پنکیک بدون شیر
مواد لازم | |
آرد معمولی | ۳/۴ پیمانه |
آب | ۳/۴ پیمانه |
بکینگ پودر | ۱.۵ قاشق چایخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل (اختیاری) | ۱/۲ قاشق چایخوری |
گلاب (اختیاری) | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
- تخم مرغ را در ظرفی بشکنید، وانیل، گلاب و شکر را به آن اضافه کنید و با همزن، آنقدر بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
- آب را به مخلوط تخم مرغی فوق اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
- آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و الک کنید؛ سپس در دو مرحله به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
- کف تابه نچسبی را با کمی روغن یا کره چرب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
- یک ملاقه یا سه قاشق غذاخوری از مایه پنکیک را در تابه بریزید و حرارت را کم کنید.
- وقتی سطح پنکیک پر از حباب شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی شود.
پنکیک بدون شیر و تخم مرغ
مواد لازم | |
آرد گندم | ۱ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۴ قاشق چایخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | به میزان لازم |
طرز تهیه
- آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و یک بار الک کنید، سپس نمک و شکر را به آن بیافزایید و خوب مخلوط کنید.
- ۱/۲ پیمانه آب به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید. اگر غلظت مایه حاصل شبیه ماست بود، نیازی به افزودن آب نیست، ولی اگر مایه غلیظ و سفت بود، کمی دیگر آب اضافه کنید تا غلظت آن مانند ماست شود.
- مواد را خوب هم بزنید تا دانههای شکر حل شده و مایه یکدستی حاصل شود.
- کف یک تابه نچسب را با کمی روغن، چرب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
- دو سه قاشق غذاخوری از مایه پنکیک را کف تابه بریزید، حرارت را کم کرده و صبر کنید تا روی پنکیک حبابهای ریزی حاصل شود.
- حدود سه الی چهار دقیقه طول میکشد تا سطح پنکیک پر از حباب شود، در این موقع پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر آن هم بپزد.
- وقتی سطح پنکیکها به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآمد، آنها را از تابه خارج کرده و در ظرف سرو قرار دهید.
- پنکیکها را به صورت گرم و با گاناش، عسل یا تکههای میوه میل کنید.
پنکیک بدون شیر موزی
مواد لازم | |
موز رسیده | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد گندم | ۱ قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
شکلات خرد شده (به دلخواه) | ۱-۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱/۴ قاشق چایخوری |
روش تهیه
- موزها را پوست گرفته و له کنید.
- تخم مرغ، آرد، نمک، بdکینگ پودر و تکههای شکلات را به موز له شده افزوده و خوب بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.
- مایه پنکیک موزی شما آماده است؛ مقداری از مایه را درون تابه ریخته و هر دو طرف آن را بپزید.
این پنکیک معطر و خوشمزه را در کنار شیره خرما یا عسل، به عنوان یک صبحانه یا میانوعده مغذی میل کنید.
نکات مهم
۱. به جای آب، از هر نوع آبمیوه یا شربتی که دوست دارید میتوانید در تهیه این پنکیکها استفاده کنید.
۲. در صورت استفاده از آبمیوه یا شربتهای شیرین، مقدار شکر را کاهش داده یا حذف کنید.
۳. پنکیکهای بدون شیر را میتوانید با آرد قنادی یا آرد کامل گندم درست کنید.
۴. برای تهیه این پنکیکها، نیازی به افزودن روغن به تابه نیست؛ چرب کردن کف تابه نچسب با روغن یا کره کفایت میکند.
۵. در صورت تمایل میتوانید با افزودن مغز گردو، خرما و کشمش به مواد پنکیک، ارزش غذایی آن را افزایش دهید.
۶. برای طعم دادن به پنکیک خود میتوانید از انواع ادویه مانند پودرهل، دارچین و زعفران استفاده کنید.
نظرات