-
-
- زمان آماده سازی
- دقیقه
-
زمان پخت
-
-
- دقیقه
-
برای
-
- ۶ نفر
-
مواد لازم برای مرصع پلو
- برنج ۵ پیمانه
- مرغ ۸ تکه
- پیاز بزرگ رنده شده ۱ عدد
- کشمش پلویی ۱۵۰ گرم
- زرشک ۲۰۰ گرم
- خلال بادام ۱۰۰ گرم
- خلال پسته ۱۰۰ گرم
- خلال نارنج تلخی گرفته ۱/۲ پیمانه
- هویج متوسط رنده شده ۱ عدد
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
- گلاب ۱/۲ قاشق چایخوری
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم شده غلیظ ۱ قاشق سوپخوری
- پودر سیر ۱/۲ قاشق چایخوری(در صورت تمایل)
- زردچوبه و فلفل از هر کدام ۱ قاشق چایخوری
- نمک ۱ قاشق چایخوری
غذاهای زیادی را می توان در مجالس به عنوان غذای مجلسی سرو کرد که با بیشتر این غذاها آشنایی داریم و تجربه درست کردنشان را داشته ایم مانند انواع خورش، انواع پلو و … در بین این غذاها مرصع پلو، چنانکه از اسم آن هم مشخص می شود غذایی است پر رنگ و لعاب یا به اصطلاح کاملا شاهانه که بسیار مناسب سرو در مجالس است. مرصع کلمه ای است عربی به معنی جواهر نشان که این غذا را به خاطر مواد رنگارنگی که در آن استفاده می شود مرصع پلو می گویند که بسیار لذیذ و خوشمزه است و واقعا شاهانه.
تهیه مرصع پلوی مجلسی کار دشواری نیست و تنها به کمی حوصله نیاز است تا مواد مختلف را جداگانه آماده کرد. با توجه به پرطرفدار بودن این غذای خوشمزه قصد داریم در ادامه شما را با روش تهیه مرصع پلو با مرغ و فوت و فن پخت مرصع پلوی سنتی و خوشمزه آشنا کنیم. امیدواریم این غذا را تهیه کنید و از خوردنش لذت ببرید.
طرز تهیه مرصع پلو
تهیه مرغ برای مرصع پلو
مرحله اول:
مرغ را بهتر است از ۲۴ ساعت قبل خوب مزه دار کنید.
برای مرینیت مرغ، کره نرم شده را آبلیموی تازه، ½ قاشق چایخوری نمک، فلفل، پودر سیر، نیمی از دارچین مخلوط کنید و مرغ را به آن آغشته کنید و در یخچال استراحت دهید.(باقی دارچین را هنگام پختن مرغ استفاده کنید)
مرحله دوم:
مرغ مزه دار شده را سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم:
پیاز رنده شده را تفت دهید تا طلایی شود، رب و ادویه را به آن اضافه کنید و سرخ کنید.
مرحله چهارم:
مرغ سرخ شده را با رب مخلوط کنید و مقداری آب روی آب بریزید تا بپزد و جا بیافتد(برای خوش عطر شدن می توان یک عدد فلفل دلمه درسته در قابلمه انداخت تا بوی زهم مرغ را هم بگیرد و بعد آن را خارج کنید )
در انتهای پخت، گلاب و هل و مقداری زعفران دم شده به مرغ اضافه کنید.
تهیه پلو و مواد تزیینی
مرحله اول:
برنج را خوب بشویید ونمک را به آن اضافه کنید و دو ساعت قبل از پخت خیس کنید.
مرحله دوم:
۱/۳ قابلمه ای را پر آب کنید و روی شعله بگذارید تا بجوشد و بعد کمی روغن و نمک به آن اضافه کنید و برنج خیس خورده را در آن بریزید و پس از مغز پخت شدن آبکش کنید.
مرحله سوم:
برنج را در قابلمه بریزید و دم بگذارید تا درون قابلمه بخار بیافتد و دم بکشد. پس از دم کشیدن کمی روغن داغ درست کنید و روی برنج بدهید و پس از یک ربع برنج را از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم:
مقداری از پلو را در ظرف بریزید و با زعفران دم شده مخلوط کنید تا پلو زعفرانی مرصع پلو آماده شود.
مرحله پنجم:
زرشک شسته را با مقداری کره و شکر تفت دهید(زرشک را زیاد تفت ندهید در حد براق شدن کافی است. شکر باعث براق شده زرشک می شود)
مرحله ششم:
هویج و خلال نارنج تلخی گرفته و خیس خورده را هم با مقدار کمی کره و شکر و نمک تفت دهید.
مرحله هفتم:
کشمش هم باید با کره تفت بخورد در حدی که کمی تغییر رنگ دهد(اگر کشمش هنگام تفت دادن زیاد سرخ شود سفت و خشک می شود)
مرحله هشتم:
خلال پسته و بادام را هم تریب کنید و کمی تفت دهید و اگر دوست داشتید مقداری زعفران دم شده اضافه کنید.
مرحله نهم:
در انتهای کار و برای کشیدن پلو مجسی، ظرف مناسبی را انتخاب کنید تکه های مرغ را در طرف بچینید. و روی آن لا به لا از پلو و مقداری از مواد تزیینی بریزید و در انتها روی برنج را تزیین کنید(اگر دوست دارید برنج را بکشید و مرغ را در کنار ظرف قرار دهید و یا به هر شکلی که مایل هستید سرو کنید)
سس مرغ را جداگانه در طرف سرو کنید.
نکات کلیدی تهیه مرصع پلو
-برای تهیه مرغ می توان در انتهای کار ½ پیمانه آب پرتقال و یک قاشق چایخوری رنده پوست پرتقال بریزید تا مرغ پرتقالی معطر داشته باشید.
-میزان استفاده از شکر به ذایقه شما بستگی دارد و می توانید آن را کم و زیاد کنید.
-برای تفت دادن زرشک و کشمش روغن یا کره نباید زیاد داغ باشد چرا که آن را تیره و خشک می کند.
-برای گرفتن تلخی پوشت نارنج یا پرتقال آن را در آب بجوشانید و آبکش کنید و بافاصله در آب سرد بریزید. این کار را سه مرتبه انجام دهید.
نظرات