علائم سنگ کلیه و ۸ علت مهمی که باعث بوجود آمدن آن می شوند

سنگ کلیه؛از رایج‌ترین بیماری‌های کلیوی است که معمولا درد زیادی را ایجاد می‌کند و می‌تواند با حرکت به سمت مجاری ادراری باعث مسدودسازی ادرار شود.سنگ‌ کلیه می تواند احتمال عفونت ادراری و کلیه را افزایش دهند و می‌تواند باعث انتشار میکروب‌ها به جریان خون (سپتی سمی) شوند. سنگ‌ کلیه رسوباتی سخت از مواد معدنی هستند […]

سنگ کلیه؛از رایج‌ترین بیماری‌های کلیوی است که معمولا درد زیادی را ایجاد می‌کند و می‌تواند با حرکت به سمت مجاری ادراری باعث مسدودسازی ادرار شود.سنگ‌ کلیه می تواند احتمال عفونت ادراری و کلیه را افزایش دهند و می‌تواند باعث انتشار میکروب‌ها به جریان خون (سپتی سمی) شوند.

سنگ کلیه

سنگ‌ کلیه رسوباتی سخت از مواد معدنی هستند که در کلیه‌ها بوجود می آید.ابتلا شدن به این بیماری کلیوی می تواند دلایل متفاوتی داشته باشدو باتجه به وضعیت بیمار، ممکن است نیاز به مصرف داروهای ضد درد وجود داشته باشد. نوشیدن آب زیاد برای دفع سنگ کلیه ضروری به نظر می‌رسد.در ادامه با ما همراه باشید.

علائم سنگ کلیه

سنگ موجود در کلیه از نمک و مواد معدنی ساخته می‌شود که اغلب از کلسیم یا اسیداوریک تشکیل شده است. بزرگ‌ترین نشانه این بیماری درد شدید بوده که معمولاً با نوسان همراه است. در ادامه مطلب تعدادی از شایع‌ترین علائم آن را برای شما گردآوری کرده‌ایم.

 ۱-درد در پشت؛شکم و پهلو
یکی از شدیدترین دردهایی که می‌توانید تصور کنید، دردی است که به دلیل سنگ در کلیه ایجاد می‌شود. برخی افراد که تجربه‌ی این بیماری را دارند درد آن را با درد زایمان یا ضربات چاقو مقایسه کرده‌اند. درد سنگ کلیه زمانی شروع می‌شود که سنگ به سمت حالب باریک حرکت کرده و با انسداد آن به کلیه فشار وارد می‌کند. هنگامی که حالب تلاش می‌کند تا با انقباض این سنگ را بیرون کند، درد آن نیز شروع می‌شود. هر موج از درد ممکن است چند دقیقه طول کشیده و سپس آرام شود و دوباره برگردد.

اگر به این بیماری مبتلا باشید درد آن را در کنار پهلو، پشت و زیر دنده‌ها احساس خواهید کرد و با حرکت آن به سمت پایین درد نیز به ناحیه شکم و کشاله ران منتقل می‌شود. شدت علائم به اندازه‌ی سنگ بستگی نداشته و گاهی ممکن یک سنگ کوچک با انسداد ایجاد کرده بسیار دردناک باشد.

۲-درد یا سوزش هنگام ادرار
زمانی که سنگ به حالب و مثانه برسد، ادرار با احساس درد و سوزش همراه خواهد بود. اگر ندانید که کلیه‌ی شما دارای سنگ است، ممکن است درد و سوزش هنگام ادرار را با عفونت اشتباه بگیرید. بنابراین پیشنهاد می‌کنم که حتماً با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

علل ایجاد سنگ کلیه

اگر می‌خواهید از تشکیل این سنگ‌ها پیشگیری کنید، باید از علل ابتلا به این سنگ‌ها آگاه باشید.

۸ علت که خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد:

 ۱-مصرف نوشابه:

اگر فکر می‌کنید نوشیدن نوشابه‌ها به هضم موثر غذا کمک می‌کند، در اشتباه هستید. بر اساس تحقیقات، فروکتوز موجود در این نوشیدنی‌ها باعث افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه می‌شود. مصرف روزانه یک قوطی نوشابه خطر ابتلا به سنگ کلیه را تا ۲۳ درصد افزایش می‌دهد.

۲- خوردن بیش از حد گوشت:

این روند باعث افزایش اسید اوریک بدن شده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را بالا می‌برد. کسانی که گیاهخوار هستند یا بیشتر ماهی می‌خورند، ۳۰ تا ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر این عارضه هستند.

۳-خوردن بیش از حد سبزیجات تیره‌رنگ:

این سبزیجات سرشار از اگزالات هستند و همانطور که گفته شد، این ماده خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. اگر سابقه ابتلا به سنگ کلیه را دارید، این سبزیجات را کمتر مصرف کنید.

علت ایجاد سنگ کلیه

۴-مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین C:

بر اساس مطالعات اخیر، مکمل‌های ویتامین C عامل ابتلا به سنگ کلیه هستند. کسانی که بیش از ۷ مکمل ویتامین C در هفته دریافت می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند؛ زیرا ویتامین C در فرم اگزالات دفع می‌شود و می‌تواند در مجاری کلیوی به سنگ تبدیل شود. البته هیچ ارتباطی بین غذاهای طبیعی سرشار از این ویتامین و ابتلا به سنگ کلیه وجود ندارد.

۵- عدم دریافت کافی مرکبات:

مرکبات حاوی سیترات هستند؛ ترکیباتی که خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌دهند. افزودن لیمو به آب آشامیدنی، راهی آسان برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه است.

۶- کم‌آبی بدن: 

ننوشیدن کافی آب خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که حداقل ۲ لیتر مایعات را در طول شبانه روز مصرف می‌کنید.

ایجاد سنگ کلیه

۷- مصرف زیاد نمک:

مصرف نمک به میزان زیاد باعث افزایش مقدار کلسیم دفع شده توسط کلیه می‌شود و خطر ابتلا به سنگ کلیه را تشدید می‌کند. اکثر نمک مصرفی ما در غذاهای فراوری شبه پنهان است.

۸-مصرف کم کلسیم:

تصور اکثر مردم این است که کاهش مصرف کلسیم باعث کاهش خطر ابتلا به سنگ‌های کلیوی می‌شود. این فرض اشتباه است چون بنا به نتایج تحقیقات، افرادی که رژیم‌های کم کلسیم دارند، بیشتر به سنگ کلیه مبتلا می‌شوند.

برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم
دشمن سنگ کلیه آب است. نوشیدن ۶ تا هشت لیوان آب در روز می‌تواند به دفع سنگ کمک کند. بهترین راه‌کار برای درمان فوری سنگ‌ کلیه مراجعه به اورولوژیست است تا در صورت نیاز از روش‌های کم‌تهاجمی ESWL یا جراحی استفاده کند. با این حال اگر نمی‌توانید خود را سریع به پزشک برسانید، بهتر است به کمک راه‌کارهای خانگی، درد را موقتا تسکین دهید. درمان سنگ کلیه در منزل شامل مصرف موارد زیر می‌شوند:

  • مایعات فراوان
  • آب زغال اخته
  • سرکه سیب
  • ازگیل
  • آبلیمو
  • قهوه
مطالب مرتبط

خطرات مرگبار مصرف بیش از حد هندوانه برای بیماران کلیوی

این ۸ عادت اشتباه باعث سنگ کلیه می‌شود

۱۰ ماده غذایی برای محافظت از کلیه‌ها که باید بدانید

نظرات