مریم مهارت درباره افزایش مصرف فستفودها در جامعه به ویژه میان جوانان به اول فارس گفت: مصرف طیفی از غذاها به عنوان فست فود در جامعه و ذیل آن در شهر شیراز روز به روز در حال افزایش و به عنوان یک الگوی زیست میان جوانان و نوجوانان به صورت یک تفریح در حال توسعه است.
وی از محبوبیت فست فود در میان اقشار مختلف جامعه به دلیل طعم، مزه و راحت بودن مصرف آن ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: وجود مقدار زیاد کالری، چربی و قند بالا و ارزش غذایی بسیار کم از مضرات این غذاها به حساب میآید.
مهارت افزود: تحقیقات نشان میدهد که دفعات مصرف فست فود در فاصله زمانی کوتاه در ماه یا در طول هفته تأثیر منفی زیادی روی ارگانهای بدن میگذارد.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عدم تعادل بین انرژی دریافتی و مصرفی توسط افراد اشاره کرد و گفت: افزایش چاقی موجب گسترش بیماریهای متابولیک مثل دیابت، قلبی عروقی، سیستم گوارشی، پرفشاری خون و مشکلات استخوانی شده که خود از عوارض نگران کننده مصرف این غذاهاست.
وی با اشاره به تأثیرات منفی مصرف مکرر فست فودها و نوشیدنیهای گازدار ادامه داد: این غذاها دارای مقادیر زیادی از قند ساده هستند لذا به افرادی که زیاد از این غذاها استفاده میکنند هشدار میدهیم که مصرف زیاد نوشابههای گازدار منجر به بالا رفتن قند خون و ایجاد مقاومت انسولین شده و در نتیجه زمینه بروز دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، چاقی و عواقب آن خواهد شد.
مریم مهارت به دیگر عوارض چاقی نظیر پرفشاری خون و بیماریهای تنفسی اشاره کرد و افزود: افرادی که دچار اضافه وزن میشوند، با مشکلات تنفسی و همچنین آسیب به سیستم عصبی، مغز و نخاع، مشکلات اسکلتی و استخوانی و حافظه نیز رو به رو خواهند شد.
پایین آمدن سنین ابتلاء به دیابت نگران کننده است
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از پایین آمدن سنین ابتلاء به دیابت نوع ۲ و بیماریهای متابولیک در سالهای آتی ابراز نگرانی کرد و گفت: باید بدانیم بدن ما به یک اندازه مشخص به قند و شیرینی نیاز دارد برای مثال در هر نوشابه کوچک ۱۰ قاشق شکر مصرف شده است و این خیلی بیشتر از نیاز مجاز روزانه برای بدن فرد است.
مهارت به کمتر مصرف کردن فست فودها اشاره کرد و ادامه داد: در صورت مصرف، بهتر است در کنار آن از سالاد و سبزیجات به دلیل وجود آنتی اکسیدان بالا استفاده کنیم تا از ضرر و زیانهای فستفود بکاهد.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به معضل سفارشات آنلاین و سهولت دسترسی همه اقشار جامعه به این غذاها نیز اشاره کرد و افزود: از جوانان تقاضا داریم در فضای مجازی به تصاویر این قبیل غذاها نگاه نکنند چرا که دیدن آن باعث افزایش میل به مصرف میشود.
مهارت به لزوم فروش غذاهای سالم در بوفه مدارس هم اشاره کرد و گفت: از طرف وزارت بهداشت دستورالعملی با عنوان تغذیه سالم و فروش اقلام مجاز و غیرمجاز ارسال شده است که باید مورد نظارت قرار گیرد زیرا در صورت در دسترس قرار گرفتن اقلام غذایی نامناسب برای قشر آسیبپدیر دانشآموز عوارض بیشتری شاهد خواهیم بود.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایین تصریح کرد: همه مدارس ملزم شده اند لیست مواد غذایی مجاز و غیرمجاز را کنار بوفه نصب کنند تا دانش آموز از مواد غذایی استاندارد یا فاقد ارزش غذایی اطلاع داشته باشد.
نظرات