آخرین اخبار

طرز پخت دوگوله کباب اراکی خوشمزه برای درمان یبوست و کبد چرب

در اصل دوگوله کباب یک کباب تابه‌ای است که بعد از فرم دادن گوشت در یک سس لذیذ متشکل از رب انار و مغز گردو و پیاز داغ، پخته و در نهایت با نان یا برنج سرو می‌شود.

 طرز پخت دوگوله کباب اراکی 2

دو گوله کباب یک غذای خوشمزه و سنتی اصالتا اراکی است که به عنوان غذای شب عید یا غذای شب یلدا در اراک، تهیه و سرو می‌شود.

درست کردن دوگوله کباب که آن را برای درمان یبوست و پاکسازی کبد یک غذای مفید می‌دانند، بسیار ساده است و کافی است گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، سبزی خشک ریحان، مغز گردو و رب انار درست کنید و آن را مثل انواع کوفته، فرم داده و در سس دوگوله کباب، بپزید.

در اصل دوگوله کباب یک کباب تابه‌ای است که بعد از فرم دادن گوشت در یک سس لذیذ متشکل از رب انار و مغز گردو و پیاز داغ، پخته و در نهایت با نان یا برنج سرو می‌شود.

در این مقاله از سرویس آشپزی در اول فارس ما طرز تهیه دوگوله کباب اراکی و نکات پخت و خوشمزه شدن دوگوله کباب به عنوان یک غذا با گوشت چرخ کرده را برای ناهار یا غذای شام به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه دوگوله کباب اراکی (برای ۲ تا ۳ نفر)

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده مخلوط ۲۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
رب انار  ۴ قاشق غذاخوری
سماق ۲ قاشق غذاخوری
سبزی خشک ریحان ۱ قاشق غذاخوری
مغز گردو (ریز خرد شده) ۱۵۰ گرم
آب ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار کافی
نان یا برنج برای سرو دوگوله کباب
سبزی خوردن، سالاد و ترشی برای سرو دوگوله کباب

مدت زمان آماده‌سازی و استراحت مواد اولیه: ۱ ساعت

مدت زمان مورد نیاز برای پخت دو گوله کباب: ۱ و نیم ساعت

مراحل طرز تهیه دو گوله کباب اراکی

طرز پخت دوگوله کباب اراکی خوشمزه برای درمان یبوست و کبد چرب

کباب دوگوله مثل کباب تابه ای یکی از بهترین و راحت‌ترین غذاها با گوشت چرخ کرده برای وعده ناهار یا شام است. کباب دوگوله را می‌توانید با برنج یا نان و سبزی خوردن سرو کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه دوگوله کباب را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: پیاز را تفت دهید

در ابتدا برای تهیه دوگوله کباب، بهتر است سس آن را درست کنید. برای درست کردن سس، یکی از پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس پیازهای خلالی یا نگینی را در روغن داغ، تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

مرحله دوم: مواد سس دوگوله کباب را آماده کنید

بعد از سرخ شدن پیازها، روغن اضافی داخل تابه را بگیرید تا بقیه مواد با روغن گردو بپزند. سپس ادویه‌های غذا شامل زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.

سماق و مغز گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و به مدت ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید تا طعم خام ادویه‌ها و گردو، گرفته شود ولی مراقب باشید که گردوها نسوزند و تلخ نشوند.

مرحله سوم: سس دوگوله کباب را بپزید

در ادامه، ۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی، آب سرد (جوش و ولرم نباشد) به تابه اضافه کنید و گردوها را در آب هم بزنید. بعد، بقیه رب انار را اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید. شعله را روی حرارت متوسط تنظیم کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. بعد از جوش آمدن آب، درب تابه را ببندید و روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا سس کمی غلیظ شود و جا بیفتد.

مرحله چهارم: مایه دوگوله کباب را آماده کنید

در این مرحله یکی از پیازهای باقی‌مانده را با رنده متوسط، رنده کنید و آب آن را با دست بگیرید. تفاله پیازها را در یک کاسه بریزید و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. ریحان خشک را بین دست‌هایتان پودر کرده و به گوشت بیفزایید. ۱ قاشق غذاخوری از گردوی خرد شده و نصف قاشق غذاخوری رب انار (طرز تهیه رب انار) در کاسه بریزید.

شما می‌توانید برای خرید گوشت چرخ کرده، انواع سبزی خشک معطر و رب انار، به روش‌های حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش می‌توانید اقدام کنید.

مرحله پنجم: مواد کباب را ورز داده و استراحت دهید

در ادامه، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه‌های دلخواه را اضافه کنید. همه مواد کباب دوگوله را با دست، به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه ورز دهید تا کاملا منسجم شود. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا حالت چسبندگی بگیرند. مایه کباب را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت (وقتی سس در حال پخت است)، در یخچال استراحت دهید تا منسجم شود.

مرحله ششم: کباب دوگوله را سرخ کنید

بعد از اینکه مایه کباب دوگوله، خودش را گرفت، ظرف را از یخچال بیرون بیاورید. یک کاسه آب و یک سینی کوچک، دم دستتان بگذارید. کف دستتان را با آب، خیس و مرطوب کنید. به اندازه یک نارنگی از مایه گوشت چرخ کرده بردارید و به شکل بیضی، بین دست‌هایتان فرم دهید.

مایه کباب دوگوله را صاف نکنید تا ضخامت کمی داشته باشد. مثلا اندازه کباب‌ها در حد ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر و قطر  ۳ سانتی‌متر باشد، مناسب است. همه کباب‌های دوگوله را به همین روش، درست کنید و در یک سینی، کنار بگذارید.

مرحله هفتم: دوگوله کباب را سرخ کنید

بعد از فرم دادن کباب‌ها، در یک تابه جدا، مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید (می‌توانید از روغن اضافه‌ای که پیاز را در آن سرخ کرده بودید، استفاده کنید) تا داغ شود.

سپس کباب‌هایی را که فرم دادید، در تابه بگذارید تا یک طرف آنها سرخ شود. شعله را روی حالت متوسط تنظیم کنید. یک سمت کباب‌ها که سرخ شد، آنها را برگردانید. همه اطراف کباب‌ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله هشتم: دوگوله کباب را در سس بگذارید

بعد از سرخ کردن کباب‌ها، آنها را در سسی که غلیظ شده و روغن انداخته است، بگذارید. کباب‌ها نباید روی هم قرار بگیرند و بهتر است کمی فاصله داشته باشند. درب تابه حاوی کباب دوگوله را باز بگذارید تا کباب‌ها، طعم سس بگیرند  و مغزپخت شوند. حدود نیم ساعت، کباب‌ها را در سس بپزید و هر از گاهی به آنها سر بزنید تا سس کباب، تمام نشود.

مرحله آخر: دوگوله کباب را سرو کنید

کباب دوگوله اراکی که پخت و سس آن غلیظ شد، آنها را در یک ظرف سرو بریزید. دوگوله کباب را می‌توانید با برنج آبکش، برنج کته یا نان، سبزی خوردن، ترشی (طرز تهیه انواع ترشی) و سالاد دلخواه (طرز تهیه انواع سالاد) میل کنید.

طرز پخت دوگوله کباب اراکی 3

نکات مهم در طرز تهیه دوگوله کباب اراک

  • برای تفت دادن گردو، نیازی نیست گردوها زیاد تفت بخورند، همین که طعم خام آنها گرفته شود، کافی است. در صورتی که گردوها زیاد تفت بخورند، می‌سوزند و طعم دوگوله کباب، تلخ می‌شود.
  • سس دوگوله کباب را به مدت ۱ تا ۱/۵ ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا گردوها به خوبی روغن بیندازند.
  • برای اینکه سس دوگوله کباب به خوبی جا بیفتد و روغن بیندازد، هر نیم ساعت یک بار، یک یا دو تکه یخ کوچک داخل تابه‌ای که سس در حال پخت است، بیندازید. این کار باعث می‌شود، به گردوها شوک وارد شود و روغن بیندازند.
  • برای روغن انداختن سس دوگوله کباب، شعله را روی حالت بسیار کم تنظیم کنید. سس این کباب اراکی، شبیه طرز تهیه فسنجان است و درب تابه را بگذارید. اگر شعله زیر تابه زیاد باشد، سس غذا جا نمی‌افتد و روغن نمی‌دهد.
  • حتما از آب سرد برای ریختن روی گردوهای تفت داده شده، استفاده کنید تا باعث ایجاد شوک به گردوها و روغن انداختن آنها شود.
  • زمانی که دوگوله کباب سرخ شده را به تابه سس اضافه می‌کنید، باید سس به اندازه ۲/۳ روی کباب‌ها را بپوشاند.

فوت و فن های خوشمزه شدن دوگوله کباب اراکی

برای منسجم شدن مواد دوگوله کباب چه کنیم؟

  • برای اینکه مواد دوگوله کباب به هم بچسبند، باید از مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله به نسبت مساوی استفاده کنید. گوشت گوساله به تنهایی، چربی کمی دارد و گوشت گوسفندی، به تنهایی، چربی زیادی دارد. ترکیب این دو گوشت با هم، می‌تواند بافت یکدست و منسجمی به مایه کباب دوگوله اراکی بدهد.
  • مایه کباب دوگوله را بعد از درست کردن، برای ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت، در یخچال استراحت دهید تا منسجم‌تر شوند.
  • قبل از اینکه دوگوله کباب را در سس، بپزید، آنها را به خوبی سرخ کنید تا همه قسمت‌های کباب، طلایی شود.

چرا دوگوله کباب از هم وا می‌رود؟

بعد از اینکه دو گوله کباب سرخ شده را در تابه حاوی سس گذاشتید، درب تابه را باز بگذارید. اگر درب تابه بسته باشد، کباب‌ها از هم می‌پاشند.منبع:افق کوروش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا