طرز تهیه پنکیک بدون شیر به ۳ روش ساده و خوشمزه

پنکیک بدون شیر نیز مانند بقیه پنکیک‌ها دارای تنوع بالایی بوده و با استفاده از مواد مختلفی درست می‌شود. این پنکیک بافت پوک و لذیذی داشته و گزینه مناسبی برای صبحانه است. اول فارس | سرویس آشپزی – پنکیک یک نوع نان نازک و گرد است که در تابه درست می‌شود و همراه با انواع مغزها، عسل […]

پنکیک بدون شیر نیز مانند بقیه پنکیک‌ها دارای تنوع بالایی بوده و با استفاده از مواد مختلفی درست می‌شود. این پنکیک بافت پوک و لذیذی داشته و گزینه مناسبی برای صبحانه است.

پنکیک بدون شیر
اول فارس | سرویس آشپزی – پنکیک یک نوع نان نازک و گرد است که در تابه درست می‌شود و همراه با انواع مغزها، عسل و شیره‌ها یک صبحانه مغذی به خصوص برای کودکان است. پنکیک در انواع مختلف مانند پنکیک رژیمی، پنکیک شکلاتی و پنکیک موز تهیه می‌شود؛ اما از آنجا که برخی افراد مانند گیاهخواران یا کسانی که نسبت به شیر حساس هستند، نمی‌توانند پنکیک‌های معمولی را استفاده کنند، در این مقاله تصمیم گرفتیم طرز تهیه چند نوع پنکیک بدون شیر را به شما آموزش دهیم.

پنکیک بدون شیر

این پنکیک به دلیل داشتن تخم مرغ برای افراد گیاهخوار مناسب نیست، ولی تخم مرغ باعث افزایش ارزش غذایی آن شده و می‌تواند گزینه مناسبی برای کودکان و ورزشکاران باشد.
مواد لازم
آرد معمولی ۳/۴ پیمانه
آب ۳/۴ پیمانه
بکینگ پودر ۱.۵ قاشق چای‌خوری
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۲ قاشق غذاخوری
وانیل (اختیاری)  ۱/۲ قاشق چای‌خوری
گلاب (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه

  1. تخم مرغ را در ظرفی بشکنید، وانیل، گلاب و شکر را به آن اضافه کنید و با همزن، آنقدر بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
  2. آب را به مخلوط تخم مرغی فوق اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
  3. آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و الک کنید؛ سپس در دو مرحله به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
  4. کف تابه نچسبی را با کمی روغن یا کره چرب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
  5. یک ملاقه یا سه قاشق غذاخوری از مایه پنکیک را در تابه بریزید و حرارت را کم کنید.
  6. وقتی سطح پنکیک پر از حباب شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی شود.

 

پنکیک بدون استفاده از شیر

پنکیک بدون شیر و تخم مرغ

این پنکیک نوعی پنکیک رژیمی و مناسب برای گیاهخواران است که در آن از شیر و تخم مرغ استفاده نمی‌شود. این پنکیک نسبت به پنکیک‌های معمولی ارزش غذایی و کالری کمتری داشته و یک عدد از این پنکیک حاوی ۷۰ کیلوکالری است.
مواد لازم
آرد گندم ۱ پیمانه
بیکینگ پودر ۲ قاشق چای‌خوری
نمک ۱/۴ قاشق چای‌خوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
آب به میزان لازم

طرز تهیه

  1. آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و یک بار الک کنید، سپس نمک و شکر را به آن بیافزایید و خوب مخلوط کنید.
  2. ۱/۲ پیمانه آب به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید. اگر غلظت مایه حاصل شبیه ماست بود، نیازی به افزودن آب نیست، ولی اگر مایه غلیظ و سفت بود، کمی دیگر آب اضافه کنید تا غلظت آن مانند ماست شود.
  3. مواد را خوب هم بزنید تا دانه‌های شکر حل شده و مایه یکدستی حاصل شود.
  4. کف یک تابه نچسب را با کمی روغن، چرب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
  5. دو سه قاشق غذاخوری از مایه پنکیک را کف تابه بریزید، حرارت را کم کرده و صبر کنید تا روی پنکیک حباب‌های ریزی حاصل شود.
  6. حدود سه الی چهار دقیقه طول می‌کشد تا سطح پنکیک پر از حباب شود، در این موقع پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر آن هم بپزد.
  7. وقتی سطح پنکیک‌ها به رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای درآمد، آن‌ها را از تابه خارج کرده و در ظرف سرو قرار دهید.
  8. پنکیک‌ها را به صورت گرم و با گاناش، عسل یا تکه‌های میوه میل کنید.

پنکیک بدون تخم مرغ و بدون شیر

پنکیک بدون شیر موزی

این پنکیک یکی از ساده‌ترین انواع پنکیک بوده که خیلی سریع آماده می‌شود و می‌تواند گزینه مناسبی برای صبحانه بچه‌ها باشد.
مواد لازم
موز رسیده ۲ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چای‌خوری
شکلات خرد شده (به دلخواه) ۱-۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱/۴ قاشق چای‌خوری

روش تهیه

  1. موز‌ها را پوست گرفته و له کنید.
  2. تخم مرغ، آرد، نمک، بdکینگ پودر و تکه‌های شکلات را به موز له شده افزوده و خوب بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.
  3. مایه پنکیک موزی شما آماده است؛ مقداری از مایه را درون تابه ریخته و هر دو طرف آن را بپزید.

این پنکیک معطر و خوشمزه را در کنار شیره خرما یا عسل، به عنوان یک صبحانه یا میان‌وعده مغذی میل کنید.

پنکیک موزی بدون شیر

نکات مهم

۱. به جای آب، از هر نوع آبمیوه یا شربتی که دوست دارید می‌توانید در تهیه این پنکیک‌ها استفاده کنید.

۲. در صورت استفاده از آبمیوه یا شربت‌های شیرین، مقدار شکر را کاهش داده یا حذف کنید.

۳. پنکیک‌های بدون شیر را می‌توانید با آرد قنادی یا آرد کامل گندم درست کنید.

۴. برای تهیه این پنکیک‌ها، نیازی به افزودن روغن به تابه نیست؛ چرب کردن کف تابه نچسب با روغن یا کره کفایت می‌کند.

۵. در صورت تمایل می‌توانید با افزودن مغز گردو، خرما و کشمش به مواد پنکیک، ارزش غذایی آن را افزایش دهید.

۶. برای طعم دادن به پنکیک خود می‌توانید از انواع ادویه مانند پودرهل، دارچین و زعفران استفاده کنید.

مطالب مرتبط

۶ علت اصلی که باعث ایجاد بوی زهم تخم مرغ در پنکیک می شود

طرز تهیه پنکیک موز و توت فرنگی

نظرات