سلامت

علت جوش پیشانی و درمان های خانگی موثر برای از بین بردن آن

مقابله با جوش های پوستی شاید یکی از تجربه های چالش بر انگیز و سخت برا ما باشد.بخصوص اگر روی پیشانی باشد از بین برن آنها می تواند کار دشواری باشد.اما با این حال درست مانند جوش‌های بخش‌های دیگر بدن جوش پیشانی هم با استفاده از کرم ضد جوش و انجام یک سری از کارها قابل درمان است.در این مقاله با ما همراه باشید تا با علت جوش پیشانی و درمان خانگی موثر برای از بین بردن آن آشنا شوید.

درمان خانگی جوش پیشانی

جوش پیشانی نشانه‌ی چیست؟

آکنه می‌تواند در هر جایی از بدن فرد ایجاد شود؛ اما دیده شدن آن در صورت، شانه‌ها، قفسه سینه و بازوها بسیار رایج‌تر است. پوست شما دارای تعداد بسیار زیادی از غدد چربی است که به فولیکول‌های مو متصل هستند و وظیفه‌ی تولید و ترشح چربی و ترکیبات دیگر را بر عهده دارند. این غدد با ترشح ماده‌ای به نام سبوم به جذب رطوبت، محافظت در برابر آسیب‌ها و جلوگیری از کاهش آب پوست کمک می‌کنند.

غدد چربی سبوم را در کانال مو آزاد می‌کنند تا این ماده در امتداد با ساقه‌ی مو به سطح پوست برسد. اگر میزان تولید و ترشح سبوم از حالت عادی فراتر برود، مقدار اضافی آن می‌تواند در داخل فولیکول مو گیر کند و باعث مسدود شدن آن شود. در نتیجه‌ی این اتفاق شما شاهد بروز جوش‌های آزاردهنده‌ای روی پوست خود خواهید بود. همه‌ی جوش‌ها تقریبا به همین دلیل به وجود می‌آیند؛ هر چند که هر آکنه‌ای با توجه به شدت انسداد فولیکول‌ها و وجود باکتری در درون آن نسبت به آکنه‌های دیگر ظاهر متفاوتی خواهد داشت.

در کنار تولید سبوم یک دلیل دیگر هم وجود دارد که جوش زدن پیشانی می‌تواند نشانه‌ی آن باشد. به منظور ترمیم آسیب‌های وارد شده به پوست، بدن شما از طریق فرآیندی به نام چرخه‌ی اپیدرمی شروع به تولید و جایگزینی سلول‌های پوستی جدید می‌کند. با تحلیل رفتن سلول‌های قدیمی، سلول‌های جدید در طول ۴۰ تا ۵۶ روز جایگزین آن‌ها خواهند شد. تجمع این سلول‌های قدیمی و مرده روی پوست می‌تواند باعث ترکیب شدن آن‌ها با سبوم تولید شده توسط غدد چربی شود. در نتیجه‌ای این اتفاق فولیکول‌های مو مسدود می‌شوند و شما شاهد بروز آکنه روی پوست صورت و پیشانی خود خواهید بود.

درمان خانگی جوش پیشانی

علت ایجاد جوش پیشانی چیست؟

۱. هورمون‌ها

در بسیاری از مواقع، آکنه به عدم تعادل هورمونی مربوط می‌شود. این شرایط می‌تواند در سن بلوغ ایجاد شود. اما به طور کلی جوش روی پیشانی ناشی از هورمون‌ها، بیشتر در زنان دیده می‌شود تا مردان. قاعدگی، بارداری، یائسگی و ابتلا به بیماری‌هایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک، همگی با نوسان هورمون‌ها همراه است. در این شرایط به دلیل افزایش هورمون‌های مردانه آندروژن (حتی در زنان)، تولید سبوم زیاد شده و پیشانی جوش می‌زند.

۲. محصولات حالت‌دهنده مو

استفاده از برخی محصولات حالت‌دهنده مو می‌تواند پیشانی را چرب و مستعد جوش کند.

۳. شوره سر

اگر شوره سر یا پوسته پوسته شدن پوست سر را تجربه می‌کنید، منتظر جوش پیشانی هم باشید. شوره و پوسته‌های جدا شده از کف سر، منافذ پوست پیشانی را مسدود کرده و باعث ایجاد آکنه می‌شود.

۴. کلاه

کلاه و پیشانی‌بندهای محکم مانند کلاه بیسبال می‌توانند باعث آکنه پیشانی شوند.

۵. استرس

شرایط تنش‌زا می‌تواند باعث بدتر شدن آکنه در هر نقطه از صورت یا بدن، از جمله پیشانی شود. هنوز معلوم نیست که چرا استرس می‌تواند باعث آکنه شود، اما احتمال داده می‌شود که این موضوع به رابطه بین هورمون‌های استرس و ترشح سبوم اضافی مربوط است. در ضمن عادتی که بعضی از افراد به لمس صورت خود دارند، به طور غیر مستقیم با استرس مرتبط است. اگر شما هم مدام صورت خود را لمس کرده و یا ابروهایتان را می‌مالید، آلودگی بیشتری به منافذ مسدود شده پوست پیشانی رسانده و باعث ایجاد آکنه‌ در این ناحیه می‌شوید.

۶. دارو

برخی از انواع داروها می‌توانند به عنوان یک عارضه جانبی باعث ایجاد آکنه روی پیشانی شود. بعضی از استروئیدها، داروهای ضد تشنج، باربیتورات‌ها یا لیتیوم می‌تواند عامل جوش پیشانی باشد.

۷. عدم رعایت بهداشت

عدم شست و شوی منظم موها و صورت می‌تواند منجر به ایجاد رسوبات چربی روی پیشانی، مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش شود.

۸. تحریک پوست

استفاده از مواد آرایشی یا حتی بهداشتی روی پیشانی، با ایجاد حساسیت به عاملی برای آکنه تبدیل می‌شود.

علت جوش پیشانی در بزرگسالان چیست؟

جوش پیشانی در بزرگسالان می‌تواند به عوامل بسیار زیادی مرتبط باشد. از تغییرات هورمونی گرفته تا استرس و حساسیت به محصولات مراقبت از مو و پوستی که استفاده می‌کنید، همه‌‌ی این‌ها می‌توانند به طور ویژه‌ای روی سلامت پوست شما تاثیر بگذارند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم همه‌ی علت‌های ایجاد جوش پیشانی را با حوصله و یک به یک بررسی کنید.

علت جوش پیشانی در کودکان چیست؟

جوش روی پیشانی می‌تواند نتیجه‌ی تغییرات هورمونی زیادی باشد که نوزاد شما در طول تولد و چند هفته‌ی اول زندگی خود تجربه می‌کند. این جوش‌ها معمولا تا اوایل سال‌های کودکی رفع می‌شوند به همین دلیل نیازی به نگرانی درباره‌ی آن‌ها نیست. با این وجود، اگر جوش پیشانی و صورت کودک شما همراه با علائم دیگری چون تغییر بوی بدن یا رشد غیرعادی مو همراه بود، باید در اسرع وقت به یک متخصص اطفال مراجعه نمایید.

از طرفی کودکان و نوزادان پوست بسیار حساسی دارند؛ به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم اجازه ندهید غذا یا هر ماده‌ی دیگری برای مدت طولانی روی پوست آن‌ها باقی بماند. همچنین شما نباید از دستمال مرطوب، شوینده‌ها، کرم‌ها و دیگر محصولات پوستی نامناسب و حاوی الکل برای پوست صورت کودک خود استفاده کنید.

درمان خانگی جوش پیشانی

انواع جوش پیشانی کدامند؟

آکنه یا جوش پیشانی یک بیماری مزمن پوستی است که می‌تواند انواع مختلف زیر را داشته باشد:

کومدون

جوش‌های سرسیاه و سرسفید نقاط کوچکی به نام کومدون هستند که در نتیجه منافذ مسدود شده پوست ایجاد می‌شوند. اگر پوست پیشانی مستعد چرب شدن باشد، کومدون‌ها دیر یا زود بروز پیدا می‌کند.

پوسچول و پاپول

برجستگی‌های سخت و قرمز رنگ در پوست پیشانی به عنوان پاپول شناخته می‌شوند. همچنین پاپول‌هایی که مرکز آن‌ها سفید یا زرد است را، پوسچول یا پاپول چرکی می‌گویند. پوسچول به دلیل چربی اضافی، جرم و سلول‌های مرده پوست که منافذ را مسدود می‌کنند ایجاد شده و به شکل جوش پیشانی بروز پیدا می‌کند.

میلیا

میلیا لکه‌های ریز و سفیدی هستند که معمولاً روی پیشانی جمع می‌شوند. میلیا در واقع آکنه محسوب نمی‌شود، بلکه ناشی از تجمع پروتئین رایجی به نام کراتین است که در زیر سطح پوست به دام می‌افتد.

آکنه مکانیکا

آکنه مکانیکا زمانی ایجاد می‌شود که چیزی به طور منظم روی پوست سابیده و باعث اصطکاک و مسدود شدن منافذ شود. این شرایط می‌تواند در هر جایی از بدن رخ دهد اما بیشتر در ناحیه پیشانی دیده می‌شود.

چه اقداماتی از ایجاد جوش روی پیشانی جلوگیری می‌کند؟

رعایت استانداردهای بهداشت شخصی بهترین راه برای پیشگیری از آکنه روی پیشانی است. البته بعضی از انواع جوش‌ صورت ممکن است اجتناب‌ناپذیر باشند، به خصوص در دوران بلوغ. با این حال رعایت نکات زیر به شما در پیشگیری از آکنه پیشانی کمک می‌کند:

  • از پوشیدن کلاه‌های تنگ یا لباس‌هایی که پیشانی را می‌پوشانند، دوری کنید.
  • از محصولات پوستی خشن روی پیشانی استفاده نکنید.
  • از اسکراب صورت برای پاکسازی عمیق پوست استفاده کنید.
  • وسوسه لمس، خاراندن یا کندن جوش‌های روی پیشانی را در خود کنترل کنید.
  • قبل از خواب حتما آرایش روی پوستتان را پاک کنید.
  • بلافاصله بعد از ورزش یا عرق کردن، پوست صورت خود را بشویید.
  • طولانی مدت در معرض آفتاب قرار نگیرید.
  • در طول روز دست‌هایتان را مرتب بشویید.

درمان خانگی جوش پیشانی

درمان خانگی جوش پیشانی

برخی شواهد نشان می‌دهند که شما می‌توانید برای رفع جوش پیشانی و صورت از درمان‌های خانگی هم استفاده کنید. با این وجود هیچ یک از این روش‌ها نمی‌توانند به اندازه‌ی محصولات مخصوص رفع جوش و آکنه‌ی پوستی تاثیرگذار باشند.

آلوئه‌ورا

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف ژل آلوئه‌ورا می‌تواند به رفع آکنه‌های سطح متوسط، به ویژه آکنه‌های التهابی خفیف، کمک کند.

روغن درخت چای

به طور کلی روغن درخت چای و محصولات پوستی حاوی این ماده می‌توانند برای درمان آکنه‌ی خفیف تا متوسط مفید باشد.

آبلیمو

مقداری از آب لیمو را بر روی پیشانی خود بمالید و اجازه دهید، تا در تمام طول شب باقی بماند .بهترین زمان، برای استفاده از ماسک های خانگی و طبیعی شب است. اگر می خواهید که از ماسک در روز استفاده کنید ،مطمئن شوید که، نور خورشید به آن نمی خورد مخصوصاً آبلیمو، که دارای حساسیت نسبت به نور است ،که می تواند به پوست شما آسیب بزند. اگر شما از این ماسک خانگی ،به طور مرتب استفاده کنید، آکنه و جوش های پیشانیتان کاهش می یابد و یا حتی باعث بهبودی و از بین رفتن کامل آن میشود.

سرکه‌ی سیب

یکی از درمان‌هایی که افراد مبتلا به عارضه‌ی آکنه‌ی پوستی می‌توانند امتحان کنند سرکه‌ی سیب است. این ماده را با آب مخلوط کنید و با یک پد پنبه‌ای روی پیشانی خود بمالید.

پودر خردل و عسل

پودر خردل،حاوی اسید سالیسیلیک طبیعی است .اکثر داروهای ضد آکنه و جوش، حاوی سالیسیلیک اسید، به عنوان یک عنصر فعال در خود هستند کمی پودر خردل را با عسل ترکیب کنید و آن را روی پیشانی خود بمالید و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه، بشویید همچنین می توانید با ترکیب ویتامین c، زینک، امگا ۳ و امگا ۶ ،اسیدهای چرب ،که هر کدام برای پوست مفید هستند، یک ماسک فوق العاده تهیه کنید.

صابون ذغال فعال

با صابون ذغال فعال دو بار در روز صورتتان را بشویید. پوست‌های چرب مستعد آکنه و جوش هستند. این صابون با کمک ترکیباتی که در آن وجود دارد، به خوبی چربی اضافه پوست را از بین برده و پوست را پاکسازی می‌کند. همچنین صابون ذغال فعال همه سموم موجود روی پوست را دفع کرده و منافذ را پاک و عاری از چک و عفونت می‌کند.

گلاب

گلاب به اصطلاح عامیانه جوش و آکنه را خشک می‌کند و فرآیند بهبود این عارضه را سرعت می‌بخشد. این ویژگی گلاب نشات‌گرفته از خواص آنتی‌باکتریال و ضدعفونی‌کننده گلاب است.

صابون آرگان

صابون آرگان قابلیت این را دارد که به شوینده ثابت صورت شما تبدیل شود. این صابون اگر چه با انواع پوست سازگاری دارد، اما پوست چرب را به خوبی مدیریت می‌کند. تنظیم چربی پوست، پاکسازی منافذ، آبرسانی طبیعی و دفع سموم تنها بخشی از خواص این محصول است. با شستشوی روزانه صورت بوسیله این محصول، آکنه پیشانی خیلی زودتر از آنچه که فکر می‌کنید محو می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا