آموزش آشپزی | اول فارس : کوکو سبزی مانند کوکو سیب زمینی یکی از خوشمزهترین انواع کوکوها محسوب میشود. به لطف طرز تهیه ساده این غذا، شما میتوانید ادویهها و مواد اختیاری دیگری را به آن اضافه کنید. اگر میخواهید با طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی آشنا شوید، با ما همراه باشید.
مواد موردنیاز
- ۱ فنجان جعفری تازه خرد شده
- ۱ فنجان گشنیز تازه خرد شده
- ۱ فنجان پیازچه خرد شده
- ۱ حبه سیر درشت
- ۱ فنجان شوید خرد شده
- نصف فنجان گردو خرد شده
- نصف فنجان زرشک خیس خورده
- ۳ عدد تخممرغ
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- ۱ قاشق غذاخوری بیکینگ پودر (اختیاری)
- ۱ قاشق غذاخوری پودر زرد چوبه
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن نباتی
مواد اولیه که گفت شد، برای ۴ نفر کافی است. اگر میخواهید برای افراد بیشتری کوکو سبزی درست کنید، به همین نسبت مواد اولیه را افرایش دهید.
سبزی کوکو را پس از شستن و خرد کردن با تخم مرغ ، پیاز ، گردوی خرد شده و نمک و ادویه های دیگر مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و غلظت آن مانند ماست شود.
سپس ماهیتابه ای را انتخاب کنید که مناسب حجم مایه کوکو باشد.
آن را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن کف آن بریزید تا تابه چرب شود.
ترجیحا سعی کنید جنس تابه تان از تفلون و یا تابه رژیمی باشد.
بعد از داغ شدن روغن ،مایه کوکو را درون تابه بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید به طوری که ضخامت کوکو در همه جای تابه یکسان باشد.
سپس در تابه را ببندید تا کوکو با حرارت ملایم مغز پخت شود .
بهتر است از شعله پخش کن در زیر تابه استفاده کنید تا حرارت در همه جا یکسان باشد.
وقتیمایه کوکو خودش را گرفت و یک طرف آن سرخ شد برای راحتی کار آن را به ۴ قسمت برش بزنید و به آرامی برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
اگر هم دوست داشتید به مدل های دیگری کوکو را برش بزنید از بشقاب یا سینی شبیه به شکل تابه استفاده کنید تا برگرداندن کوکو ساده تر شود و کوکو را به همان شکل کامل برگردانید.
بعد از برگرداندن کوکو لازم نیست که درب تابهرا بگذارید و بعد از چند دقیقه که طرف دیگر کوکو سرخ شد ، حرارت زیر آن را خاموش کنید و در ظرف مورد نظر تان سرو کنید و به اندازه های دلخواه برش بریزید .
طرز تهیه کوکو سبزی
برای اینکه یک کوکو سبزی با طعم متفاوت و خوشمزه درست کنید؛ کافی است مراحل زیر را با دقت پیش ببرید.
۱. خرد سبزی و اضافه کردن تخممرغ
سبزیهای موردنیاز برای تهیه کوکو سبزی جعفری، گشنیز، شوید و پیازچه هستند. پس از تهیه سبزی، آنها را بشویید و چند دقیقهای زمان دهید تا سبزیها به خوبی خشک شوند. بعد با استفاده از چاقو یا دستگاه سبزی خردکن، آنها را خرد و ریز کنید. البته شما میتوانید سبزی مخصوص کوکو سبزی را از فروشگاهها و مراکز فروش سبزی به صورت خرد و آماده خریداری کنید.
سه تخممرغ را به یک ظرف جدا بشکنید. آنها را به خوبی هم بزنید تا کف کند. نمک، فلفل سیاه زرد چوبه را به تخممرغهای زده شده اضافه کنید. همچنین اگر دوست دارید، میتوانید برای طعم بهتر دارچین، هل و سیر خرد شده یا رنده شده را هم اضافه کنید. البته افزودن این موارد اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد. در آخر ترکیب تخممرغ و ادویهها را با همزن دستی مخلوط کنید تا مواد به خوبی باهم ترکیب شوند.
اگر دوست دارید میتوانید به کوکو سبزی خود بکینگ پودر هم اضافه کنید. این کار باعث میشود کوکو هنگام پحت حالتی پفکی و اسفنجی پیدا کرده و بافت بهتری داشته باشد.
۲. اضافه کردن گردو و زرشک به مواد
بعد از اینکه تخممرغها را به خوبی مخلوط کردید، سبزیها خرد شده را داخل یک ظرف بزرگ بریزید و بعد تخممرغهای زده شده را به آن اضافه کنید. ترکیب سبزی و تخممرغ را هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند. در صورت تمایل میتوانید زرشک و گردو هم به مایه کوکو اضافه کنید که طعم بسیار خوبی به کوکوی شما میدهد. در آخر دوباره همه موارد را کمی هم بزنید تا مواد با یک دیگر مخلوط شده و کاملا یکدست شوند.
۳. سرخ کردن یا پختن کوکو سبزی
پس از آماده شدن مایه کوکو، یک ماهیتابه روی شعله گاز قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. شما میتوانید روغن مایع، جامد یا زیتون را برای این کار انتخاب کنید. وقتی روغن کمی داغ شد، میتوانید همه مایه کوکو را یک جا داخل ماهیتابه بریزید یا آنها را بهصورت لقمه سرخ کنید. پس از پهن کردن مایه کف ماهیتابه، درب آن را بگذارید و حدود ۱۰ دقیقه به مواد اجازه دهید سرخ شوند. با گذاشتن درب ماهیتابه، حین سرخ شدن زیر کوکو، روی آن هم با بخار پخته خواهد شد. وقتی یک طرف آن سرخ شد، میتوانید آن را مانند پیتزا برش داده و برگردانید تا طرف دیگر کوکو هم سرخ شود.
اگر میخواهید کوکو سبزی تردی داشته باشید، باید صبر کنید روغن کاملا داغ شده و بعد لایه نازکی از مایه را در ماهیتابه بریزید.
کوکو سبزی را میتوانید با خیارشور، گوجه، فلفل دلمه، سس و… تزیین و سرو کنید. اگر نمیخواهید برای برگرداندن کوکو آن را برش دهید، باید مانند پلوی قالبی، ابتدا کوکو را در یک ظرف دیگر برگردانید و بعد مجددا داخل ماهیتابه برگردانید.
نکات کلیدی در مورد کوکو سبزی :
- برای اینکه کوکو سبزی شما خوشمزه تر شود از زرشک و گردوی خرد شده داخل آن استفاده کنید.برای این کار گردو ها را طوری خرد کنید که پودر نشوند و زرشک ها را هم از قبل بشویید تا آبی نداشته باشند.
- در هنگام ریختن مایه کوکو ، روغن داخل ماهی تابه باید کاملا داغ شده باشد تا هنگام پشت و روکردن خرد نشوند.
- برای خوش طعم تر کردن کوکو از ماست استفاده کنید تا بافت کوکو لطیف شود ،آب ماست را حتما بگیرید و یا از ماست چکیده استفاده کنید. همچنین میتوانید از یک قاشق غذا خوری شیر هم استفاده کنید.
- اضافه کردن مقداریبیکینگ پودر باعث یکدست تر شدن بافت کوکو میشود .
- سعی کنید سبزی کوکو را از قبل تفت دهید چون هنگام پخت فقط دو روی کوکو سرخ میشود و مواد داخل خام میماند.
- سبزی کوکو را با کره تفت دهید تا طعم و عطر متفاوتی داشته باشید.
- سبزی کوکو را خیلی ریز خرد نکنید چون در طعم آن تاثیر خواهد گذاشت و طعم خوبی نخواهد داشت.و حتما از سبزی تازه استفاده کنید.
- سبزی کوکو شامل گشنیز ، تره ، جعفری و شوید است و اندازه این سبزی ها با هم متفاوت است و بیشترین قسمت سبزی کوکو را تره تشکیل می دهد و بعد به ترتیب جعفری و گشنیز و شوید .
- دقت کنید بیشتر از حد از گشنیز استفاده نکنید چون باعث تلخی کوکو میشود.
نکات تکمیلی در مورد کوکو سبزی
کوکو سبزی جزو انواع کوکو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۵دقیقه میباشد .
کوکو سبزی را می توانید در وعده نهار – میان وعده – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد
همچنین اگر طرز تهیه کوکو سبزی با طعم خوشمزهتری سراغ دارید، خوشحال میشویم آن را با ما در میان بگذارید. اول فارس آماده انتشار دستور پخت غذاهای منطقه شما هست. با ما در تماس باشید.
نظرات