ولیعهد اردن روز پنجشنبه در یک مراسم کاخ با حضور اعضای خانواده سلطنتی و دیگر افراد VIP از سراسر جهان، در حالی که جمعیت زیادی در سراسر پادشاهی برای جشن گرفتن جدیدترین زوج قدرتمند منطقه جمع شده بودند، با فرزند یک خانواده سرشناس سعودی ازدواج کرد.
به گزارش اول فارس به نقل از آسوشیتدپرس ، پس از عروسی، خانواده سلطنتی اردن به اشتراک گذاشتند که “فرمان سلطنتی صادر شد که لقب اعلیحضرت شاهزاده راجوا الحسین را به خانم رجوا به مناسبت ازدواج او با والاحضرت ولیعهد الحسین بن عبدالله دوم اعطا کرد.”
در این بیانیه آمده است: «به همین مناسبت، دربار سلطنتی هاشمی صمیمانه به اعلیحضرت ملک عبدالله دوم و ملکه رانیه آل عبدالله و همچنین خانواده سلطنتی هاشمی تبریک صمیمانه میفرستد و برای اعلیحضرت ولیعهد الحسین و شاهزاده رجوا آل آرزو میکند. حسین یک عمر شادی»
خاندان هاشمی حاکم بر اردن که خود را ازسلاله پیامبر اسلام (ص) می دانند، از سال ۱۹۲۱ بر این کشور عربی حکومت می کنند و پس از کسب استقلال از انگلیس در سال ۱۹۴۶ ملک حسین، پدر عبدالله دوم (پادشاه کنونی اردن) زمام امور این کشور را در دست گرفت.
ازدواج شاهزاده حسین، ولیعهد ۲۸ ساله و معمار سعودی راجوا السیف، ۲۹ ساله، فهرست مهمانان پر ستاره ای از جمله شاهزاده ویلیام بریتانیا و همسرش کیت و همچنین جیل بایدن بانوی اول ایالات متحده را به خود جلب کرد.
جمعیتی در مرکز شهر عمان در حالی جشن می گیرند که یک صفحه نمایش بزرگ شروع مراسم عروسی را نشان می دهد.
ولیعهد ۲۸ ساله اردن پنجشنبه با نامزدش که از منتسبان خاندان سلطنتی عربستان سعودی است، ازدواج می کند. شاهزاده حسین بن عبدالله، ولیعهد اردن با “رجوه السیف” نامزد ۲۹ ساله اش که شهروند عربستان سعودی و یک مهندس معمار و طراح لباس است، ازدواج خواهد کرد. مراسم نامزدی این زوج در تابستان سال گذشته در ریاض برگزار شده بود.
این جشن ها اهمیت عمیقی برای منطقه دارد و بر تداوم در یک کشور عربی که به دلیل ثبات دیرینه اش ارزشمند است و چهره پادشاهی پس از نزاع کاخ ها را تازه می کند، تأکید می کند. حتی می تواند به اردن فقیر کمک کند تا پیوندی استراتژیک با همسایه نفت خیز خود، عربستان سعودی ایجاد کند.
عروس با پوشیدن یک لباس سفید زیبا از طراح لبنانی الی ساب، با یک رولزرویس فانتوم V 1968 که برای مادربزرگ فقید ولیعهد ساخته شده بود، وارد کاخ زهران شد. ولیعهد زودتر با یونیفورم نظامی کامل تشریفاتی با شمشیر طلایی وارد شد.
خانوادهها و مهمانانشان در یک آلاچیق در فضای باز که با گلها تزئین شده بود و اطراف آن را باغهای آراستهشده احاطه کرده بود، برای مراسم عروسی سنتی مسلمانان به نام «کتب الکتاب» گرد هم آمدند. پس از امضای قرارداد ازدواج، جمعیت به شدت به هوا پرداخت. السیف از این پس بر اساس فرمان سلطنتی به عنوان والاحضرت شاهزاده خانم راجو الحسین شناخته می شود.
چندین مایل دورتر، تکانی در آمفی تئاتر روم باستان مملو از جمعیت گذشت و بینندگان شاهد مهر و موم کردن نذرهای خود و تبادل حلقه های زن و شوهر در یک صفحه نمایش گسترده بودند. پس از چند دقیقه سکون، جمعیتی متشکل از ۱۸۰۰۰ نفر روی پاهای خود ایستاده بودند، پرچمها را به اهتزاز در میآوردند و با هیجان فریاد میکشیدند که در یکی از چندین مهمانی تماشایی که در سراسر کشور برگزار شد.
سامارا عقرباوی، مادری ۵۵ ساله که به همراه دختر خردسالش پخش زنده را تماشا می کند، گفت که این مراسم بیش از آنچه تصور می کرد، تاثیرگذار بود. او در مورد پادشاه و ملکه گفت: “آرزو دارم برای همه مادران و پدران در اردن و در جهان احساس کنند که مطمئناً احساس می کنند.”
عروس و داماد بعداً با یک رنجروور سفارشی سفید با اسکورت چند لندرور قرمز روشن، موتورسیکلتها و یک گروه راهپیمایی نظامی از کاخ بیرون آمدند – اشارهای به راهپیماییهای سنتی سوار بر اسب در زمان سلطنت بنیانگذار کشور، پادشاه عبدالله اول.
پادشاهی روز پنجشنبه را تعطیل رسمی اعلام کرد تا جمعیتی از مردم بتوانند در میان حضور شدید امنیتی در سراسر شهر برای حرکت به سمت موتورسیکلت این زوج جمع شوند. ده ها هزار نفر از خیرخواهان در کنسرت ها و رویدادهای فرهنگی رایگان شرکت کردند.
صبح پنجشنبه، مهمانان و گردشگران عروسی عربستانی – مردانی که ردای دیش داشا سفید پوشیده بودند و زنانی با عباهای رنگارنگ – از لابی مرمری هتل Four Seasons در امان عبور کردند. نوره السودیری، عمه عروس، در راه صبحانه شلوار ورزشی و کفش ورزشی پوشیده بود.او گفت: «همه ما از این وصلت بسیار هیجان زده و خوشحالیم. البته این برای خانوادههای ما و روابط بین اردن و عربستان سعودی بسیار زیباست.»
هیجان جشن عروسی – بزرگترین رویداد سلطنتی اردن در دههها – در پایتخت امان، جایی که بنرهای تبریک حسین و عروس درخشانش اتوبوسها را زینت میدهند و بر فراز خیابانهای پرپیچوخم دامنه تپه آویزان شدهاند، شکل گرفته است. مغازهها دارای نمایشهای رقیب از سلطنتی بودند.
سهیر آفانه، یک تاجر ۳۷ ساله، در مورد عروسی که جلوی پرتره حسین با کت و شلوار تیره مانده بود، گفت: «او چنان شاهزاده خانمی به نظر می رسد که فکر می کنم لیاقتش را دارد. اما چه، من همچنان عاشق او خواهم بود.
او در فکر خرید پرتره حسین بود تا در اتاق خوابش آویزان شود، اما خواهرزادههایش او را متقاعد کردند که ممکن است شوهرش نپذیرد.
۱۱ میلیون ساکن اردن شاهد ظهور ولیعهد جوان در سالهای اخیر بودهاند، زیرا او به طور فزایندهای به پدرش عبدالله در حضورهای عمومی پیوسته است. حسین از دانشگاه جورج تاون فارغ التحصیل شده، به ارتش پیوسته و با سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است. کارشناسان می گویند که عروسی او نشان دهنده مراسم مهم بعدی او است.
این عروسی ممکن است در دوران سخت اقتصادی، از جمله بیکاری مداوم جوانان و اقتصاد بیمار، لحظه ای کوتاه و خوب برای اردنی ها ایجاد کند.
مقامات کاخ این رویداد را – یک هفته پس از تولد ۷۷ سالگی اردن – به چیزی شبیه یک جشن عمومی تبدیل کرده اند. خانواده سلطنتی با ترکیب سنت و مدرنیته، یک هشتگ عروسی (#جشن الحسین) و لوگوی همه جا را معرفی کردند که حروف اول این زوج را با کلمات عربی “ما شادمان می کنیم” ترکیب می کند.
کاخ زهران در امان، جایی که مراسم ازدواج در آن برگزار شد، از سال ۱۹۹۳، زمانی که عبدالله در یک روز آفتابی مشابه ژوئن، با رانیه که در کویت از پدر و مادری فلسطینی به دنیا آمد، ازدواج کرد، چنین شکوهی به خود ندیده است. چند دهه قبل، پدر عبدالله، مرحوم ملک حسین، عهد خود را در همان باغ با همسر دومش، شهروند بریتانیایی آنتوانت گاردینر، امضا کرد.
علاوه بر شاهزاده و پرنسس ولز، فهرست میهمانان شامل مجموعه ای از اشراف و شخصیت های خارجی، از جمله اعضای ارشد سلطنتی از اروپا و آسیا، و همچنین جان کری، فرستاده آب و هوای ایالات متحده است. دیگر شرکت کنندگان احتمالی شامل اشراف سعودی هستند، زیرا مادر رجوا از همان خانواده با نفوذ مادر فقید ملک سلمان است. پدر میلیاردر او صاحب یک شرکت ساختمانی بزرگ در پادشاهی است.
مریلین موسینو، سخنگوی این شرکت، گفت که راجوا و کیت هر دو لباسهایی از الی ساب، طراح لبنانی پوشیده بودند.
این کاروان برای پذیرایی از طریق عمان به کاخ الحسینیه در ۳۰ دقیقه رانندگی رفتند. در آنجا، تازه عروسها زیر طاق شمشیر راه میرفتند و با یک ضفه سنتی، یک راهپیمایی موسیقی پر جنب و جوش که شامل طبل، رقص، آواز و کف زدن بود، از آنها استقبال شد.
خانواده سلطنتی در این پذیرایی که شامل موسیقی زنده و ضیافت بود، از بیش از ۱۷۰۰ مهمان استقبال کردند. این جشن با نمایش آتش بازی که در سرتاسر پایتخت قابل مشاهده بود، بسته شد.
کارشناسان این ازدواج را اتحادی سودمند برای هاشمی ها، رقبای تاریخی خاندان آل سعود در شرق می دانند. اردن اخیراً به دنبال روابط نزدیکتر با عربستان سعودی و سایر کشورهای نفتی عرب خلیج فارس بوده است که زمانی میلیاردها دلار به این کشور وابسته به کمکها کمک میکردند، اما از آن به بعد هزینههای خود را مهار کردند.
حتی در حالی که رستورانها آهنگهای عروسی عربی را به صدا در میآوردند و ماشینها در جشن در مرکز شهر بوق میزدند، برخی نشان میدادند که افسانههای سلطنتی با تلاش اردنیها برای گذراندن زندگیشان پر از هیجان است.
اسامه، یک کتابفروش ۲۵ ساله، از این مناسبت بسیار هیجان زده بود و ماشین و ویترین مغازه خود را با پرتره هایی از خانواده سلطنتی تزئین کرد. اما او همچنین می دانست که واقعیت به سرعت باز خواهد گشت.
او از بیان نام خانوادگی خود به دلیل ترس از انتقام جویی خودداری کرد، “البته، خوشحال کننده است.” اما تا چند روز دیگر، ما فقط به مشکلات خود باز خواهیم گشت.»
ملک عبدالله دوم پادشاه اردن به رسم خاندان هاشمی حاکم بر این کشور میزبان ۴ هزار نفر از اعضای خانواده هاشمی اردن و بزرگان این قوم به صرف ضیافت شام در کاخ زهران بود و در این مراسم از نوعی غذای سنتی اردنی به نام “منسف” از مهمانان پذیرایی شد.
منسف یک غذای سنتی منطقه شام و غذای ملی اردن است. این غذا با پختن گوشت گوسفند در کشک تهیه شده و با برنج یا بلغور و نان سرو می شود. این غذا در عروسی ها ،ختم ها و در رستوران های اردنی عرضه می شود.
ولیعهد اردن تحصیلکرده کالج نظامی در انگلستان و ایالات متحده آمریکاست و همسرش نیز در دانشگاه سیراکیوز آمریکا در رشته معماری فارغ التحصیل شده است. او همچنین یک طراح لباس نیز هست.
پرنسس راجوه الحسین، لحظاتی قبل از مراسم ازدواجش در کاخ زهران، در امان، اردن، در ۱ ژوئن،
شاهزاده ویلیام بریتانیا و پرنسس کاترین در مراسم عروسی سلطنتی ولیعهد اردن حسین و رجوا السیف در امان، اردن شرکت کردند.
پادشاه عبدالله دوم و ملکه رانیا قبل از مراسم ازدواج ولیعهد حسین و معمار سعودی رجوا السیف در ۱ ژوئن در امان، اردن از شاهزاده ویلیام و همسرش پرنسس کاترین استقبال کردند.
جیل بایدن و دخترش اشلی در حال ورود به عروسی سلطنتی اردن
ملکه بوتان، جتسون پما و خواهر شوهرش پرنسس اوفلما در عروسی سلطنتی اردن در ۱ ژوئن
پادشاه بلژیک فیلیپ و دخترش پرنسس الیزابت در مراسم عروسی سلطنتی در اول ژوئن
شاهزاده هیساکو ژاپن و پرنسس سوگوکو در عروسی سلطنتی اردن در ۱ ژوئن
ملکه رانیا و عبدالله دوم پادشاه اردن
ملکه اردن رانیا در مراسم عروسی سلطنتی ولیعهد اردن حسین و رجوا السیف در امان نگاه می کند.