یکی از خوشمزهترین و محبوبترین مرباهای سنتی ایران مربای انجیر است.این مربا طعم و بوی بسیار خوبی دارد.اما ممکن است هنگام پخت این مربا مانند ساید مرباهای دیگر مشکلاتی مثل تلخ شدن و یا کدر شدن بوجود بیاید که در این مقاله راه حل این مشکلات را بیان کردیم.پس تا انتها با ما همراه باشید.
خواص و فواید انجیر برای سلامتی
انجیر یک میوه خوراکی و مغذی است که به عنوان بخشی از تغذیهی بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. این میوه دارای خواص و فواید بسیاری برای سلامتی است که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
۱-منبع غنی از فیبر:
انجیر دارای مقدار زیادی فیبر میباشد که به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک میکند. مصرف منظم فیبر باعث افزایش حجم مدفوع، پیشگیری از یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود.
۲-کاهش خطر بیماریهای قلبی:
انجیر حاوی پتاسیم است که به کنترل فشار خون کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مانند فشار خون بالا را کاهش میدهد.
۳-بهبود قند خون:
انجیر دارای انواع مختلفی از فیبرها است که به کنترل قند خون کمک میکند. این میوه میتواند در مدیریت دیابت نوع ۲ مفید باشد.
۴-منبع غنی از آنتیاکسیدانها:
انجیر حاوی آنتوسیانینها، کاروتنوئیدها و ویتامین C است که آنتیاکسیدانهای قوی هستند. این مواد به خلاف اثرات آزادههای اکسیژنی و کمک به پیشگیری از آسیبهای اکسیداتیو در بدن کمک میکنند.
۵-تقویت سیستم ایمنی:
مصرف منظم انجیر به علت وجود ویتامینها و مواد مغذی مختلف، میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و مقاومت بدن در مقابل بیماریها را افزایش دهد.
۶-منبع انرژی طبیعی:
انجیر حاوی مقدار قابل توجهی قندهای طبیعی است که به عنوان منبع انرژی برای بدن عمل میکند و میتواند به افزایش تحرکات روزانه کمک کند.
۷-حفظ سلامت استخوانها:
انجیر دارای مقدار معتدلی کلسیم و مگنز است که به حفظ سلامت استخوانها و جلوگیری از بیماریهای مرتبط با استخوان مانند اوستئوپروزیس کمک میکند.
چرا مربای انجیر تلخ میشود؟
تلخ شدن مربای انجیر علل مختلفی از قبیل رعایت نکردن اندازه مواد اولیه و میزان پخت مربا، دارد و راه حل هایی را میتوان در این مواقع استفاده کرد؛ اگر مربای انجیر شما تلخ شده است، میتوانید به چند راه حل مختلف روی بیایید:
۱-مخلوط با مربای دیگر
میتوانید مربای انجیر تلخ را با مربای دیگری که شیرینتر است، مثل مربای هلو یا مربای آلو، مخلوط کنید. این روش به شما امکان میدهد تا مربا را شیرینتر و دلپذیرتر کنید.
۲-افزودن شیره یا عسل
میتوانید به مربا شیره یا عسل اضافه کنید تا شیرینتر شود. به تدریج شیره یا عسل را به مربا اضافه کنید و همزمان آن را آزمایش کنید تا به میزان دلخواه شیرینی برسد.
۳-افزودن آبلیمو
اگر مربای انجیر تلخ شده است، افزودن مقدار کمی آبلیمو میتواند به آن ترشی و تا حدودی شیرینی بیشتری ببخشد. با اضافه کردن یک قاشق چایخوری آبلیمو به مربا شروع کنید و سپس به تدریج آن را طعمدهی کنید.
۴-افزودن میوههای دیگر
میتوانید میوههای دیگری که شیرینی بیشتری دارند، مانند خرما یا آلوچه، به مربای انجیر اضافه کنید. این کار به مربا شیرینی و طعم جدیدی میبخشد.
چرا مربای انجیر سفت شده؟
مربای انجیر سفت شده ممکن است به دلیل جوشیدن بیش از اندازه مربا باشد که باعث سفت شدن و کدر شدن رنگ آن میشود. برای جلوگیری از این موضوع، نباید اجازه داد مربا بیش از حد بجوشد و بهتر است دمای پخت آن را کمتر نگه داریم.
چرا مربا انجیر کدر میشه؟
موقع پخت مربا انجیر، به هیچ عنوان در مربا رو نذارین! چون مربا کدر و تیره میشه و باعث سر رفتن مربا میشه.
چرا مربای انجیر شکرک میزند؟
در مورد شکرک زدن مربای انجیر، علت آن میتواند افزایش مقدار شکر و شیرینی در مربا باشد. اگر مقدار شکر بیش از حد معمول باشد، مربا شکرک میزند. همچنین، اگر با دمای بالا مربا جوشیده شود، نیز باعث شکرک زدن آن میشود. برای جلوگیری از شکرک زدن مربا میتوان از آبلیمو یا جوهر لیمو (اسید) استفاده کرد. این مواد آستانه تبلور قند را بالا میبرند و مانع از شکرک زدن مربا میشوند.
جلوگیری از له شدن انجیرها
برای اینکه مربای انجیر شما پس از پخت له نشود باید از انجیرهایی که پوست شان نازک است یا اینکه ترک خورده است استفاده کنید. بهتر است از انجیرهایی استفاده کنید که کاملا سالم هستند استفاده کنید وگرنه در حین پختن انجیرها می ترکند و له می شوند.
نظرات