به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، دادستان کل پادشاهی عربستان سعودی در بیانیهای اعلام کرد نتایج تحقیقات اولیه نشان میدهد بین خاشقچی و مردی که روز ۲ اکتبر با او داخل کنسولگری سعودی در استانبول ملاقات کرد، درگیری رخ داد که به کشته شدن روزنامهنگار سعودی منجر شد.
دادستان کل اعلام کرده افراد مظنون برای گفتوگو درباره اینکه بتوان خاشقچی را به عربستان برگرداند به استانبول رفته بودند.
خبرگزاری دولتی عربستان سعودی، «واس» در بیانیهای به نقل از دادستان کل اعلام کرد ۱۸ نفر در ارتباط با همین پرونده دستگیر شدهاند.
در این بیانیه همچنین آمده است «سعود القحطانی»، مشاور دادگاه سلطنتی و «احمد العسیری»، ریاست دستگاه اطلاعاتی عمومی ( سرویس امنیت و اطلاعات خارجی عربستان سعودی) از سمتهایشان اخراج شدهاند.
طبق گزارش واس، ملک سلمان دستور تشکیل کمیتهای به ریاست «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی برای بازسازی دستگاه اطلاعات عربستان سعودی را داده است. ریاض، از ترکیه بابت «همکاری استثنایی» در تحقیقات در خصوص قتل خاشقچی تشکر کرده است.
سناتور لیندسی گراهام که قبلاً گفته بود خاشقچی به دستور محمد بن سلمان کشته شده، کمتر از یک ساعت بعد از انتشار این بیانیه آن را زیر سوال برد.
او در توئیتر نوشت: «اگر بگویم که به روایت سعودی درباره آقای خاشقچی شک دارم، حق مطلب ادا نشده است. ابتدا به ما گفته شد که آقای خاشقچی کنسولگری را ترک کرده و کاملاً دخالت عربستان سعودی تکذیب شد. حالا گفته میشود که نزاعی درگرفته و او بدون اطلاع ولیعهد داخل کنسولگری کشته شده است. دشوار بتوان این توجیه جدید را موثق دانست.»
«جمال خاشقجی» از زمان ورود به ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول از سهشنبه ۱۰ مهرماه (۲اکتبر) ناپدید شده بود. مقامهای ترکیهای اعلام کردند او در داخل این ساختمان کشته شده و بدنش قطعه قطعه شده است. مقامهای سعودی بدون ارائه هیچ مستنداتی این روایت را رد و ادعا کردند خاشقچی، ساختمان را ترک کرده است.
رسانههای ترکیه تصاویری از ورود تیمی متشکل از ۱۵ نفر از مقامهای سعودی منتشر کردهاند که پیش از ورود آقای خاشقجی به ساختمان کنسولگری، وارد استانبول شدهاند.
خاشقجی، متولد ۱۳ اکتبر ۱۹۵۸ (۲۱ مهرماه ۱۳۳۷ شمسی) است و قبلاً سردبیر روزنامه «الوطن» و بعد از آن مدیر شبکه خبری «العرب» بود.
شبکه خبری «العرب» که در بحرین مستقر بود تنها یک روز بعد از راهاندازی تعطیل شد. این اتفاق بعد از مصاحبه این شبکه خبری با یک سیاستمدار شیعه بحرینی رخ داد که صحبتهایی درباره لغو شهروندی ۷۲ تبعه بحرین مطرح کرده بود.
خاشقجی سپتامبر ۲۰۱۷ از عربستان متواری شد و بعد از آن به عنوان ستوننویس «واشنگتنپست» مقالههایی در انتقاد از سیاستهای کشورش به ویژه «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی منتشر کرد.
وی از جمله منتقدان صریح دخالت نظامی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در کشور یمن بود.
نظرات