لیمو ترش | ۱ کیلو |
سرکه | ۱ فنجان |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه لیموعمانی خانگی:
۱. لیمو ترشهای شیرازی را خوب بشویید و بر روی آنها مقداری نمک بریزید. بگذارید ۱ روز بماند و سپس آنها را با آب سرد خوب بشویید.
۲. درون یک قابلمه مقداری آب بریزید، سرکه را به آن اضافه کرده و بگذارید به جوش بیاید. حالا لیمو ترشها را به مخلوط آب و سرکه اضافه کنید و بگذارید ۱۰ ثانیه بجوشند، سپس با آب سرد خوب آبکشی کنید.
۳. مجددا لیمو ترشهای آبکشی شده را درون مخلوط آب جوش و سرکه بریزید و این بار اجازه دهید به مدت ۱ دقیقه بجوشند، سپس درون آبکش بریزید اما آنها را آبکشی نکنید.
۴. پس از خنک شدن لیمو ترشها با خلال دندان سوراخ ریزی روی هر کدام ایجاد کنید، آنها را بر روی یک پارچه نخی تیره (برای جذب نور بیشتر) بریزید و به مدت ۱۰ روز زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شوند.
۵. لیموهای کمی خشک شده را درون سبد بریزید و بگذارید چند روز هم در سایه بمانند تا کاملا خشک شوند.
۶. میتوانید لیمو عمانیها را آسیاب کنید تا پودر یا گرد آن تهیه شود
مواد لازم
لیمو ترش شیرازی – ۱ کیلوگرم
روش تهیه
۱. لیمو شیرازی ها را خوب بشویید و بگذارید ۲۴ ساعت در آب بمانند تا تلخی آن ها گرفته شود.
۲. لیمو های خیس خورده را به صورت ورقه ورقه ببرید، هسته های آن را جدا کنید و به مدت ۱۰ روز زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شوند.
۳. لیمو عمانی ورقه ای یا لیمو خشک حلقه ای شما آماده است می توانید از آن ها برای تهیه انواع چای و دمنوش استفاده کنید.
تلخی لیمو عمانی را چگونه بگیریم؟
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که برای رفع تلخی لیمو عمانی در غذا چه باید کرد؟
خب جواب ساده است! می توانید از پودر یا گرد لیمو عمانی برای تهیه غذا استفاده کنید.
اما بهتر است بدانید که برای گرفتن تلخی لیمو عمانی در غذا توصیه می شود که آن ها را چند ساعت قبل از مصرف در آب گرم خیس کنید. علاوه بر این حذف هسته های داخل لیمو عمانی هم تا حدودی به رفع تلخی آن کمک می کند.
طرز استفاده از لیمو عمانی
لیمو عمانی را به عنوان چاشنی به صورت درسته یا پودر شده (گرد لیمو) برای تهیه انواع خورش های ایرانی از جمله قورمه سبزی و قیمه، آبگوشت، انواع سوپ، چای، دمنوش و شربت به کار می برند.
نظرات