عضو شورای اسلامی شهر شیراز : دیگر باغی نمانده است/گشتهای همپوشان عملاً بیخاصیت اند
ابراهیم کمالی، عضو شورای شهر شیراز در یکصد و نود و ششمین صحن علنی شورا هشدار داد:باغات شیراز در آستانه نابودی؛ مسئولان پاسخگو باشند
به گزارش اول فارس به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر شیراز، ابراهیم کمالی، عضو شورای اسلامی شهر شیراز، در یکصد و نودو ششمین جلسه علنی شورا با بیان اینکه اگر هر روز برای باغات شیراز مرثیه بخوانیم، کم است، نسبت به نابودی سریع این میراث سبز هشدار داد و گفت: گردشگران برای دیدن پل و آسمان خراش به شیراز نمی آیند؛ آنها انتظار شهری سبز و تاریخی دارند.
باغات در حال نابودی؛ مسئولان بی اعتماد
کمالی با اشاره به از بین رفتن روزانه ۲۴ مترمربع از باغات شیراز، تأکید کرد: مردم شیراز همیشه خواستار حفظ باغات بوده اند، ولی در برابر چشمان بی تفاوت مسئولان، هکتارها باغ سوخته و جای درختان، سازه های بتنی رشد کرده است. وی نمونه های عینی مانند تغییر کاربری غیرقانونی باغات قصردشت به مدرسه و رستوران (مدرسه مهرتابان و رستوران رزگلد) را مثال زد و گفت: این تخلفات دهها سال است ادامه دارد، اما کسی پاسخگو نیست.
قوانین بی اثر، گشت های ناتوان
عضو شورای شهر با انتقاد از ضعف اجرایی قوانین، از جمله عدم اجرای آرای قطعی کمیسیون های ماده ۱۰۰ و دیوان عدالت اداری، گفت: گشت های همپوشان عملاً بی خاصیت اند و بسازبفروش ها از خلأهای قانونی سوءاستفاده می کنند.
وی افزود: ۱۰ ماه از دستور تشکیل ناحیه ویژه باغات گذشته، اما تنها یک تابلو نصب شده است.
هشدار جدی: نمی خواهند، نه اینکه نتوانند!
کمالی صریحاً اعلام کرد: به این نتیجه رسیده ایم که مسئولان اراده ای برای حفظ باغات ندارند.
وی با اشاره به نبود آمار دقیقی از مساحت و تعداد باغات شیراز، گفت: وقتی حتی آمار رسمی وجود ندارد، چگونه می توان انتظار اقدام مؤثر داشت.
درخواست جلسه فوری با مقامات قضایی
وی خواستار تشکیل جلسه اضطراری با حضور دادستان، استاندار، و نیروهای انتظامی شد و هشدار داد: اگر امروز اقدام نکنیم، فردا تنها نام باغات شیراز در کتابهای تاریخ باقی می ماند.
مدارس خاص؛ بهره کشی از منابع عمومی
کمالی همچنین به مدارس پرهزینه در دل باغات اشاره کرد که با سوءاستفاده از فضای سبز و آب شهر، شهریه های کلان دریافت می کنند و گفت: سه مدیرکل آموزش و پرورش در دو سال اخیر تغییر کرده اند، اما هیچکدام به شورای شهر پاسخ نداده اند.
فراخوان عمومی برای نجات باغات
ایشان در پایان از مردم، دانشجویان، و کنشگران اجتماعی خواست برای جلوگیری از فاجعه زیست محیطی وارد عمل شوند: “اگر دیر کنیم، آیندگان ما را نخواهند بخشید.
ابراهیم کمالی در خاتمه صحبت های خود، با بیان چند تذکر مهم، از شهرداری خواست تا اقدامات فوری برای حفظ باغات شهری انجام دهد و بر ضرورت نظارت بیشتر بر سفرهای خارجی مدیران تاکید کرد.
کمالی با اشاره به تبصره ۱ ماده ۶ قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهری، از شهردار خواست تا از اختیارات قانونی خود برای تملک قهری باغاتی که عمداً در معرض تخریب قرار میگیرند (از جمله آتشسوزی) استفاده کند.
وی گفت: از شهردار محترم خواهش دارم با همراهی دستگاه قضایی، این قانون را اجرا کنند تا از نابودی باغات جلوگیری شود..
وی با اشاره به عدم پیشرفت در تشکیل “ناحیه ویژه باغات” پس از ۹ ماه، خطاب به معاون برنامهریزی شهردار گفت:عملاً هیچ اتفاقی نیفتاده و فقط ساختمان ستاد آبادگری باغات تغییر کرده، درحالی که حتی امکانات اولیه مانند آب و برق نیز در آن فراهم نیست.
کمالی با اشاره به آتشسوزی اخیر در باغات قصر که منجر به نابودی ۵ هکتار از باغات گروه یک شد، از معاون خدمات شهری و رئیس سازمان آتشنشانی خواست تا اقدامات پیشگیرانه را در محدوده باغات قصرشت تشدید کنند تا فاجعهای مشابه تکرار نشود.
وی با بیان اینکه دستور جلسه کمیته سفرهای خارجی بدون دعوت از وی تشکیل شده، از اعزام تعداد زیاد مدیران به سفرهای خارجی انتقاد کرد و گفت: به ویژه در بند ۱ این دستورالعمل، دو مدیر نظارتی که در آستانه بازنشستگی هستند، برای “دانشافزایی” اعزام میشوند، درحالی که در حوزه نظارتی چنین توجیهی قابل قبول نیست.
کمالی از شهردار خواست با دقت بیشتر به این موضوع رسیدگی کند.