پیرایشکی گوشت بخار پز که به نام دامپلینگ گوشت meat dumpling هم شناخته میشود. یکی از غذاهای بسیار پرطرفدار در کشورهای آسیای شرقی مثل چین و کره و ژاپن است. آماده کردن مواد و پیچیدن خمیر دامپلینگ شباهت زیادی به پیراشکی دارد، ولی به جای این که خمیر پیراشکی را در روغن سرخ کنند، روی بخار آب میپزند که طعمی متفاوتتر به خود میگیرد و غذایی کم کالریتر از پیراشکی معمولی به حساب میآید.
مواد لازم برای ۵ نفر
طرز تهیه
برای تهیه خمیر پیراشکی آرد، بکینگ پودر، مخمر، نمک و پودر قند را مخلوط کنید سپس آب را کم کم اضافه کنید تا به شکل خمیر درآید و ۵ دقیقه با دست به آرامی ورز دهید، در این حالت خمیر کمی حالت چسبنده دارد.
کاسهای را چرب کنید و خمیر را گرد کرده داخل کاسه قرار دهید و حولهای مرطوب روی آن قرار دهید و ۱ – ۲ ساعت بگذارید در جای گرمی بماند تا حجمش دو برابر شود.
برای تهیه مواد داخل پیراشکی، پیازچهها را خرد کنید و به همراه گوشت چرخ کرده، سیر خرد شده، پودر زنجبیل، سس سویا، سرکه، نمک و فلفل مخلوط نمایید و با دست ورزش دهید تا حالت چسبنده پیدا کند.
خمیر را بعد از این که ور آمد به ۵ قسمت مساوی تقسیم کنید و کف دستتان گرد کنید و ۱۰ دقیقه دیگر استراحت بدهید سپس هر خمیر را با وردنه پهن کنید و از مواد پیراشکی وسط آن قرار دهید و اطراف هر خمیر را جمع کنید و به شکل گرد حالت دهید.
خمیرها را روی کاغذ روغنی که گرد برش زدهاید با کاغذ شیرینی قرار دهید و دوباره ۲۰ دقیقه استراحت بدهید. استراحت دادن خمیر کمک زیادی به ترد شدن آن بعد از پخت میکند.
اگر میخواهید پیراشکی تان شکل عروسکی داشته باشد تکههایی کوچک از خمیر را با رنگ خوراکی رنگ آمیزی کنید و با کمی آب به جای گوش و بینی روی پیراشکی بچسبانید. به جای چشم هم میتوانید از مقداری کنجد مرطوب استفاده نمایید.
خمیرها را به همراه کاغذ روغنی به مدت ۲۰ – ۳۰ دقیقه در بخار پز قرار دهید تا آماده شوند.منبع: بیتوته
نظرات