادام شیراز
این شیرینی حاجی بادام شهر نیریز شیراز است.
مغز بادام را به مدت نیم ساعت در آب داغ بریزید و سپس پوستش را جدا کنید و روی پارچه تمیز بریزید و ۱ – ۲ روز صبر کنید تا کاملا خشک شود.
بادام ها را به همراه پودر قند آسیاب کنید و هل را به آن اضافه نمایید.
تخم مرغ را در کاسه ای دیگر بشکنیدو با چنگال هم بزنید تا یکدست شود.
روغن مایع را به مواد خشک اضافه کنید و با قاشق مخلوط نمایید.
تخم مرغ را کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر جمع شود سپس با دست خمیر را ورز دهید تا به هم بچسند، خمیر حاج بادامی باید سفت و منسجم باشد به همین دلیل بهتر است تخم مرغ ها را یکباره اضافه نکنید که خمیر شل نشود.
خمیر را نباید زیاد ورز دهید وگرنه روغن می اندازد و خراب می شود.
به اندازه فندق از خمیر بردارید و گرد کنید و در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده اید با کمی فاصله بچینید.
شیرینی را در فری که از قبل را دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه قرار دهید تا بپزد و کف شیرینی طلایی شود.
مواد لازم حاجی بادام تبریز
کره ۸۰ گرم
آرد قنادی ۵۰ گرم
بکینگ پودر یک چهارم قاشق چایخوری
پودر قند ۳۰ گرم
آرد برنج ۵۰ گرم
پودر بادام ۳۰ گرم
پودر هل نصف قاشق چایخوری
پودر پسته برای تزئین
طرز تهیه حاجی بادام تبریز
کره را از نیم ساعت قبل بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد و نرم شود.
پودر قند را الک کرده و به کره نرم اضافه کنید و ۱ – ۲ دقیقه با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و یکدست شود.
آرد قنادی و بکینگ پودر و آرد برنج را با هم الک کنید و به کره اضافه کنید و مخلوط کنید.
پودر بادام و پودر هل را اضافه کرده و ۳۰ ثانیه با همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید.
خمیر را با دست جمع کنید و در پلاستیک بگذارید و۱ ساعت در یخچال بگذارید استراحت کند.
به اندازه یک ۱ قاشق مرباخوری سرخالی از خمیر بردارید و کف دست گرد کنید.
با لبه کند چاقو دو خط موازی افقی و دو خط موازی عمودی وسط شیرینی بیندازید وکمی پودر پسته رویش بریزید و در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده با کمی فاصله از هم بچینید.
۱۵۰ درجه سانتیگراد ، به مدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه طبقه وسط فر بگذارید تا بپزد و زیر خمیر طلایی شود.
نظرات