طرز تهیه پلو اسفندی با گوشت گوسفندی به سبک شیرازی ها
از آنجا که پلو اسفندی فارس همراه با 7 نوع حبوبات یا غلات تهیه می شود خواص بسیار زیادی برای سلامت دارد و به نوعی غذای رژیمی با برنج محسوب می شود که میتواند تا مدت زیادی شما را سیر نگه دارد.
پلو اسفندی یک غذای کامل و سالم محسوب می شود. خواص پلو اسفندی فارس زمانی که در کنار گوشت گوسفندی تهیه می شود تکمیل شده و بسیار خوشمزه تر خواهد شد.
مواد لازم پلو اسفندی شیرازی
گوشت گوسفندی با استخوان: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
عدس: ۱/۲ پیمانه
نخود: ۱/۲ پیمانه
ماش: ۱/۲ پیمانه
لوبیا سفید: ۱/۲ پیمانه
گندم: ۱/۲ پیمانه
جو: ۱/۲ پیمانه
روغن کرمانشاهی: به مقدار لازم
پودر میخک: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زرد چوبه و ادویه پلویی جنوب: به مقدار لازم
کره: به مقدار لازم
طرز تهیه پلو اسفندی
مرحله اول
همه حبوبات و غلات را به جز عدس از شب قبل در آب بخیسانید و هر چند ساعت آبش را عوض کنید. برنج را حداقل ۲ ساعت در آب نمک خیس کند.
مرحله دوم
حبوبات و غلات را آبکش کرده و به همراه آب سرد در قابلمه ای بزرگ بگذارید بپزد ، نیم ساعت آخر عدس را اضافه کنید.پیازها را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله سوم
۳ لیوان آب و گوشت و ادویه را که شامل نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه است به پیازها اضافه کرده و روی حرارت ملایم بپزید تا گوشت کاملا نرم شود. میتوانید مقداری از آب گوشت را برای اضافه کرده به برنج نگه دارید و کاملا آبش را خشک نکنید.
مرحله چهارم
گوشت را از قابلمه خارج کنید و سپس میخک و ادویه جنوبی به آب گوشت اضافه کنید و برنج را در قابلمه بریزید. آب باید به اندازه یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد ، کره را اضافه کرده و اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم نیم پز شود.
حبوبات و غلات را به همراه نمک و زردچوبه به برنج اضافه کنید و به آرامی مخلوط نمایید و صبر کنید آب برنج کشیده شود.
مرحله آخر
وسط برنج را با کف گیر خالی کنید و گوشت را داخلش بریزید.روغن داغ کرمانشاهی را روی برنج بدهید و در قابلمه را بگذارید و صبر کنید روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت دم بکشد.
نکات مهم:
- در صورتی که طعم برخی حبوبات را دوست نداشتید میتوانید آن ها را حذف کنید.
- از لوبیا چیتی و لوبیا سفید هم میتوانید در ترکیب این برنج استفاده کنید.
- برای مجلسی شدن پلو اسفندی برای تزئین میتوانید از زعفران دم کشیده و خلال پسته استفاده کنید.