مسقطی انار یکی از خوشمزهترین انواع دسر ساده با انار با بافتی نرم و لطیف است که معمولا به عنوان دسر شب یلدا هم آن را تهیه میکنند.
مسقطی انار یکی از خوشمزهترین انواع دسر ساده با انار با بافتی نرم و لطیف است که معمولا به عنوان دسر شب یلدا هم آن را تهیه میکنند.
در این مطلب آموزش آشپزی ما طرز تهیه مسقطی انار به عنوان دسر شب یلدا با تمام نکات مهم درست کردن مسقطی انار با نشاسته و پودر ژله را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه مسقطی انار کشدار
آب انار تازه: ۱ و نیم لیوان فرانسوی دستهدار
انار دون شده: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
نشاسته گندم: ۳ قاشق غذاخوری
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۱/۲ قاشق چایخوری
دانه انار: برای تزیین مسقطی
مغز گردو، مغز پسته یا خلال پسته (اختیاری): به مقدار لازم
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۱۵ دقیقه
مدت زمان پخت مسقطی انار: ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت
میزان کالری در ۱۰۰ گرم مسقطی انار: حدود ۴۳۸ کیلوکالری
مراحل طرز تهیه مسقطی انار لقمهای
درست کردن مسقطی انار با نشاسته، یکی از سادهترین روشهای تهیه این دسر خوشمزه و سنتی با انار است. در ادامه مراحل طرز تهیه مسقطی انار با نشاسته را دنبال کنید.
مرحله اول؛ ترکیب آب، نشاسته و آب انار را روی حرارت قرار دهید
طرز تهیه مسقطی انار به این صورت است که ابتدا نشاسته گندم را با مقداری آب سرد ترکیب کنید. بعد برای اینکه محلول شفاف و یکدستی داشته باشید، ترکیب آب و نشاسته را از یک صافی یا الک عبور دهید.
حالا یک ماهیتابه را روی گاز قرار دهید و سپس آب انار (خواص آب انار) و مخلوط نشاسته و آب را به آن اضافه کنید. مواد را خوب با هم ترکیب کنید و مدام روی حرارت هم میزنیم تا نشاسته به تدریج در مواد حل شود.
مرحله دوم؛ مایه مسقطی را به طور مداوم هم بزنید
در این مرحله باید حرارت را ملایم کنید و مایه مسقطی انار را به طور مرتب هم بزنید. بعد از مدتی مواد شروع به غلیظ شدن میکند. در این مرحله هم زدن مسقطی اهمیت زیادی دارد و اگر درست هم نزنید، ممکن است مواد گلوله شود و ته بگیرد.
مرحله سوم؛ گلاب را به مواد مسقطی انار اضافه کنید
بعد از نیم ساعت که مایه مسقطی انار غلیظ شد و حالتی شبیه دسر فرنی به خودش گرفت، شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس گلاب را به مایه مسقطی اضافه کنید.
معمولاً در مسقطی از گلاب استفاده میشود، اما اگر از عطر گلاب خوشتان نمیآید، میتوانید آن را حذف کنید. بعد از اضافه کردن گلاب به مایه مسقطی باید دوباره مواد را روی حرارت هم بزنید تا غلیظ شود.
مرحله چهارم؛ صبر کنید تا مایه مسقطی به غلظت مناسب برسد
برای درست کردن مسقطی انار باید مایه آن را آن قدر هم بزنید که سفت شود و هم زدن آن کمی سخت شود. تقریباً ۱ ساعت طول میکشد تا مایه مسقطی انار به این غلظت برسد که هم زدنش سخت شود. در این مرحله زیر مسقطی را خاموش کنید.
بعد از خاموش کردن گاز باید کره را به مسقطی اضافه کنید و خوب هم بزنید. مسقطی شما زمانی آماده است که وقتی یک قاشق از مواد را برمیدارید، موقع ریختن نباید به راحتی پایین از قاشق بریزد.
مرحله پنجم؛ مایه مسقطی انار را در قالب بریزید
بلافاصله مایه مسقطی را قبل از اینکه سفت و سخت شود داخل قابل بریزید. برای درست کردن این مسقطی هم میتوانید آن را به صورت قالبی آماده کنید و هم مسقطیهای لقمهای کوچک درست کنید.
از آنجایی که بافت مسقطی انار کمی سفت است برای اینکه راحتتر بتوانید مواد را داخل قالب بریزید، میتوانید از یک قیف پلاستیکی یکبار مصرف استفاده کنید.
مرحله ششم؛ مسقطی انار را در یخچال قرار دهید
بهتر است قبل از ریختن مایه مسقطی داخل قالب کمی اطراف قالب را با روغن مایع چرب کنید. سپس مواد را داخل قیف پلاستیکی بریزید و بعد قالبهای کوچک یا بزرگی که مد نظرتان است را با دقت پر کنید. در انتها بعد از پر کردن مواد داخل قالب با یک چاقو سطح دسر را صاف کنید.
بعد از پر کردن قالبها باید آنها را برای حدود ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند و خودشان را بگیرند و سپس مسقطی انار را به اشکال دلخواه برش بزنید.
در انتها میتوانید مسقطی خود را با پودر نارگیل، دانههای انار یا خلال پسته تزیین کنید. میتواند بعد از آماده شدن مسقطی و قبل از اینکه آن را داخل قالب بریزید، از دانههای انار یا، مغز گردو، خلال پسته (طرز تهیه خلال پسته) یا مغز پسته نیز هم در داخل مایه مسقطی استفاده کنید.
روش تهیه مسقطی انار با پودر ژله
در طرز تهیه مسقطی انار با پودر ژله باید ابتدا نشاسته و آب انار سرد را ترکیب کنید. سپس مواد را روی حرارت قرار دهید تا بجوشند. پس از آن مقداری پودر ژله انار و شکر را به مسقطی اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا به غلظت مناسب برسند. در نهایت هم کره را اضافه کنید و بقیه مراحل را مثل روش بالا دنبال کنید.
نکات مهم در طرز تهیه مسقطی انار با نشاسته
برای تزیین مسقطی انار میتوانید از دانههای انار، مغز گردو، پودر پسته، پودر نارگیل و انواع مغزها استفاده کنید.
اگر به آب انار تازه دسترسی ندارید، میتوانید مسقطی انار را با آبمیوههای بستهبندی و بدون گاز نیز تهیه کنید.
اضافه کردن کره به مسقطی بافت نرم و فوقالعادهای میبخشد، پس بههیچ عنوان آن را حذف نکنید.
به جای نشاسته پودری میتوانید برای تهیه مسقطی انار از نشاسته گل نیز استفاده کنید.
فوت و فنهای خوشمزه شدن مسقطی انار
ماندگاری مسقطی انار چقدر است؟
میتوانید مسقطی انار را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
سرد شدن و آماده شدن مسقطی انار چقدر طول میکشد؟
بعد از آماده کردن مسقطی انار باید آن را حدود ۵ تا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد.
چرا مسقطی سفت نمیشود؟
برای تهیه انواع مسقطی از جمله مسقطی انار باید با صبر و حوصله مایه مسقطی را هم بزنید. اگر شعله گاز زیاد باشد مسقطی شل میشود. باید روی شعله ملایم گاز مدام مسقطی را هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد.
چرا مسقطی شفاف نمیشه؟
کیفیت نشاسته در درست کردن یک مسقطی شفاف از جمله مسقطی انار مهم است. نشاسته نباید ناخالصی داشته باشد. لازم است که ابتدا نشاسته گندم را با مقداری آب سرد ترکیب کنید. بعد برای اینکه محلول شفاف و یکدستی داشته باشید، ترکیب آب و نشاسته را از یک صافی یا الک عبور دهید. همچنین اضافه کردن کره سبب شفاف و براق شدن مسقطی انار میشود.
چرا مسقطی ترک میخورد؟
اگر مسقطی بیش از حد روی گاز سفت شود بلافاصله بعد از سرد شدن ترک میخورد. مسقطی شما زمانی آماده است که وقتی یک قاشق از مایه مسقطی را برمیدارید، موقع ریختن نباید به راحتی پایین از قاشق بریزد.منبع:ایرنا زندگی
نظرات