در ادامه این مطلب طرز تهیه مربای هویج همراه با ارائه پنج نکته مهم برای تهیه این مربای خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج در خانه
مواد لازم برای ۱ شیشه کوچک | |
هویج | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
آب | ۲ لیوان |
زعفران | ۱ قاشق چایخوری |
پودر هل | به اندازه دلخواه |
طرز تهیه مربای هویج
۱- برای تهیه مربای هویج خانگی ابتدا سر و ته هویج ها را با چاقو می گیریم و با پوست کن یا چاقو پوست هویج را می گیریم، سپس هویج ها را داخل آبکش می ریزیم و به خوبی می شویم. در ادامه هویج ها را کنار می گذاریم تا آب اضافی شان خارج شود.
۳- سپس هویج رنده شده را به صورت مداوم تفت می دهیم تا کمی رنگ هویج ها تغییر کند و بعد ۲ لیوان آب را اضافه می کنیم و شکر را کم کم به هویج اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم تا در آب کاملا حل شود.
۴- درب قابلمه را می گذاریم و شعله پخش کن را روی شعله می گذاریم و قابلمه را روی آن قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا مربا بپزد و قوام یابد.هر از گاهی به مربا باید سر بزنیم تا زمان مناسب آن را از روی حرارت بر داریم.
۶-اما در صورتی که شهد متلاشی شد، یعنی هنوز باید به مربا زمان داد تا بپزد و به غلظت مناسب برسد. مربا که به قوام مطلوب رسید هل را به همراه آبلیمو و گلاب به آن می افزاییم و با قاشق همگی مواد را آرام مخلوط می کنیم.
۷-بعد از ۲ الی ۳ دقیقه بعد مربا را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا سرد شود و در شیشه مورد نظر می ریزیم و درب آن را می گذاریم و در یخچال نگهداری می کنیم و برای صبحانه این مربا هویج خوشمزه را نوش جان کنید.
نکات طرز تهیه مربای هویج
روش پخت مربای هویج با عسل هیچ تفاوتی با مربای هویج ساده ندارد فقط باید به مقدار کافی عسل به مواد لازم اضافه کنیم و شکر را از مواد لازم حذف کنیم. زمانی که عسل را داخل آب می ریزیم باید صبر کنیم تا عسل حل شود، سپس باقی مواد را اضافه کنیم.
شکرک زدن مربای هویج
یکی از بزرگترین مشکلات خانم های خانه دار در تهیه مربای هویج این است که مربا پس از پخت خیلی سریع در کوتاه مدت شکرک می زند. یکی از مهم ترین دلایل شکرک زدن مربای هویج این است، ممکن است مربا با حرارت بالا پخته شده باشد.
در صورتی که مربا با حرارت بالا پخته شود، شهد یا شربت آن خیلی سریع غلیظ می شود، ولی هویج به طور کامل پخته نمی شود که همین امر باعث شکرک زدن مربا در کوتاه مدت می شود. به همین دلیل باید مربا را با حرارت ملایم بپزیم تا پس از آماده شدن شکرک نزند.
مارمالاد هویج
مارمالاد هویج شباهت زیادی به مربای هویج دارد، با این تفاوت که غلیظ تر و کشدار تر از مربای هویج است و در تهیه آن معمولا از ژلاتین یا ژله استفاده می شود. برای تهیه مارمالاد هویج می توانید از آموزش زیر استفاده کنید.
۵ نکته مهم برای تهیه مربای هویج
۱- برای تهیه مربای هویج بهتر است حتما مربا را رنده کنید، در این صورت مربای هویج شما رنگ و بافت بهتری پیدا خواهد داشت.
۲- مربای هویج نباید بیش از حد رقیق شود و علت اصلی شکرک و کپک زدن مربا رقیق بودن بیش از حد آن است؛ بنابراین قبل از اینکه آب مربا کاملا خشک شود، اجاق گاز را خاموش کنید.
۳- هرگز مربا را به صورت داغ داخل شیشه نریزید. همیشه اجازه بدهید مربا کاملا خنک شود؛ سپس آن را داخل شیشههای خشک و تمیز جا کنید.
۴- زعفران را از دستور تهیه مربا حذف نکنید. زعفران در رنگ و عطر مربای هویج تاثیر زیادی دارد.
۵- همیشه کفهای روی مربا را بگیرید تا مربای شما در نهایت شفاف و خوشرنگ شود.
نظرات