درستکردن نان در خانه هرچند سختیهای خاص خودش را دارد اما لذتی دارد که قابل مقایسه با پخت دیگر غذاها نیست. میشود گفت نان را درست میکنیم و این پروسه ورز دادن و به عمل آمدن نان، جذابیت زیادی دارد که فقط باید تجربهاش کنید. پیش از این طرز تهیه نان لواش را آموزش دادیم و حالا به سراغ نان بربری رفتهایم.
مواد لازم:
- آرد: ۱ کیلو
- خمیر مایه: ۲۰ گرم
- نمک: ۱۲ گرم
- شکر: ۱۵ گرم
- روغن: ۱۰ گرم
- آب: ۵۵۰ تا ۶۰۰ گرم
- بهبود دهنده: ۵ گرم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. خمیر مایه را با نمک، شکر، بهبود دهنده و آرد با هم مخلوط کنید و کم کم به آنها آب اضافه کنید تا مواد به شکل خمیر در بیایند.
۲. در مرحله بعد درست کردن نان بربری خمیر را ۴ دقیقهای با دست ورز دهید. بعد به خمیر روغن را اضافه کنید و ۴ دقیقه دیگر ورز دهید.
۳. سپس در مرحله سوم درست کردن نان بربری روی خمیر را بپوشانید و بگذارید تا یک ربعی استراحت کند.
۴. خمیر را چانه کنید و بگذارید تا چانهها کمی استراحت کنند. بعد چانهها را پهن کنید به طوری که به ۳ برابر حجم خودشان برسند.
۵. درآخرین مرحله درست کردن نان بربری خانگی مقداری کنجد روی خمیر بریزید و خمیر نان رابه مدت ۱۲ دقیقه بر روی سیم طوری فر با دمای ۲۴۰ تا ۲۳۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا نانها پخته شوند.
نظرات