کرم طالبی یکی از این دسرهاست که از ترکیب آب طالبی، خامه و پودر ژلاتین تهیه میشود و دسری خوشبو و خوشطعم برای پذیرایی در روزهای گرم بهار و تابستان است. در مطلب پیشرو طرز تهیه کرم طالبی همراه با همه نکات مربوط به آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کرم طالبی
آب طالبی: ۴ لیوان
خامه صبحانه: یک پاکت ۲۰۰ گرمی
پودر ژلاتین: ۴ قاشق غذاخوری
آب: نصف لیوان
شکر: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به طالبی
طالبی سرشار از مواد مغذی است که برای سلامت بدن مفید هستند. طالبی حاوی کربوهیدرات، پروتئین، آب، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و روی است. همچنین طالبی دارای ویتامین A، بتاکاروتن، ویتامین B یک، دو، شش، ویتامین C و ویتامین K است. هنگام خرید طالبی برای اینکه بتوانید یک طالبی شیرین و آبدار را تهیه کنید، باید به این نکات توجه داشته باشید:
۱ ـ اگر طالبی شیرین را نزدیک بینیتان ببرید و آن را بو کنید، عطر و بوی خوشایندی دارد.
۲ ـ یک طالبی خوب باید پوست زبر داشته باشد.
۳ ـ طالبی خوب و شیرین یا زرد متمایل به سبز است یا زردی کمرنگ دارد.
۴ ـ سر طالبی باید نرمتر از بدنه باشد. اگر همه قسمتهای طالبی نرم بود، قطعاً آن طالبی بیش از حد رسیده و ترشیده است.
۵ ـ یک طالبی سالم و شیرین خطوط سبز کمرنگ دارد؛ بنابراین اگر خطوط سبز روی پوست تیرهتر بود، آن طالبی تازه نیست.
نکات مربوط به پودر ژلاتین
ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
طرز تهیه کرم طالبی
در ابتدای کار ۴ قاشق پودر ژلاتین را داخل یک ظرف مناسب با نیم لیوان آب مخلوط کنید و روی بخاری کتری بگذارید (روش بن ماری) و هم بزنید تا شفاف و یکدست شود؛ همچنین پودر ژلاتین به طور کامل در آب حل شود. در مرحله دوم طالبی را خرد کنید و به همراه شکر با مخلوطکن یا گوشتکوب برقی میکس کنید. میزان شکری که اضافه کنید، به شیرینی طالبی بستگی دارد. اگر طالبی شما خیلی شیرین بود، از شکر کمتری استفاده کنید و اگر کمشیرین بود، شکر را تا جایی که ذائقهتان میپسندد، به آن اضافه کنید.
سپس چهار لیوان آب طالبی را با یک پاکت خامه صبحانه مخلوط کنید و با همزن برقی خوب هم بزنید تا خامه به طور کامل با آب طالبی مخلوط شود و مایع یکدست و شفافی داشته باشید. بعد از اضافه کردن خامه کمی از مخلوط آب طالبی و خامه را بچید. اگر کمشیرین بود، میتوانید کمی دیگر شکر اضافه کنید و با همزن خوب بزنید تا دانههای شکر در مخلوط حل شوند. سپس محلول ژلاتین را که از داغی افتاده و ولرم شده است، به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید. در مرحله آخر مایع کرم طالبی را در قالب مورد نظرتان بریزید و آن را به مدت ۶ تا ۷ ساعت در یخچال بگذارید تا کاملاً ببندد.
برای خارج کردن کرم از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید ۵ دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد. سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا کرم از قالب جدا شود. سپس قالب را در یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، کرم خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا میشود و قالب پلاستیکی و چدنی مدت بیشتری طول میکشد. حواستان باشد که قالب را بیش از اندازه در آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت کرم آب میاندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت. به محض اینکه احساس کردید کرم از قالب جدا شده است، آن را در ظرف مورد نظر برگردانید و روی کرم را با خامه و میوه تزیین کنید. همچنین میتوانید این کرم را داخل لیوانهای تک نفره مخصوص دسر بریزید و پس از بستن روی آن را تزیین کنید.”فرارو”
نظرات