اگر انتظار دارید به اندازه بنگاه های معاملات ملکی در کشور قصابی راه اندازی شود و هر روز گوشت بره به نیش بکشید، زهی خیال باطل … علی ای حال با عنایت به ضرروت برقراری تعادل در بازار گوشت مطابق رسم معهود و سنت مالوف
وحید حاج سعید روزنامه نگار و طنز پرداز نوشت: این روزها دوباره شاهد کشمشی شدن بازار و افزایش قیمت برخی از کالاهای اساسی مثل گوشت و کاهش مصرف آن در دهک های پائین جامعه هستیم تا جایی که مصرف گوشت قرمز برای هر نفر در سه دهک پایین جامعه، حدود ۷۰۰ گرم در یک سال رسیده است. به گفته مهدی سروی، کارشناس اندیشکده اقتصاد مقاومتی و از مشاوران اقتصادی دولت، میانگین مصرف گوشت خانوادهها در کشور هشت کیلوگرم و در سه دهک پایین جامعه دو کیلوگرم در سال است. همچنین سرانه مصرف گوشت قرمز برای هر نفر در سه دهک پایین جامعه، حدود ۷۰۰ گرم در یک سال است.
این در حالی است که بر اساس سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو)، میانگین مصرف سرانه گوشت قرمز (شامل گوشت گاو، گوسفند و بز) در جهان ۱۰.۹۴ کیلوگرم بوده است.بر این اساس متوسط سرانه مصرف گوشت قرمز در جهان بیش از ۱۵ برابر مصرف سه دهک پایین جامعه در ایران است.
هر چند میزان سرانه مصرف گوشت در کشور به شدت پائین آمده است اما جای هیچ نگرانی نیست و قدرتی خدا باز هم ۲۴ میلیون نفر در کشور از چاقی مفرط رنج می برند!
این بدان معناست که دانشمندان وطنی باید در خصوص مضرات انواع گوشت به ویژه گوشت قرمز در دهک های پائین بیشتر تحقیق کنند و با تحقیقات تکمیلی خود خلق الله را از عواقب خانمان سوز و ویران کننده مصرف بی رویه گوشت آگاه سازند! بگذریم …
حقیقت امر این داستان گوشت و گرانی قیمت آن مربوط به عصر حاضر نیست و از قدیم الایام با وجود اینکه نهاده های دامی به وفور یافت می شد و نصف خلق الله هم در خانه شان دام سنگین و سبک نگه داری می کردند، مشکل تهیه گوشت وجود داشت. تازه کلی هم در این خصوص شعر و ضرب المثل داریم: از نان و گوشت بگو! اگر گوشتش نزار است آبگوشتش بسیار است! گوشت رانم را می خورم منت قصاب را نمی کشم ! اگر از درد بیگوشتی بمیرم/ کلاغ از روی قبرستان نگیرم و …
فلذا اگر انتظار دارید به اندازه بنگاه های معاملات ملکی در کشور قصابی راه اندازی شود و هر روز گوشت بره به نیش بکشید، زهی خیال باطل … علی ای حال با عنایت به ضرروت برقراری تعادل در بازار گوشت مطابق رسم معهود و سنت مالوف به ارائه چند پیشنهاد سوفسطایی و مارمالاد شده با رویکرد گوشت می پردازیم علی برکت الله:
الف: عرضه گوشت در بورس: یکی از راهکارهای علمی و مستند بر اساس تحقیقات اقتصادی در خصوص توازن بازار گوشت، عرضه گوشت در بورس است. به هر حال وقتی یک عده برای عرضه سیمان و خودرو در بورس سینه چاک می دهند و گریبان می درند، حتماً این رویکرد یک فضیلتی دارد!
ب) پیش فروش گوشت: اگر خاطر مبارک تان باشد چند سال قبل خودروسازان خودرو هایی پیش فروش می کردند که نوع خودرو، قیمت، رنگ، تاریخ تحویل، بیمه و سایر مختصاتش نامشخص بودند ولی چند میلیون نفر برای خرید همین ابهامات خودرویی صف می کشیدند! حالا چه ایرادی دارند گله داران عزیز هم اقدام به پیش فروش گوشت گاو و گوسفند و بز و … کنند؟!
پ) لاتاری گوشت: در حال حاضر با عرضه گوشت تعاونی جلوی فروشگاه های زنجیره ای قیامتی خلق می شود که آن سرش نا پیدا است. قرعه کشی گوشت تعاونی با هر کارت ملی می تواند در کاهش این صفوف به هم فشرده موثر باشد!
سایر راهکارهای برقراری توازن در عرضه و تقاضا و تعدیل قیمت گوشت را خودتان حدس بزنید. بیل که کمرتان نخورده است!