استان فارسایرانجهانخبر اول

عامل زلزله خان زنیان شیراز را بشناسید

 مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور مستقر در شیراز گفت: وقوع زلزله و پس لرزه‌های متعدد در منطقه خان‌زنیان با توجه به فعال بودن گسل کره‌بس در این منطقه امری کاملا طبیعی است.

تصویر مرتبط

به گزارش اول فارس،طهمورث یوسفی  ، با اشاره به انتشار برخی مطالب در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر وقوع زلزله شدیدتر در این منطقه افزود: از آنجا که امکان پیش‌بینی وقوع زلزله وجود ندارد بنابراین این مطالب هیچ پایه و اساسی ندارد و به هیچ وجه علمی و کارشناسی نیست.
وی ادامه داد: زلزله ۵.۱ ریشتری امروز خان‌زنیان در حقیقت یکی از پس لرزه‌های زلزله ۵.۴ ریشتری روز دوشنبه (هفتم بهمن) در این منطقه اما با شدت بیشتری بود.
مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور اظهار داشت: گسل معروف کره‌بس یک گسل بنیادی است که فعالیت همین گسل سبب شکل‌گیری دره کهمره سرخی نیز شده است.
یوسفی اضافه کرد: این گسل حدودا ۲۰۰ کیلومتری از جنوب سپیدان شروع می‌شود و پس از عبور از هفت‌برم به خان‌زنیان می‌رسد و با عبور از تنگه کهره سرخی تا قیر و کارزین و جنوب استان ادامه می‌یابد.
مدیر کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی فارس بیان کرد: گسل کره‌بس به عنوان یکی از گسل‌های فعال و بنیادی زاگرس در استان فارس یک گسل یکپارچه نیست بلکه از قطعات مختلف تشکیل شده و زلزله هر بار در یکی از قطعات آن روی می‌دهد و تاکنون نیز سرمنشاء زلزله‌های بسیاری از گذشته دور تاکنون بوده است.
یوسفی افزود: سرمنشاء زلزله‌هایی نیز که اواخر سال گذشته و اوایل امسال در منطقه دشت‌ارژن روی داد نیز همین گسل بود.
وی گفت: منطقه ما یک منطقه لرزه‌خیز است و استان فارس نیز از لحاظ مخاطرات زمین‌شناسی مانند فرونشست زمین، سیل، رانش زمین و زلزله جایگاه پنجم کشور را دارد.
او اضافه کرد: اما از لحاظ بزرگی زلزله با توجه به شرایط خاصی که این منطقه دارد افزون بر ۸۵ درصد زلزله‌ها متوسط است و زمین لرزه‌های در حد ۶ ریشتر یا بیشتر بسیار کم روی می‌دهد.
مدیر کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی فارس بیان کرد: بر همین اساس و با توجه به لرزه‌خیز بودن منطقه، ضرورت دارد که در جانمایی روستاها و شهرها و توسعه آنها به این مهم توجه شود و سازه‌ها محکم‌تر و مقاوم‌تر ساخته شود.
یوسفی افزود: در استان فارس پنج گسل کازرون (که از منطقه نورآباد و کازرون می‌گذرد)، گسل کره‌بس (که از منطقه کهمره سرخی می گذرد)، گسل سبزپوشان (که از غرب شیراز می گذرد)، گسل سروستان و گسل نی‌ریز وجود دارد که برخی از این گسل ها از شمال تا جنوب استان امتداد دارد.
وی اضافه کرد: همه این گسل‌ها فعال هستند و از نظر امتداد مشابه بوده و شمالی – جنوبی هستند.
او گفت: برخی گسل‌ها نیز متقاطع با این گسل‌ها هستند که به آنها گسل زاگرس گفته می‌شود مانند گسلی که از سپیدان تا شیراز امتداد دارد یا گسلی که در مناطق جنوبی استان وجود دارد.
یوسفی ادامه داد: از لحاظ آمار، زلزله‌های جنوب استان بیشتر است یعنی کمربند اصلی و لرزه‌خیزی استان از شمال غرب، غرب و جنوب استان است و فراوانی زلزله در این مناطق به نسبت شمال استان بیشتر است.
زلزله ای به قدرت ۵.۱ درجه ریشتر عصر سه‌شنبه هشتم بهمن ۹۸ خان زنیان از توابع شیراز را لرزاند تا این منطقه شاهد دومین زمین لرزه در ۲ روز پیاپی باشد.
زمین لرزه عصر سه شنبه ساعت ۱۸ و ۵۴ دقیقه و ۳۲ ثانیه در عمق ۵ کیلومتری خان زنیان از توابع بخش ارژن شهرستان شیراز رخ داد.
زلزله دوشنبه هفتم بهمن ۹۸ با قدرت ۵.۴ ریشتر ساعت ۱۶ و ۵۸ دقیقه و ۲۶ ثانیه در عمق ۷ کیلومتری رخ داده بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا