طرز تهیه قلیه ماهی به سبک شیرازی ها

قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب کشورمان است که به خاطر طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. این غذای خوشمزه با گوشت ماهی ، سبزیجات و ادویه های جنوبی طبخ می شود و از معروف ترین غذاهای جنوب کشورمان محسوب می شود. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی […]

طرز تهیه قلیه ماهی , خورش قلیه ماهی , قلیه ماهی بوشهری جنوبی , ghaliye mahi , rgdi lhid

قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب کشورمان است که به خاطر طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. این غذای خوشمزه با گوشت ماهی ، سبزیجات و ادویه های جنوبی طبخ می شود و از معروف ترین غذاهای جنوب کشورمان محسوب می شود.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر قلیه ماهی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری قلیه ماهی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی قلیه ماهی همراه باشید.

مواد لازم قلیه ماهی

  • سیر ۶ عدد
  • گشنیز ۳۰۰ گرم
  • شنبلیله ۵۰ گرم
  • فیله ماهی ۴ تکه
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • تمبر هندی ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
  • طرز تهیه قلیه ماهی؛ طعمی فراموش‌نشدنی

    طرز تهیه قلیه ماهی؛ طعمی فراموش‌نشدنی

    قلیه ماهی یک غذای جنوبی است که قطعا با یک بار امتحان کردنش طوری طرفدارش می‌شوید که دیگر نمی‌توانید از آن بگذرید؛ اگر طبخ آن را خوب بلد باشید. شیراز بدلیل نزدیکی با بنادر جنوب از گذشته تاکنون همواره یکی از مراکز عرضه انواع ماهیان دریایی بوده است و پخت قلیه ماهی از هنرهای آشپزی کدبانوهای این دیار میباشد.

    مواد لازم:

    • سیر: ۶ عدد
    • سبزی پلو: ۳۰۰ گرم
    • شنبلیله: ۵۰ گرم
    • فیله مـاهی: ۴ تکـه
    • پیاز متوسط: ۲ عدد
    • تمبر هنـدی: ۲۰۰ گرم
    • روغن مـایع: بـه انـدازه کافی
    • نمک، فلفل سیاه و زردچوبـه: بـه انـدازه کافی

    طرز تهیه و دستور پخت:

    ۱. برای قلیه ماهی می‌توانید از ماهی شیر، شوریده و سنگسر استفاده کنید. ماهی‌هایی که فیله هستند و تیغ کمتری دارند.

    ۲. بعد از تکه‌کردن ماهی‌ها آنها را با فلفل، زردچوبه، نمک، کمی روغن زیتون و زعفران مزه‌دار کنید و بگذارید چند ساعتی بماند.

    ۳. سبزی پلو و شنبلیله را نیز خرد کنید.

    ۴. سیر و پیاز را هم پس از خردکردن سرخ کنید و به آن زردچوبه و فلفل و نمک اضافه کنید. سپس سبزی‌ها را هم به آن اضافه کنید.

    ۵. بعد از اینکه کامل تفت دادید، نصف لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا سبزی‌ها خوب پخته شود.

    ۶. در همین میان ماهی‌ها را در ظرف جدایی سرخ کنید.

    ۷. سپس به مخلوط سبزی تمبرهندی را که با آب رقیق کرده‌اید اضافه کنید.

    ۸. در نهایت ماهی‌های سرخ‌شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا طعم سبزی به خرد ماهی‌ها رفته و خوب جا بیفتد.

    ۹. این غذا را با برنج سفید سرو می‌کنند.

  • طرز تهیه قلیه ماهی

    یکی از مهمترین قسمت های درست کردن قلیه ماهی انتخاب ماهی مناسب برای این غذا است. توجه داشته باشید که ماهی هایی که گوشت خیلی نرمی دارند برای تهیه این غذا مناسب نیستند زیرا ممکن است له شوند و ظاهر خورش را خراب کنند.

  • بهترین نوع ماهی برای تهیه قلیه ماهی ماهی شیر ، ماهی شوریده و ماهی سنگسرهستند. ابتدا تکه های ماهی را در ظرفی میگذاریم و هر دو طرف ماهی ها را نمک و فلفل می پاشیم و کناری می گذاریم.گشنیز و شنبلیله را پاک می کنیم و میشوییم و روی تخته ساطوری خرد می کنیم.

    پیاز ها و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه ای روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم،پس از اینکه کمی داغ شد سیر ها را داخل آن میریزیم تا سرخ شوند و سپس در بشقابی می ریزیم و پیازها را داخل تابه می ریزیم تا طلایی شوند و سیر های سرخ شده را به پیازهای سرخ شده در تابه می افزاییم و نمک،فلفل و زردچوبه را روی پیاز و سیر داغ می ریزیم و تفت می دهیم و گشنیز و شنبلیله خرد شده را نیز اضافه میکنیم به موادو تفت می دهیم تا جایی که رنگ آنها کمی تغییر کند و آب سبزی ها تبخیر شود سپس نصف لیوان آب اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا سبزیجات با حرارت کم خوب پخته شوند. سپس تمبرهندی را با ۳ لیوان آب رقیق می کنیم و به خوشت اضافه می کنیم و (اگر به تمبرهندی دسترسی ندارید به جای آن می توانیداز ۳ قاشق غذاخوری رب انار ترش استفاده کنید) تامل می کنیم تا خوب مواد خورشت خوب جا بیافتد.خورشت که تغییر رنگ داد ماهی ها را داخل آن می ریزیم و ۳۰دقیقه زمان می برد تا ماهی ها کاملا پخته شوند ( می توانید قبل از انداختن ماهی ها در خورشت ابتدا آنها را سرخ کنید ) در آخر خورشت که خوب پخت و جا افتاد در ظرف مورد نظر سرو کنید و با پلو نوش جان کنید.

  • نکات کلیدی در طبخ قلیه ماهی:

    1. بخاطر نمک زیاد تمرهندی ، ابتدا باید قلیه ماهی را بچشید تا غذا شور نشود.و اگر احتیاج به نمک داشت به آن مقداری نمک اضافه کنید.
    2. شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن غذا خواهد شد بخاطر همین مقدار شنبلیله و گشنیز را حتما رعایت کنید.
    3. اگر مقدار ترشی غذا کم بود میتوانید مقدار دیگری از تمر هندی را به همان شکل قبل که گفته شد آماده کنید و به خورشت اضافه کنید.
    4. اصولا قلیه ماهی را کمی تند تهیه میکنند ،اما اگر شما طعم تند را دوست ندارید، میتوانید از مقدار خیلی کمی فلفل قرمز استفاده کنید.
    5. برای بوی بد ماهی و طبع سرد آن حتما از سیر استفاده کنید.
    6. برای قلیه میتوان از هر ماهی گوشتی که دوست دارید استفاده کنید ولی بهترین گزینه برای قلیه سنگ سر و هامور و زمین کن و شیر است.همچنین ماهی سالمون و قزالا هم داری گوشت منسجمی هستد.
    7. برشهای ماهی را ضخیم بزنید تا توی قلیه له نشود.
    8. کیفیت تمر هندی بسیار مهم است و رنگ سیاه و سفت آن بهتر از تمر هندی قهوه ای و نرم است.
    9. هنگام جا افتادن خورشت درب دیگ را هرگز نبندید چون سر دیگ عرق می کند و خورشت می برد.
    10. برای اینکه گوشت ماهی له نشود زیاد آن را هم نزنید.همچنین هنگام کشیدن قلیه به آرامی گوشت ماهی را به ظرف انتقال دهید تا بافت آن باز نشود.

    نکات تکمیلی در مورد قلیه ماهی

    قلیه ماهی جزو غذای محلی – جنوبی میباشد
    زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و
    و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه میباشد .
    قلیه ماهی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
    همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

  • شما هم میتوانید تجارب خودتان را در خصوص پخت قلیه ماهی زیر همین مطلب در پایین همین صفحه در بخش دیدگاه بنویسید تا بنام خودتان منتشر شود.
مطالب مرتبط

شیرازی ها از شهرشان خبر ندارند

دستگیری ۲ نفر که با رسیدساز جعلی از شیرازی ها کلاهبرداری می کردند

پذیرایی گرم شیرازی ها از یک مهمان در تابستان که باید ببینید (+فیلم)

نظرات