اول فارس|آشپزی ایرانی: کباب چنجه چیست؟ «کباب چنجه» با گوشت گوسفند یا چنجه گوساله یکی از خوشمزهترین و لذیذترین کبابهای منطقه آسیای مرکزی و خاورمیانه است که حالا تقریبا در تمام نقاط جهان با انواع گوشت تهیه میشود. تلفظ صحیح نام کباب چنجه به فارسی « کنجه» یا «قنجه» است و در زبان آذربایجانی «چنجه» تلفظ میشود. حالا دیگر در زبان فارسی هم عمدتا به آن چنجه میگویند که به احتمال زیاد متاثر از زبان آذری است. کباب چنجه اردبیلی و چنجه گیلانی بسیار مشهور هستند.
کباب چنجه در کنار کباب کوبیده و کباب شیشلیک و سلطانی و … در ایران جز محبوبترین غذاهای منوی رستورانها هستند. درست کردن یک کباب چنجه ماستی ترد و آبدار رستورانی در منزل فوت و فنهای خاصی دارد که آنها را به شما آموزش میدهیم.
طرز تهیه کباب چنجه ماستی ترد رستورانی و مجلسی در منزل
برای درست کردن کباب چنجه ماستی رستورانی یا کباب چنجه گیلانی به گوشت فیله یا ران گوسفند نیاز دارید. اما برخی هم برای درست کردن کباب چنجه از فیله گوساله و شتر هم استفاده میکنند که آن هم یک چنجه خوشمزه و لذیذ است. برای ترد کردن کباب چنجه گوساله بهتر است از کیوی استفاده کنید. چنجه گوساله را در مواد گفته شده در چنجه گوسفند و چند تکه گوشت کیوی بخوابانید.
مواد لازم برای ۶ نفر
گوشت فیله یا ران گوسفند به همراه کمی دنبه: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم
ماست: ۲ قاشق غذاخوری
سس مایونز: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای: ۱ عدد
آب لیمو ترش تازه: ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون بدون بو: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه کباب چنجه ماستی و ترد رستورانی
مرحله اول: گوشت را خرد کنید
ابتدا گوشت شسته شده و خشک شده را به قطعات مکعبی خرد کنید. ضخامت هر تکه ۲ تا سه سانتیمتر باشد کافی است. سعی کنید تکههای گوشت هم اندازه باشند تا هنگام پخت یکدست و یکنواخت بپزند.
مرحله دوم: مزهدار کردن گوشت چنجه
حتما بخوانید طرز تهیه کنجه کباب لاری با گوشت به همراه فوت و فنهای این کباب
پیازها را نگینی خرد کنید و به همراه ماست، سس مایونز، آب لیموترش، فلفل سیاه و روغن زیتون مخلوط کنید. تکههای گوشت را در این ترکیب بخوابانید. برای ترد شدن کباب چنجه باید گوشت در این ترکیب به مدت ۸ تا ده ساعت بماند (اگر از گوشت گوساله یا شتر استفاده میکنید بهتر است ساعات بیشتری به گوشت استراحت بدهید). درب ظرف را ببندید و در یخچال نگه دارید تا مواد خوب به خورد هم بروند. هر چه گوشت بیشتر در مواد بماند کباب چنجه ترد و آبدارتری خواهید داشت.
مرحله سوم: کباب کردن چنجه
هنگام کباب کردن گوشت، پیازها را از تکههای گوشت جدا کنید و گوشت را به سیخ بکشید. لابه لای تکههای گوشت تکههای دنبه، پیاز، فلفل سبز و فلفل دلمهای یا هر سبزی دیگری که دوست دارید، بگذارید. فاصله تکههای گوشت و دنبه و سایر مواد از هم باید یک بند انگشت باشد تا گوشتها خوب بپزیند و کباب شوند. برای اینکه کباب چنجه شما آبدار شود و نسوزد کباب چنجه را روی شعله ملایم کباب کنید و چند بار سیخ کباب را زیر و رو کنید. چنجه را آبدار و مغز پخت از روی منقل بردارید.
نکات مهم و فوت و فن کباب چنجه ترد رستورانی
*اضافه کردن ماست و سس مایونز به مایه چنجه باعث میشود که کباب چنجه شما تبدیل به کباب کنجه لاری شود. اما کباب کنجه لاری با کباب چنجه رستورانی هیچ فرقی ندارد. تنها مزیت اضافه کردن ماست و سس مایونز این است که کباب چنجه شما ترد، لطیف و آبدار میشود.
*قرار دادن تکههای دنبه بین تکههای گوشت سبب میشود تا گوشتها نسوزند و خشک نشوند. به این ترتیب یک کباب چنجه ترد رستورانی خواهید داشت.
*اردبیلیها تکههای چنجه را داخل یک کاسه میریزند و به سبک ترکیهای همراه با کره داغ، سماق، نان داغ و پیاز و گوجه فرنگی میل میکنند. کباب چنجه اردبیلی بسیار لذیذ است.
*بعضیها ترجیح میدهند دو روز کامل گوشت را در مواد بخوابانند تا حسابی ترد شود. ترد کردن کباب چنجه با کیوی هم بسیار مرسوم است چون یک نوع اسید در کیوی موجود است که گوشت را ترد و لطیف میکند.
*قبل از به سیخ کشیدن کباب چنجه میتوانید مقداری زعفران دم کرده و کره آب شده به گوشتی که در مواد خواباندهاید اضافه کنید تا طعم لذیذتری به خودش بگیرد.
*به جز طرز تهیه کباب چنجه با گوشت قرمز گوسفند و گوساله کباب چنجه را با انواع گوشت از شتر گرفته تا بز، مرغ، بوقلمون و شترمرغ هم میتوانید درست کنید.
*برای مزهدار کردن گوشت بوقلمون یا گوشت مرغ برای کباب چنجه از چاشنی کباب بوقلمون استفاده کنید. این چاشنی عبارت است از زعفران، ماست، پیاز، فلفل دلمهای، کمی روغن مایع و نمک. درست مثل چاشنی جوجه کباب ترد و لطیف. اگر کمی هم کیوی اضافه کنید کباب بوقلمون حسابی ترد میشود.
*طرز تهیه کباب چنجه در ماهیتابه و در فر هم مرسوم است.
*مقدار گوشت برای کباب چنجه برای هر نفر حدود ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم است.
*طرز تهیه کباب چنجه با گوشت گوساله هم مرسوم است. برای ترد شدن گوشت گوساله از همان روش چنجه گوسفندی استفاده کنید. از کیوی برای ترد شدن گوشت گوساله برای چنجه استفاده کنید.
آزاده شیرا زی
تاریخ : ۱۵ - فروردین - ۱۴۰۰
وب سایت ها را بازوشتیبانی نمیکنید تا پخش بشوند اروروفیلتر میزنید چرا اذیت می کنید آنلاین ودانلود وسیو نمیشود
گرسنه ام
تاریخ : ۷ - اسفند - ۱۳۹۹
مال پولدار هاست دهن آدم بدبخت ها را آب نندازید