طرز پخت ۱۰ املت سنتی ایرانی از بهترین غذاهای نونی

املت گوجه فرنگی و املت اسفناج و نهایتا املت ایتالیایی و فرانسوی احتمالا نام تنها املت‌هایی است که به گوش شما خورده و حتما امتحان‌شان کرده‌اید. در حالی که املت فرانسوی با سه تخم مرغ و خامه در وسط و املت آمریکایی که معمولا برای شام سرو می‌شود بسیار مشهور هستند، اما می‌دانستید ما ۱۰ دستور پخت املت […]

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 1

املت گوجه فرنگی و املت اسفناج و نهایتا املت ایتالیایی و فرانسوی احتمالا نام تنها املت‌هایی است که به گوش شما خورده و حتما امتحان‌شان کرده‌اید. در حالی که املت فرانسوی با سه تخم مرغ و خامه در وسط و املت آمریکایی که معمولا برای شام سرو می‌شود بسیار مشهور هستند، اما می‌دانستید ما ۱۰ دستور پخت املت فوق‌العاده خوشمزه و حرفه‌ای در ایران داریم که در شهرهای مختلف ایران طبخ می‌شوند?

طرز تهیه ۱۰ املت خوشمزه و حرفه‌ای ایرانی که اتفاقا از جمله بهترین غذاهای نونی برای وعده‌های سحری و افطاری ماه رمضان هم بسیار مناسب هستند را از سایت Persian Foods Tour در مجله کوروش بخوانید.

طرز تهیه ۱۰ املت خوشمزه و حرفه‌ای ایرانی

اغراق نیست اگر بگوییم املت برای ایرانی‌ها شبیه یک سبک زندگی است. املت که معمولا در ایران به صورت املت گوجه فرنگی و تخم مرغ خانگی و قهوه‌خانه‌ای و حتی املت تخم مرغ با رب بسیار مشهور است انواع مختلف دیگری هم دارد. اگر چه به نظر می‌رسد ایرانی‌ها املت را معمولا در وعده صبحانه میل می‌کنند اما حقیقت این است که املت برای ناهار و شام هم همیشه اولین گزینه دم دستی ایرانی‌هاست، حتی وقتی مهمان خودمانی دارند. در ادامه طرز تهیه ۱۰ املت خوشمزه و حرفه‌ای ایرانی را بخوانید.

طرز تهیه املت گوجه فرنگی

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 17

مواد لازم برای ۲ نفر

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

گوجه رسیده و درشت: ۲ عدد

تخم مرغ: ۲ عدد

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

کره یا روغن مایع: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 18

برای تهیه املت فوق‌العاده خوشمزه با گوجه فرنگی و رب ابتدا در یک ماهیتابه متوسط کره یا روغن و بهتر است که ترکیبی از هر دو را داغ کنید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گرفته شود. گوجه فرنگی‌های خرد شده یا رنده شده را اضافه کنید و باز هم تفت دهید تا آب گوجه فرنگی کاملا کشیده شود. حدود ۱۰ دقیقه زمان برای این کار لازم است. وقتی که ترکیب رب و گوجه فرنگی به یک سس غلیظ تبدیل شد تخم مرغ‌ها را یکی یکی در آن بشکنید و کمی صبر کنید تا تخم مرغ خودش را بگیرد. نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تخم مرغ‌ها را هم بزنید و با سس گوجه خوب مخلوط کنید. وقتی که تخم مرغ‌ها سرخ شد (مراقب باشید حالت کیک پیدا نکند) املت شما حاضر است. املت گوجه فرنگی را با نان سنگک یا بربری و پیاز و ترشی و سبزی خوردن میل کنید.

طرز تهیه املت نرگسی اسفناج یا املت تخم مرغ و اسفناج

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 10

مواد لازم برای ۲ نفر

تخم مرغ متوسط: ۲ عدد

پیاز: ۱ عدد نگینی خرد شده

سیر: ۱ حبه رنده شده

اسفناج: ۵۰ گرم خرد شده

شکر: ۱ قاشق چایخوری

نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

روغن مایع یا روغن زیتون: به مقدار لازم

طرز تهیه

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 20

نرگسی اسفناج یا املت اسفناج یک املت حرفه‌ای و بسیار مقوی است. در یک ماهیتابه متوسط روغن را داغ کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شود. سپس سیر رنده شده را اضافه کنید. بوی سیر که بلند شد اسفناج را اضافه کنید و تفت دهید تا اسفناج نرم شود اما رنگش تغییر نکند (حدود ۵ دقیقه کافی است). شکر، نمک و فلفل را هم اضافه کنید. تخم مرغ‌ها را یکی یکی در ماهیتابه بشکنید و سفیده تخم مرغ کمی خودش را گرفت به آرامی هم بزنید ولی زیاد مخلوط نکنید که بافت تخم مرغ به هم نریزد. زرده تخم مرغ باید در املت نرگسی اسفناج نباید زیاد سفت شود و باید حالت عسلی داشته باشد.

نرگسی اسفناج به خاطر ترکیب مواد املت پر از خواص مفید برای بدن است. نرگسی اسفناج را برخی با رب انار، گردو، قارچ، پنیر پیتزا، عدس و … هم درست می‌کنند هم طرز تهیه سنتی و کلاسیک نرگسی اسفناج به همین ترتیبی هست که گفته شد.

طرز تهیه املت قیساوا

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 6

املت قیساوا یک املت با اصالت ترکی یا به عبارت دیگر املت سنتی تبریزی و ارومیه‌ای است. املت قیساوا را هم با میوه‌های خشک مثل زردآلو یا همان قیسی درست می‌کنند و هم با خرما و طبیعتا یک وعده غذای مقوی و حسابی سیر کننده است. خوزستانی‌ها هم شبیه این املت را با شیره خرما و گاهی هم با خرما درست می‌کنند و به خاطر طبع گرمی که دارد بیشتر در فصول سرد ساد آن را میل می‌کنند. این املت به املت خرما و دارچین هم مشهور است.

مواد لازم برای ۲ نفر

تخم مرغ درشت: ۲ عدد

خرما: ۱۰ عدد

کره: ۲۵ گرم

گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

دارچین: نوک قاشق چایخوری

پودر زنجبیل: نوک قاشق چایخوری

نمک: نوک انگشت

طرز تهیه

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 5

هسته خرماها را بگیرد و هر کدام را چهار قسمت کنید. در یک ماهیتابه کره را گرم کنید و خرما را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. گردو، دارچین و پودر زنجبیل را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. در یک کاسه تخم مرغ‌ها را بشکنید و با چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده کاملا با هم مخلوط شوند. کمی نمک اضافه کنید و تخم مرغ‌ها را به سایر مواد ماهیتابه اضافه کنید. صبر کنید کمی تخم مرغ خودش را بگیرد و سپس به آرامی هم بزنید. در املت قیساوا هم باید سفیده خودش را بگیرد، زرده تخم مرغ زیاد هم زده نباشد و حالت عسلی داشته باشد. در پایان پخت در صورت دلخواه کمی دارچین روی املت بپاشید.

طرز تهیه املت گیلانی پنیر برشته

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 3

املت گیلانی پنیر برشته در حقیقت یک صبحانه خوشمزه با پنیر سرخ شده است به همراه تخم مرغ. املت پنیر برشته را با انواع پنیر از لبنه و فتا تا وابیج درست می‌کنند.

مواد لازم برای ۲ نفر

پنیر فتا: ۱۰۰ گرم

تخم مرغ: ۲ عدد

سیر: ۱ حبه رنده شده

گشنیر خشک: ۱ قاشق غذاخوری

زردچوبه: ½ قاشق چایخوری

کره: ۳۰ گرم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 12

طرز تهیه این املت خوشمزه و حرفه‌ای ایرانی هم بسیار ساده است. در یک ماهیتابه متوسط کره را گرم کنید. پنیر فتا را خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و هم بزنید تا کاملا نرم و ذوب شود. در این فاصله تخم مرغ‌ها را در یک کاسه بشکنید. زردچوبه را به پنیر و کره اضافه کنید و هم بزنید. کمی بعد سیر را اضافه کنید. بوی سیر که بلند شد تخم مرغ‌های هم زده شده را اضافه کنید. حسابی ترکیب را هم بزنید تا پنیر و تخم مرغ کاملا با هم مخلوط شوند. گشنیر خشک، نمک و فلفل را هم اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز حدود ۷ دقیقه ترکیب را هم بزنید تا خوب جا بیفتد.

طرز تهیه املت مرغانه انار یا املت تخم مرغ و انار

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 19

مرغانه انار یک املت با ریشه شمالی با اصالت مازندرانی و گیلانی است که از ترکیب تخم مرغ و دانه انار ترش و شیرین درست می‌شود.

مواد لازم برای ۲ نفر

کره: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز قرمز: ۱ عدد متوسط و نگینی خرد شده

سیر: ۱ حبه رنده شده یا له شده

انار دانه شده: ۱ پیمانه

تخم مرغ: ۲ عدد درشت

نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 15

در یک ماهیتابه متوسط کره را گرم کنید. پیازهای نگینی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. سپس سیر را اضافه کنید. وقتی بوی سیر بلند شد دانه انار تازه را اضافه کنید و حدود ۷ دقیقه روی شعله ملایم گاز هم بزنید تا آب دانه‌ها مقداری گرفته شود. سپس تخم مرغ‌ها را مستقیم روی دانه‌های انار بشکنید. اجازه دهید کمی سفید خودش را بگیرد و سپس زرده را مقداری باز کنید و هم بزنید. نمک املت را هم اندازه کنید. زرده این املت باید عسلی باشد و سفیده هم باید خودش را بگیرد.

طرز تهیه املت سوسیس تخم مرغ

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 16

املت سوسیس تخم مرغ املت خوشمزه محبوب جوانان است. املت سوسیس تخم مرغ را به صورت ساده یا با گوجه فرنگی و گاهی هم با رب و برخی هم با پنیر پیتزا درست می‌کنند. اما نوع ساده املت سوسیس تخم مرغ بیشتر مرسوم است.

مواد لازم برای ۲ نفر

تخم مرغ: ۲ عدد

سوسیس آلمانی: ۱ عدد بزرگ (از ۲ عدد سوسیس کوکتل هم می‌توانید استفاده کنید)

کره یا روغن زیتون: به مقدارلازم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 8

سوسیس‌ها را گرد برش بزنید. در یک ماهیتابه متوسط کره را گرم کنید و سوسیس‌ها را روی شعله ملایم گاز سرخ کنید. وقتی دو طرف سوسیس‌ها طلایی شد، دو عدد تخم مرغ را روی سوسیس‌ها بشکنید. اجازه دهید سفیده تخم مرغ خودش را بگیرد و زرده را کمی هم بزنید. زرده تخم مرغ در این املت باید عسلی باشد و خیلی هم نخورده باشد.

طرز تهیه املت پیاز

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 7

املت پیاز، املت پیاز و فلفل دلمه‌ای یا املت پیازچه از جمله غذاهای معروف استان‌های جنوبی ایران به خصوص استان کرمان است. طعم پیاز کاراملی شده در این املت فوق‌العاده است.

مواد لازم برای ۲ نفر

پیاز متوسط: ۲ عدد

تخم مرغ درشت: ۲ عدد

روغن زیتون یا روغن مایع: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

طرز تهیه

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 14

پیازها را خلالی خرد کنید. در یک ماهیتابه متوسط روغن را گرم کنید و پیازها را تفت دهید تا حسابی طلایی و کاراملیزه شوند. تخم مرغ‌ها را روی پیازها بشکنید و صبر کنید تا سفیده خودش را بگیرد. نمک و فلفل را اضافه کنید. زرده این املت باید درسته باشد پس چند دقیقه درب ماهیتابه را بگذارید اما مراقب باشید که زرده‌ها سفت نشوند.

طرز تهیه املت ورقه بادمجان

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 13

املت ورقه بادمجان هم یک املت شمالی خوشمزه با ریشه گیلانی است.

مواد لازم برای ۲ نفر

بادمجان: ۱ عدد متوسط

تخم مرغ درشت: ۲ عدد

روغن زیتون یا روغن مایع: به مقدار لازم

کره: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

طرز تهیه

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 11

بادمجان‌ شسته شده را با پوست ورقه ورقه کنید. ضخامت هر ورقه باید ۱ سانتی‌متر باشد. روی بادمجان‌ها را با برش روغن بمالید و در فر و در دمای ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه گریل کنید. در یک کاسه تخم مرغ‌ها را خوب هم بزنید و به آن‌ها نمک و فلفل اضافه کنید. در یک ماهیتابه متوسط کره بریزید و روی شعله ملایم گاز گرم کنید. قبل از اینکه کره آب شود بادمجان‌ها را کف ماهیتابه و اطراف کره بچینید و ترکیب تخم مرغ را به آن اضافه کنید. صبر کنید تا تخم مرغ خودش را بگیرد.

طرز تهیه املت شاپوری

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 2

املت شاپوری در واقع شبیه صبحانه انگلیسی است، ترکیب لوبیا گرم یا همان لوبیا چیتی با املت. املت شاپوری بیشتر در گیلان و به خصوص در شهرهای لاهیجان و بندرانزلی پرطرفدار است.

مواد لازم برای ۲ نفر

لوبیا چیتی پخته: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

تخم مرغ: ۲ عدد

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

روغن زیتون یا کره: به مقدار دلخواه

آب نارنج یا آب لیمو: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 9

یک املت فوق‌العاده خوشمزه قهوه‌خانه‌ای. برای درست کردن املت شاپوری ابتدا باید املت را به همان صورت املت گوجه فرنگی درست کنید. لوبیا چیتی را هم از قبل بپزید. سپس در ماهیتابه‌ای که املت را درست کرده‌اید، املت را کنار بزنید و لوبیا چیتی پخته شده را هم در کنار املت بگذارید. به این ترتیب یک طرف ماهیتابه املت داریم و یک طرف دیگر خوراک لوبیا گرم یا خوراک لوبیا چیتی. روی لوبیا چیتی آب نارنج یا آب لیموترش بریزید.

طرز تهیه املت تره کوهی

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 4

در منطقه چهار محال و بختیاری به خاطر وفور گیاه تره کوهی انواع غذا با این سبزی خوش عطر طبخ می‌شود. اما تره کوهی در چه غذاهایی استفاده می‌شود؟ انواع پلو و دمپخت و املت.

مواد لازم برای ۲ نفر

پیازچه: ۴ عدد نگینی خرد شده

تره کوهی خشک شده: ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

تخم مرغ متوسط: ۲ عدد

روغن زیتون یا کره: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

طرز تهیه

طرز پخت 10 املت سنتی ایرانی 21

تره کوهی خشک شده را به مدت ۵ دقیقه در مقداری آب خیس کنید تا نرم شود، سپس آبکش کنید و کنار بگذارید. در یک ماهیتابه متوسط مقداری کره یا روغن زیتون بریزید و روی شعله ملایم گاز گرم کنید. پیازچه‌های نگینی خرد شده را در ماهیتابه بریزید تا تفت بخورند و نرم شوند. وقتی رنگ پیازچه‌ها طلایی شد، تره کوهی را اضافه کنید. تخم مرغ‌ها را یکی یکی در ماهیتابه و روی پیازچه و تره کوهی بشکنید و صبر کنید تا سفید تخم مرغ خوب خودش را بگیرد. نمک و فلفل را هم اضافه کنید. زرده این املت باید نرم و عسلی باشد.

مطالب مرتبط

املت شاپوری یکی از بی نظیرترین غذا های سنتی گیلان که بسیار خوشمزه است

نظرات